Knihy mesiaca: apríl 2023

Prehľad tých najzaujímavejších noviniek z mesiaca apríl :)
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

KNIHY


Ostrov bohýň. Prvé vydanie (Artis Omnis, 2023)
Ostrov bohýň. Prvé vydanie (Artis Omnis, 2023) Disclaimer
Juraj Červenák – Ostrov bohýň (Artis Omnis, 2023)
Príbehy zo sveta černokňažníka Rogana:
Vedma Mirena vo vrchoch okolo posvätnej hory Sitno zisťuje, prečo po objavení prastarej bane začali miznúť miestni kopáči i ozbrojené stráže. Potulný bojovník Valgor sprevádza kupecké vozy cez močariská obostreté pochmúrnymi povesťami. Rogan a jeho vlčí sprievodca Goryvlad čelia v odľahlých horách krvilačnej bytosti z dávnych čias. Neskôr sa pridajú k výprave proti nebezpečným strigám, ktoré unášajú deti na svoj riečny ostrov chránený tajomnou bohyňou. Po mnohých rokoch sa Rogan a Goryvlad stretávajú s vyslancami Konštantínom a Metodom a čelia temným silám i svojmu konečnému osudu.
Čistokrvná slovanská fantasy z pera Juraja Červenáka. Poviedky a novely vznikali od 90. rokov až po súčasnosť, tie skôr vydané sa k čitateľom vracajú vo výrazne prepracovanej podobe.

Tanec papírových draků: Hon. Prvé vydanie (Epocha, 2023).
Tanec papírových draků: Hon. Prvé vydanie (Epocha, 2023). / Zdroj Disclaimer
Petr Brožovský - Tanec papírových draků: Hon (Epocha, 2023)
Už je to päť rokov od chvíle, čo som naposledy umrel, ale pomaly mi to začína chýbať. Policajný sledovací a zásahový útvar ako tak funguje, ale nikto ma nevaroval, že to bude obnášať excelové tabuľky, audity a videokonferencie. Lenže manažment nikdy nebol mojou silnou stránkou - tou je strieľanie ľudí. A tentoraz si to zopár z nich naozaj zaslúži. Mali si pamätať, že PZZÚ neodpúšťa. Prišiel čas pomsty, pretože niektoré hajzle nestačia zabiť len raz. Hon začína.
Hordy sfetovaných bezďákov, naštvané bývalé ženy, prevteľujúce sa duše, bryndzové halušky, znepokojujúci sex, mágia, Hello Kittty a vôňa pušného prachu! Plzeň sa otrasie v základoch!

Lampář, lodivodka a kluk z továrny na slzy. Prvé vydanie (Host, 2023)
Lampář, lodivodka a kluk z továrny na slzy. Prvé vydanie (Host, 2023) / Zdroj Disclaimer
Kateřina Havlíková - Lampář, lodivodka a kluk z továrny na slzy (Host, 2023)
Postapokalyptická rozprávka pre dospelých.
Straat žije v čase, keď sa spoločnosť delí na tých, čo obývajú zvyšky pevniny, široší oceán a vzduch. On sám slúži ako lampár na vzduchoplachetnici. A pretože ho v živote veľa vecí neteší, pije.
Jedného dňa pri búrke spadne cez palubu. Pád síce prežije, ale keby vedel, čo bude nasledovať, radosť by z toho nemal.
Bude musieť strpieť spoločnosť moreplavkyne, ktoré pri páde zničia plavidlo, zajmú ho piráti, ocitne sa na pevnine bez potrebného povolenia, stane sa lovnou zverou krutej otrokárky, stretne sa s chlapcom, ktorý medzi vzduchoplavcami hľadá otca, pokúsi sa zmiznúť zo súpisu mŕtvych lámp ale hlavne — takmer spôsobí rozpad krehkého prímeria medzi vzduchoplavcami, moreplavcami a suchozemcami.

Prázdnota. Prvé vydanie (Epocha, 2023).
Prázdnota. Prvé vydanie (Epocha, 2023). / Zdroj Disclaimer
Michaela Merglová - Prázdnota (Epocha, 2023)
Každý v Metropole Európa má v sebe prázdnotu, ktorú sa snaží zaplniť. Niekto bojom s bezprávím ako bývalý policajt Richter, niekto hraním hier ako streamerka Cilka. A niekto službou iným. Rebeka vždy chcela pomáhať ľuďom a jej vrodená schopnosť vidieť cudzích démonov a čítať v myšlienkach ju na to predurčila. Lenže hľadanie Aziatky s modrým pruhom vo vlasoch prebudí veci, čo zatrasú celým mestom. V neónovej Metropole potečie krv. Veľa krvi…

Bastard. Prvé české vydanie (Mystery Press, 2023).
Bastard. Prvé české vydanie (Mystery Press, 2023). Disclaimer
Jaroslav Mostecký - Bastard (Mystery Press,2023)
Bretónsko na začiatku 9. storočia pripomína rozkopnuté osie hniezdo. Zatiaľ čo keltskí obyvatelia túžia po nezávislosti, Franská ríša na čele s Karlom Veľkým nemieni prísť o svoju najzápadnejšiu výspu. Spurný zemepán Judaël sna o slobode ale podriadil všetko, dokonca aj bezpečie rodiny a svojich poddaných.
V čase, keď s družinou najvernejších hľadá pomoc u earla z Ashfordu, sa na bretónskom pobreží vyloďujú franskí vojaci a schyľuje sa ku krviprelievaniu. Iba Judaëlov ľavobočiek Yannig, ktorý sa schováva v priľahlých skalách, aby nebol odvedený ako čestných rukojemníkov na Karlov dvor, vie, že je všetko inak a že sa Frankovia vylodili až potom, čo v zálive stroskotal vikinský drakar.
Bez toho, aby tušil, komu môže veriť, musí rozohrať hru o vlastný život, pretože nepriateľom môže byť ktokoľvek - aj jeho nevlastný brat. Bastard Yannig čoskoro spozná, že cena za šancu jedného dňa zasadnúť na otcov trón sa nepočíta na okrúhle zlaté, ale na životy priateľov a rodiny. A aby toho nebolo málo, v skalách sa prebúdza pradávne zlo, ktoré čakalo na svoju príležitosť už od chlapcovho narodenia...
Strhujúci historický román o strete Keltov, Frankov a vikingov od autora legendárnej ságy Vlčí vek. Zároveň aj posledná dokončená kniha Jaroslava Mosteckého.

Oceľové jaskyne. Prvé slovenské vydanie (Lindeni, 2023).
Oceľové jaskyne. Prvé slovenské vydanie (Lindeni, 2023). / Zdroj Disclaimer
Isaac Asimov - Oceľové jaskyne (Lindeni, 2023)
Detektívka, fantasy a dystopia v jednom? V podaní Isaaca Asimova to bude čitateľská lahôdka.
Nadčasová séria Isaaca Asimova o robotoch – od ikonickej poviedkovej zbierky Ja, Robot až po štyri dnes už za klasiku považované romány – obsahuje najvplyvnejšie myšlienky moderného sci-fi. Asimov zadefinoval tri zákony robotiky, ktoré dodnes ovplyvňujú pohľad na prítomnosť i budúcnosť umelej inteligencie.
V rozľahlých mestách pod kupolami je umelá inteligencia pod prísnym dohľadom; vo vzdialených Vonkajších svetoch však žijú kolonisti a roboti bok po boku. Na Zemi sa nájde mŕtvola vesmíranského veľvyslanca. Policajný komisár Julius Enderby poverí detektíva Eliáša Baleyho úlohou nájsť jeho vraha. Vzťahy medzi Vesmíranmi a pozemšťanmi sú však napäté, a tak Vesmírania trvajú na tom, aby Baley na prípade spolupracoval s partnerom podľa ich výberu – robotickým vyšetrovateľom R. Daneelom Olivawom. Daneel však nie je taký robot, na akého je Baley zvyknutý zo Zeme. Je na nerozoznanie od človeka a napriek trom zákonom robotiky a z nich vyplývajúcej nemožnosti spáchať zločin sa už onedlho hlavným podozrivým stáva práve Baleyho nový partner. Môže však robot porušiť tri zákony robotiky?

Dům mrtvých. Obálka tretieho českého vydania (Planeta9, 2022)
Dům mrtvých. Obálka tretieho českého vydania (Planeta9, 2022) / Zdroj Disclaimer
Steven Erikson - Dům mrtvých (Planeta9,2023)
Na svätej púšti Raraku zhromažďuje veštkyňa ša'ik vojsko vyznávačov Knihy Apokalypsy. Hodlá rozpútať Smršť a postaviť sa do čela povstania, ktoré zatiahne Malazskú ríšu do jedného z najkrvavejších konfliktov, aké kedy spoznala. Strašný vír náboženského fanatizmu i krvilačnosti čoskoro zmetie celé mestá a dá vzniknúť legendám.
Paliči mostov sú zničení a ich zvyšky postavené mimo zákona. Šumár a asasín Kalam chcú úder vrátiť aj s úrokmi a tvrdohlavo sa prebíjajú k mýtickému cieľu: tajomnému Domu mŕtvych. Lenže uprostred vražednej vojny nejde nič podľa plánu - zvlášť keď z diaľky ťahá za nitky sám boh tieňa, nevypočítateľný Tieňapán.
Medzitým Coltain, charizmatický veliteľ malazskej Siedmej armády, vedie svojich vojakov do poslednej bitky za záchranu životov tridsaťtisíc utečencov. Jeho Psia reťaz zvádza zápas s púšťou, presilou nepriateľov aj intrigami vo vlastných radoch. Ako ďaleko je možné zájsť v snahe o nemožné? Na konci cesty plnej krvi a sĺz čaká prístavné mesto Aren, ale sľubuje záchranu, alebo skazu?
Svätá púšť zvoľna vydáva svoje tajomstvá. Z Domu mŕtvych vedie mnoho ciest, k nemu však iba jediná. Tí, ktorí sa po nej vydajú, už nikdy nebudú ako predtým.

Plutoshine - Obálka - Plutoshine. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023)
Plutoshine - Obálka - Plutoshine. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023) Disclaimer
Lucy Kissick - Plutoshine (Laser-books, 2023)
Oceňovaný svetový bestseller pre čitateľov Andyho Weira (Spasiteľ, Marťan).
Premena Pluta na živú dýchajúcu planétu je zatiaľ najambicióznejším vedeckým projektom ľudstva. Avšak nikto nepočítal s tým, že dôjde k sabotáži. Pre riaditeľa projektu Luciana sa kľúčom stane deväťročná Nou, ktorá bola dosť možno priamym svedkom oných tragických udalostí. Lenže Nou pod vplyvom traumy onemela a bez jej výpovede môže celý proces terraformácie zlyhať. Lenže na druhej strane tiež môže otriasť pohľadom ľudstva na jeho miesto vo vesmíre...

Královna dvou tváří. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023).
Královna dvou tváří. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023). / Zdroj Disclaimer
Nick Martell - Královna dvou tváří (Laser-books, 2023)
Jeho otec údajne zavraždil princa.
On kráľa.
V oboch prípadoch sa ľudia mýlia…
Michael Kingman si myslel, že jeho čas sa naplnil. Ale katova sekera nedopadla - namiesto toho čaká na mladíka vyhnanstva. A to vo chvíli, keď odhalil pravdu o komplote, ktorý kedysi zničil jeho otca a rodinu. Lenže nemá žiadne dôkazy a sám je teraz považovaný za kráľovraha.
Jeho hlavu chce ako Skazený princ, tak jeho sestra, nová kráľovná. Všetci, ktorí mu mali stáť po boku, volajú po jeho krvi. A poslední spojenci skrývajú svoje vlastné vražedné tajomstvá. V službách nebezpečného žoldniera možno odhalí pravdu, ale skôr zomrie – rovnako ako kráľovstvo, ktoré jeho rodina po generácie chránila.

Maják na severu. Prvé české vydanie (Argo, 2023).
Maják na severu. Prvé české vydanie (Argo, 2023). / Zdroj Disclaimer
Natasha Pulley - Maják na severu (Argo, 2023)
Píše sa rok 1900. Anglicko padlo. Londýn je priemyselným centrom Francúzskej republiky. Joe stojí na stanici, na sebe má kvalitný plášť s podšívkou zo škótskej kocky a nepamätá si nič. Vôbec nič. Nevie, kto je, ani ako sa tam ocitol. Muž bez minulosti. Ale z času na čas akoby predsa len niečo videl - miesta, ľudí ... Vraj je to istá forma epilepsie. Až mu jedného dňa príde pohľadnica...
Čo má Joe spoločného s majákom ďaleko pri škótskom pobreží? Prečo tam prichádza zima počas jediného dňa? Kto napísal mená na stĺpy trčiace z mora? Ale hlavne – ako dopadnú napoleonské vojny? A dožije sa Joe súčasnosti? V strhujúcom románe Natashy Pulleyovej ucítite pach krvi, chlad morskej vody aj ničivé plamene lásky.
Je to nejakých štyristo stránok, ale človek má pocit, ako by ich bolo polovica. Ak môžete, vyhraďte si víkend a ponorte sa...
Posledná pecka Natashy Pulleyovej, v ktorej ohýba pravidlá žánru, v sebe majstrovsky kombinuje históriu, špekulatívnu fikciu, romantiku a ďalšie prvky, čím vzniká neuveriteľne čítavý celok… Toto je paráda.

Poseidonův odkaz. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023)
Poseidonův odkaz. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023) / Zdroj Disclaimer
Alastair Reynolds - Poseidonův odkaz (Laser-books, 2023)
200 rokov po páde Mechanizmu dosiahla ľudská spoločnosť zdanlivú stabilitu. Kolónie sú pod oceánmi, v celej slnečnej sústave aj mimo nej, na extrasolárnych planétach. Spájajú ich lode, ktoré sa pohybujú polovičnou rýchlosťou svetla. Alebo skôr spájali by, keby hrozivá prítomnosť cudzích Strážcov neviedla k vynútenému moratóriu na medzihviezdne cestovanie.
Ale všetko sa zmení, keď na kolónii Skúška pravdy dorazí zdanlivo nemožný rádiový signál:
POŠLITE NDEGE
Správa pochádza z neobývaného, neprebádaného vesmíru ďaleko mimo dosahu ľudských možností.
Kto ju teda mohol poslať? A na čo potrebuje zneuctenú vedkyňu Ndege Akinyu, ktorá žije na kolónii v trvalom domácom väzení kvôli svojej roli pri zabití 417 000 ľudí?
V závere epickej ságy Poseidonove deti dostáva rodina Akinyovcov poslednú príležitosť očistiť svoje meno. A možno pri tom nájsť odpovede na najväčšie záhady vesmíru…

Percy Jackson a egyptští mágové. Prvé české vydanie (Fragment, 2023)
Percy Jackson a egyptští mágové. Prvé české vydanie (Fragment, 2023) / Zdroj Disclaimer
Rick Riordan - Percy Jackson a egyptští mágové (Fragment, 2023)
Tri bonusové dobrodružné príbehy zo sveta mágov a polobohov.
Prvé stretnutie Percyho Jacksona a Annabeth Chaseovej s Carterom a Sadiou Kaneovými sprevádzajú mágie, nebezpečné netvory a nepredstaviteľný chaos. Záhadné tvory sa zjavujú na miestach, kde by ich nikto nečakal, a polobohovia musia spojiť sily s mágmi. Vo víre boja za pomoci božského bronzu a žiariacich hieroglyfov si hrdinovia uvedomia, že toho majú veľa spoločného - a sú silnejší, než by čakali. Bude to však stačiť na porážku nepriateľa, ktorý s diabolskými úmyslami mieša grécke a egyptské zaklínadlá?

Pěšky na Aldebaran. Prvé české vydanie (Planeta9, 2023).
Pěšky na Aldebaran. Prvé české vydanie (Planeta9, 2023). Disclaimer
Adrian Tchaikowsky - Pěšky na Aldebaran (Planeta9, 2023)
Strhujúci príbeh astronauta strateného vo vnútri mimozemského artefaktu.
Volám sa Gary Rendell. Som astronaut.
Keď sa ma ako chlapca pýtali, čím chcem byť, až vyrastiem, odpovedal som: "Astronautom, prosím!" Sníval som o tom, že sa stanem astronautom, študoval a pracoval som ako astronaut. Keď sonda skúmajúca Oortov oblak našla podivnú mimozemskú skalu a bol vyslaný medzinárodný tím vedcov, aby tú záhadu letel odhaliť, stal som sa členom posádky. Myslel som si, aké mám šťastie.
Mal som ešte väčšie šťastie, keď došlo ku katastrofe, náš tím sa rozdelil a zablúdil v nekonečných chladných tuneloch. Ja som nejako prežil.

Volání po odplatě. Prvé české vydanie (Polaris, 2023)
Volání po odplatě. Prvé české vydanie (Polaris, 2023) Disclaimer
David Weber, Timothy Zahn & Thomas Pope - Volání po odplatě (Polaris, 2023)
Po katastrofálnom útoku na domovskú sústavu Mantichory stojí jej kráľovské námorníctvo na pokraji zrútenia. Zatiaľ čo sa tajomný nepriateľ Hviezdne kráľovstvo snaží dobyť z neznámych dôvodov, sily vo vnútri vlády Mantichory sa snažia zdiskreditovať a oslabiť námorníctvo z dôvodov, ktoré sú veľmi dobre známe: pre svoj vlastný politický zisk. Je na dôstojníkoch ako Travis Long a Lisa Donnellyová, aby bránili Hviezdne kráľovstvo Mantichora pred hrozbami, ale táto výzva je väčšia ako akákoľvek, ktorým doteraz čelili.

Smiřitelův spár. Prvé české vydanie (Fobos, 2023)
Smiřitelův spár. Prvé české vydanie (Fobos, 2023) / Zdroj Disclaimer
Gene Wolfe - Smiřitelův spár (Fobos, 2023)
Mučiteľský tovariš Severián pokračuje vo svojej púti do provinčného mesta Trax, kam ho predstavitelia cechu poslali do vyhnanstva po tom, čo prejavil láskavosť odsúdenej na smrť a porušil tak cechové pravidlá.
Cestou by však tiež chcel znova nájsť milovanú Dorkas a vyhľadať oprávnenú majiteľku Zmieriteľovho spáru, mocnej relikvie, ktorá sa mu zhodou okolností dostala do rúk. Snaha splniť svoje záväzky ho prevedie nebezpečnou baňou, kde sa namiesto rudy ťažia pozostatky vzdialenej minulosti, skrytými zákutiami vladárskeho sídla i rozvalinami mesta, ktorého dávny veľkňaz sa Severiánovi pozoruhodne podobal…
Gene Wolfe nestavia stále nové prekvapenia do cesty iba svojmu hrdinovi, ale aj čitateľom. Tí sa tak v druhej časti tetralógie Kniha Nového Slnka môžu tešiť na svojbytné prerozprávanie mýtu o Théseovi, divadelnú hru, v ktorej sa spolu so Severiánovým osudom záhadne a pokrútene odráža aj osud celého sveta, alebo na šibalské citáty z klasických diel.

Lovci monster: Fantom. Prvé vydanie (Fantom Print, 2023)
Lovci monster: Fantom. Prvé vydanie (Fantom Print, 2023) / Zdroj Disclaimer
Martin Fajkus & Jakub Mařík (eds.) - Lovci monster: Fantom (Fantom Print, 2023)
Až doteraz sme mohli len prizerať, ako sa s monštrami, ktoré sa odtrhli z reťaze, dokážu vysporiadať hlavne za Veľkou mlákou. A treba povedať, že si Lovci monštier vôbec neviedli zle a získali si veľa sympatií aj v českých luhoch a hájoch, kde sa to najrôznejšími príšerami a mytologickými stvoreniami len tak hemží.
To znamená, že podobne rázni riešitelia problémov musia pôsobiť aj u nás. Desiatka odvážnych českých autorov sa vydáva po stopách Larryho Correia, aby mu ukázala, že aj v Česku si vieme poradiť s nadprirodzenou háveďou najrôznejšieho druhu. Takže keď narazíte na krvilačného hejkala, zlovoľného vodníka či bezhlavého rytiera rozzúreného dobiela, skôr alebo neskôr sa v okolí objavia Lovci z ostravského Fantomu alebo niekto podobný a problém vyrieši.
Alebo tiež nie.
Ale to už je záležitosť takých es ako Snegoňová, Kotleta, Pavlovský, Merglová, Paytok, Marík, Doležal, Fuchs, Drescher či Hoza. Môžeme vám však sľúbiť, že si túto jazdu poriadne užijete.

Hlubiny města. Prvé vydanie (Epocha, 2023).
Hlubiny města. Prvé vydanie (Epocha, 2023). / Zdroj Disclaimer
Kristýna Sněgoňová & Lukáš Vavrečka (eds.) - Hlubiny města (Epocha, 2023)
Čo sa skrýva pod omietkou, chodníkmi a cestami, alebo dokonca pod celými mestami? Známi českí spisovatelia a spisovateľky naprieč žánrovou i nežánrovou literatúrou sa nechali inšpirovať mystériom miest, ich zákutiami, komínmi i kanálmi, legendami i mocným kúzlom. Chcete zastaviť sa v Ríme? Stratiť sa v uliciach súčasného Krakova či postapokalyptického Londýna, prechádzať Barcelonu vo sne alebo navštíviť vesmírne Lamaris? A čo domáca pôda? Koľko nástrah ukrývajú Pardubice, Praha, Frýdek-Místek alebo ako málo stačí, aby vás pozrelo Brno – a to doslova? Jediný krok a prechádzky mestom už nikdy nebudú rovnaké!
S predslovom Bena Aaronovitcha.

KOMIKS A MANGA:


Jim Hawkins. Prvé české vydanie (Zanir, 2023).
Jim Hawkins. Prvé české vydanie (Zanir, 2023). / Zdroj Disclaimer
Jim Hawkins. Alternatívna obálka. Prvé české vydanie (Zanir, 2023).
Jim Hawkins. Alternatívna obálka. Prvé české vydanie (Zanir, 2023). / Zdroj Disclaimer
Jim Hawkins (Zanir, 2023)
Jim Hawkins vie, že na pevnine už dlho nezostane. Predstava, že zdedí rodinný hostinec a stane sa kuchárom, ho nenapĺňa veľkým uspokojením. Nie, jeho oči sa upierajú iným smerom. Za morský horizont, k prísľubu vzdialených tajomstiev a neznáma. Je len krok od toho, aby sa jeho vytúžený život na mori stal skutočnosťou. Stačí malé postrčenie od osudu alebo od Billa Bonesa, starého morského vlka, ktorý práve pristál na pevnine so svojou vzácnou mapou, a Jima strhne vír dobrodružstva.
Ale ak je na svete niečo nebezpečné, tak je to vidina šťastia ukrytá za kusom papiera...

Hellboy a Ú.P.V.O.: 1952. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023)
Hellboy a Ú.P.V.O.: 1952. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023) / Zdroj Disclaimer
Hellboy a Ú.P.V.O.: 1952 (Comics Centrum, 2023)
Mladý Hellboy sa vydáva na svoju prvú misiu. V odľahlej brazílskej dedine niekto vraždí nevinných dedinčanov. Profesor Bruttenholm vyšle na miesto činu neskúseného nováčika Hellboya s tímom agentov. Všetky stopy vedú k starobylej portugalskej pevnosti, kde v tieňoch číha niečo desivé...

Ú. P. V. O. Peklo na zemi #03: Rusko. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023).
Ú. P. V. O. Peklo na zemi #03: Rusko. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023). / Zdroj Disclaimer
Ú. P. V. O. Peklo na zemi #03: Rusko (Comics Centrum, 2023)
V uzavretej uhoľnej bani kdesi uprostred Ruska sa deje niečo zvláštne. A keďže U. P.V.O. je teraz nadnárodná inštitúcia, vyšle na prípad svojich agentov, doktorku Kate Corriganovú a Johanna Krausa. Budú musieť spojiť sily s okultným oddelením ruskej tajnej služby, s ktorého historickým predchodcom profesorom Bruttenholmom mali tú česť spolupracovať na U. P. V. O. 9: 1946. Spoločne sa potom musia pokúsiť zastaviť hrozbu, ktorá by mohla pohltiť celú matičku Rus.

Sága #10. Prvé české vydanie (BB/art, 2023).
Sága #10. Prvé české vydanie (BB/art, 2023). / Zdroj Disclaimer
Sága #10 (BB/art, 2023)
Je to fantasy? Je to SF? Kto vie... a koho to naozaj zaujíma!
Je to Sága, jedna z najlepších pôvodných komiksových sérií nového tisícročia.
Alana, Hazel a Panos sa po bolestnej strate, ktorá ich postihla, snažia uniknúť pozornosti mocných a nejako sa uživiť... možno predajom detskej výživy, možno aj nenápadným predajom trochu... silnejších látok.
Nebudú to mať ľahké, pretože Pevnina aj Girland stále považujú ich rodinu za hrozbu pre svoje vojnové snahy a snažia sa ich zničiť. Špeciálny agent Gale je na ceste - a dokonca aj zabijak Will sa vyhrabal z problémov a je späť v plnej vražednej forme...

Želvy Ninja: Poslední rónin. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023)
Želvy Ninja: Poslední rónin. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023) / Zdroj Disclaimer
Želvy Ninja: Poslední rónin. Limitovaná obálka. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023)
Želvy Ninja: Poslední rónin. Limitovaná obálka. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023) / Zdroj Disclaimer
Želvy Ninja: Poslední rónin (Comics Centrum, 2023)
Budúcnosť zmenila New York na technologicky vyspelé bojisko, ktoré ovláda klan Noha a jeho kybernetickí vojaci. Práve sem prichádza Michelangelo - posledný z ninja korytnačiek, aby sa pomstil. Z jeho najbližších ostali len spomienky, a tak mu nezostáva nič iné, ako nájsť starých priateľov, nových spojencov a aj za cenu vlastného života získať späť sieť kanálov pod mestom.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Ďalšie články a poviedky v téme Knihy mesiaca

Knihy mesiaca: marec 2024

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

Knihy mesiaca: január 2024

Začiatok roku je na novinky takmer vždy skúpi. Podobne je tomu aj teraz. Vydavateľstvá sa sústredia skôr na prípravu edičných plánoch a ich postupné zverejňovanie, než na nápor na naše peňaženky. Poďme si spolu teda prejsť tých pár najzaujímavejších titulov, ktoré už stihli vyjsť.

Knihy mesiaca: december 2023

Posledný deň roku! December patrí k chudobnejším mesiacom, čo sa týka titulov. Vydavatelia doťahujú svoje resty a časť kníhm ktoré nestihli vydať, presúvajú na január. Napriek tomu, je z čoho vyberať!

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

Knihy mesiaca: august 2023

Ako už pravidelne, najlepšie písmenkové a bublinkové tituly za minulý mesiac...

Knihy mesiaca: jún 2023

Uhorková sezóna v plnom prúde a tak mierne meškanie :O Napriek tomu sme na vás nezabudli.

Knihy mesiaca: máj 2023

Najzaujímavejšie tituly mesiaca máj :)

Knihy mesiaca: apríl 2023

Prehľad tých najzaujímavejších noviniek z mesiaca apríl :)

Knihy mesiaca: marec 2023

Aj v mesiaci knihy nás zaplavilo množstvo fantastických titulov, spomedzi ktorých sme sa rozhodli vybrať pár tých najzaujímavejších. Či už ide o space operu zo vzdialenej budúcnosti, epické fantasy, partu zlodejov skrývajúcich sa v temnote mesta či životopis Terryho Pratchetta, veríme, že si z nášho prehľadu nájde každý niečo.

Knihy mesiaca: február 2023

Rok 2023 sa postupne rozbieha a spolu s ním i vydavateľstvá. Výber z tých najzaujímavejších žánrových kníh a komiksov prinášame v nasledujúcom zozname :)

Knihy mesiaca: január 2023

Január 2023 je úspešne za nami a hoci sa mnohé vydavateľstvá ešte len rozbiehajú, už teraz dorazilo na trh pár noviniek, ktoré sa oplatí čítať. Výber z tých pre nás najzaujímavejších Vám prinášame v nasledujúcom zozname :)

Knihy mesiaca: apríl 2021

Troška sme sa síce zdržali, to ale nič neznamená. Prinášame vám pár tipov na čítanie a podľa nás tie najlepšie knihy za mesiac apríl ;)

Knihy mesiaca: marec 2021

V novej pravidelnej rubrike si vždy predstavíme najzaujímavejšie žánrové knižné tituly za minulý mesiac. Začíname marcom 2021!