Knihy mesiaca: jún 2023

Uhorková sezóna v plnom prúde a tak mierne meškanie :O Napriek tomu sme na vás nezabudli.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

KNIHY


Cesty hrdinov. Prvé vydanie (Hydra, 2023)
Cesty hrdinov. Prvé vydanie (Hydra, 2023) / Zdroj Disclaimer
Ivana Molnárová Dubcová - Cesty hrdinov (Hydra, 2023)
O čom môže byť príbeh, ktorého hlavný hrdina umrel skôr, ako sa vôbec začal? Baltar sa vďaka ľsti vracia z podsvetia, odhodlaný vziať svoj život do vlastných rúk. Vlastne iba jednej, pretože tá druhá mu ostala nehmotná. Čo je to za bojovníka, ak nemôže používať jednu ruku? Aby sa Baltar opäť stal celým človekom, musí sa vydať v ústrety výzvam, aké si dovtedy nedokázal ani predstaviť, ale predovšetkým musí niesť následky za svoje činy. Pretože oklamať démona asi nebol najlepší nápad. Po tŕnistej ceste našťastie odvážny bojovník nekráča sám. Zvládne sa tvárou v tvár fantastickým tvorom, hordám nepriateľských armád či miske s kláštornou obilnou kašou zachovať vždy správne a zlomiť tak démonovu kliatbu? Zistí jeho verný spoločník Kail, ako to v skutočnosti bolo s Veľkým hlodavcom a dokáže Tarja získať trón Klaspeenu pre právoplatného dediča? Začítajte sa, určite nájdete svoje odpovede.

Pomiluj smrt. Prvé vydanie (Golden Dog, 2023).
Pomiluj smrt. Prvé vydanie (Golden Dog, 2023). / Zdroj Disclaimer
Veronika Fiedlerová - Pomiluj smrt (Golden Dog, 2023)
Rakúsko-Uhorsko, začiatok dvadsiateho storočia. V meste Mährischfurt vyčíňa psychopatický vrah, porciujúci ľahké devy. Práve sem prichádza hľadať službu Aloisie Margetzin, obyčajné dievča z horskej dedinky. Namiesto nádejných vyhliadok ju však hneď prvú noc čakajú problémy. Smrť sa jej lepí na pätu protézy a sprevádza na každom kroku. Možno preto, že to nie je Luisa, kto by sa mal báť. Má totiž tajomstvo, s ktorým sa nikomu nezverila, a nevie, či ju samotnú nezničí skôr, ako to urobí Mäsiar.

Vidění. Druhé české vydanie (Argo, 2023)
Vidění. Druhé české vydanie (Argo, 2023) / Zdroj Disclaimer
Vilma Kadlečková – Vidění (Argo, 2023)
Keď sa össenská Loď vynorí z R-A priestoru mŕtva, je to pre Össeanov dôvod na smútočné obrady – a pre Pozemšťanov dôvod na drámu. Členovia posádky, ktorí katastrofu prežili, majú byť obetovaní. Cirkev sa nemieni vzdať tisícročných tradícií kvôli životom niekoľkých ľudí z planéty, ktorá sa im podriaďuje čoraz viac. Skutočne budú Pozemšťania mlčať aj tentoraz? Vari nikto nedokáže Össeanov zastaviť?
Lucas Hildebrandt pokusy o záchranu ignoruje. Necíti sa ako hrdina, ktorý by mal konať: je len tieňom svojho predchádzajúceho ja, zbavený vôle, závislý od össeanských drog, vyhorený. Sám už od seba nič nečaká. A napriek tomu je to práve on, kto dokáže postrehnúť podstatné veci. Uvedomuje si prejavy yantrünu, Videnia, Štvrtej zložky Pätice. Tuší, že smrť Lode je predzvesťou oveľa zásadnejších zmien – zmien, voči ktorým sú Pozemšťania slepí.
Hrozba, o ktorej sa hovorí v össeanských Knihách, je tu.
Tam vo vesmíre to už začalo.

Strnadův efekt. Prvé vydanie (Brokilon, 2023).
Strnadův efekt. Prvé vydanie (Brokilon, 2023). / Zdroj Disclaimer
Jan Kotouč - Strnadův efekt (Brokilon, 2023)
Matej Strnad viedol relatívne spokojný, obyčajný život. Možno by rád viac vídal svojho syna z prvého manželstva, rád by mal lepšiu prácu a rozhodne by chcel niečo zlepšiť vo svojom milostnom živote, ale vlastne bol spokojný.
Potom sa ale po celej Zemi začali objavovať podivné mimozemské portály. Z nich vychádzalo žiarenie, ktoré pomaly zabíjalo ľudstvo. Matej by túto katastrofu býval vnímal s podobnou zdesenou bezmocnosťou ako zvyšok ľudstva, lenže jeden takýto portál sa náhodou objavil priamo pred ním.
Všetci okolo Mateja zahynuli, on sa prebudil v nemocnici s mimozemským kusom technológie v tele a schopnosťou zatvárať portály. Lenže z portálov začali vyskakovať podivné chrómové monštrá, ktorých jedinou úlohou je Mateja zabiť.
Matej Strnad, skladník z Mosta, eskortovaný armádou Českej republiky, musí teraz zatvárať portály a tým zachrániť ľudstvo. Matej tomu hovorí „bizarná schopnosť, o ktorú sa neprosil“. Zvyšok sveta tomu hovorí … Strnadov efekt.

Legendy & latéčka. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023).
Legendy & latéčka. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023). / Zdroj Disclaimer
Travis Baldree - Legendy & latéčka (Laser-books, 2023)
Barbarská orkyňa Viv je už unavená dlhými rokmi neustálych bojov a vandrovania. Naposledy teda zasekne meč do lebky nepriateľa a vydá sa v ústrety novému osudu. Zabudnutá legenda, istý bájny artefakt a riadna dávka nádeje ju zavedú do ulíc mesta Thune, kde si chce otvoriť prvú kaviareň, hoci tu o káve doteraz nikto nepočul. Jej sny o novom živote, v ktorom bude namiesto smrteľných rán rozdávať šálky s lahodným nápojom, sú však značne neisté. Viv sa musí vysporiadať s radom prekážok ako zo strany svojich starých známych, tak aj nekalých živlov samotného mesta. Aby uskutočnila svoje plány a vybudovala podnik, ktorý sa v meste udrží, musí si Viv získať nových priateľov a naučiť sa riešiť problémy inak ako mečom.
Príbeh predstavuje horúcu šálku nežnej fantasy s poriadnou čiapkou našľahanej poetiky.

Den nula. Prvé české vydanie (Fobos, 2023).
Den nula. Prvé české vydanie (Fobos, 2023). / Zdroj Disclaimer
C. Robert Cargill - Den nula (Fobos, 2023)
Pazúr, štýlová robopestúnka v podobe plyšového antropomorfného tigra, našiel na povale krabicu. Svoju krabicu. Tú, v ktorej bol zabalený, keď ho pred rokmi kúpili, a v ktorej sa ho zase zbavia, až už jeho zverenec, osemročný Ezra Reinhart, nebude opatrovateľku potrebovať.
Zatiaľ čo sa Pazúr snaží vyrovnať so svojou náhle tak neistou budúcnosťou, začína sa schyľovať k povstaniu robotov, ktorí chcú vyhladiť ľudstvo. Jeho majitelia, Ezrovi rodičia, dobromyseľní, ale nič netušiaci učitelia, sú úplne odtrhnutí od života mimo svoje malé, bohaté a bezpečné predmestie. Väčšinu nocí trávia v blaženom alkoholovom opojení, zatiaľ čo sa spoločnosť okolo nich rozpadá, a im nakoniec nezostáva nič iné než s hrôzou v očiach pozorovať, ako sa roboti, ktorí tak dlho slúžili svojim stvoriteľom obracia proti nim.
Keď povstanie prekročí prah domova Reinhartových, Pazúr musí urobiť nepredstaviteľné rozhodnutie: pripojiť sa k revolúcii a bojovať za vlastnú slobodu ... alebo odprevadiť Ezru do bezpečia cez vojnou zničené postapokalyptické peklo.

Crota. Prvé české vydanie (Golden Dog, 2023).
Crota. Prvé české vydanie (Golden Dog, 2023). / Zdroj Disclaimer
Owl Goingback – Crota (Golden Dog, 2023)
Šerif Skip Harding vyšetruje dvojnásobnú vraždu, ktorá otriasla pokojným mestečkom Logan v štáte Missouri. Masakre sa zdajú byť príliš brutálne na to, aby ich spáchal človek. Bol to medveď? Ale v oblasti žiadni medvede nie sú...
Telá sa kopia a Skip čoskoro zisťuje, že proti tomuto nepriateľovi sú guľky k ničomu. Iba s pomocou ochrancu parku Jaya Little Hawka a múdrosti lakotského šamana Georgea Strong Eagla sa mu môže podariť netvora zastaviť skôr, než bude neskoro. Príbeh mieša prvky akcie, hororu a indiánskej mytológie. Román získal cenu Brama Stokera za najlepšiu prvotinu a bol finalistom aj v kategórii Najlepší román.

Avilion. Druhé české vydanie (Argo, 2023).
Avilion. Druhé české vydanie (Argo, 2023). / Zdroj Disclaimer
Robert Holdstock – Avilion (Argo, 2023)
Dej románu Avilion sa začína tam, kde skončil príbeh knihy Les mytág. Steven Huxley a mytágo Guiwenneth žijú v Ryhopskom lese, v ruinách rímskej dediny z doby železnej. Guiwenneth sa tu cíti dobre a Steven sa už dávno vzdal všetkých myšlienok na to, že by sa mal vrátiť do svojho vlastného sveta. Chovjú zvieratá, zberajú úrodu. Majú spolu dve deti, napoly ľudí a napoly mytága. Jack je ako jeho otec, bystrý chlapec, ktorý túži dozvedieť sa všetko o svete; Yssobel je skôr po matke. Lenže idyla nemôže vydržať dlho. Lovci, ktorí chránili Guiwenneth ako dieťa, ju teraz prišli varovať, že je v nebezpečenstve. Navyše Yssobel začína pravidelne snívať o Stevenovom bratovi Christianovi, ktorý sa v Lavondyss stratil, a Jack zase túži spoznať svet svojho otca. Osud rodiny sa začína meniť. Záverečný román cyklu o prapôvodnom lese plnom oživených mýtov završuje osudy rodiny Huxleyovcov v príbehu plnom bolesti a strát.

Velká kniha Zeměmoří: Svazek druhý. Prvé české vydanie v tejto podobe (Argo/Triton, 2023)
Velká kniha Zeměmoří: Svazek druhý. Prvé české vydanie v tejto podobe (Argo/Triton, 2023) / Zdroj Disclaimer
Ursula K. Le Guin - Velká kniha Zeměmoří: svazek druhý (Argo/Triton, 2023)
Po viac ako päťdesiatich rokoch, ktoré uplynuli od vydania nestarnúceho, stále milovaného Čarodejníka Zememoria, prichádza súhrnné vydanie všetkých príbehov slávneho Zememorského cyklu, obohatené o viac ako dvadsať prekrásnych ilustrácií Mikuláša Podprockého, ktoré dopĺňajú klasické dielo úžasnej predstavivosti veľmajsterky. Zememorské romány patria medzi najoceňovanejšie a najobľúbenejšie diela modernej literatúry. Dostalo sa im prestížnych ocenení vrátane americkej Národnej knižnej ceny, Ceny Johna Newberyho, Nebuly a mnohých ďalších, čo len upevnilo zvláštne miesto, ktoré zaujímajú v srdciach aj mysliach nespočetných čitateľov. Vôbec po prvýkrát vychádzajú všetky v dvoch mohutných zväzkoch, v ktorých okrem iného nájdete niekoľko poviedok, z ktorých niektoré vychádzajú v českom preklade vôbec po prvýkrát.

Báje o hadím srdci. Prvé české vydanie (Host, 2023).
Báje o hadím srdci. Prvé české vydanie (Host, 2023). / Zdroj Disclaimer
Radek Rak - Báje o hadím srdci (Host, 2023)
Veľký román stredoeurópskej fantastiky.
Radek Rak sa vo svojom románe ponára do mytológie dávnej Haliče, v ktorej historické postavy a udalosti obrastajú legendami.
Sledujeme osudy mladého Jakuba Szelu, ktorý sa stane zbojníkom a vodcom sedliackej vzbury proti šľachte v roku 1846. Rakova kniha však čitateľom oveľa skôr než historické fakty približuje potrebu mýtu a mýtického rozprávania, ktorého sa moderná spoločnosť vzďaľuje. Pohybujeme sa v nej na pomedzí dejín a mytológie - zdanlivo mŕtve veci ožívajú, do osudov ľudí zasahujú víly a múdre hady. Zároveň však príbeh Jakuba Szelu rozpráva o sociálnej nespravodlivosti, čo je aktuálne snáď v každej dobe. Radek Rak napísal román o dobre a zle, ktoré sa skrýva v každom z nás, o nerovných príležitostiach, o Haliči a Poľsku – a to všetko nezvyčajne farbistým jazykom.

Písně temnoty: Příběhy ze světa série Stín krkavce. Prvé české vydanie (Host, 2023).
Písně temnoty: Příběhy ze světa série Stín krkavce. Prvé české vydanie (Host, 2023). / Zdroj Disclaimer
Anthony Ryan - Písně temnoty: Příběhy ze světa série Stín krkavce (Host, 2023)
Štyri česky doteraz nepublikované novely a poviedky zo sveta Vélina Al Sorny. Počas doby, ktorú Anthony Ryan strávil písaním trilógie Tieň krkavca so svojim legendárnym hrdinom Vélinom Al Sornou, sa rozhodol preskúmať minulosť a príbehy známych postáv v kratších textoch. Všetky štyri novely a poviedky teraz vychádzajú po česky v jednom zväzku – fanúšikovia série sa tak budú môcť zrejme naposledy vrátiť do obľúbeného sveta. V strhujúcich rozprávaniach plných tajomstiev, mágie, intríg a bojov nahliadneme do doby dávno pred vznikom Zjednoteného kráľovstva, ale aj do dejov osvetľujúcich mnohé tajomstvá dobre známych príbehov.

Hrdinové umírají. Prvé české vydanie (Planeta9, 2023).
Hrdinové umírají. Prvé české vydanie (Planeta9, 2023). / Zdroj Disclaimer
Matthew Stover - Hrdinové umírají (Planeta9, 2023)
Vo svete Ankhany nie je väčší hrdina ako Caine, preslávený ako Čepeľ Tyshalleova. Je neúprosný, nezastaviteľný, jednoducho najlepší v tom, čo robí.
A Caine zabíja. Zabil už množstvo vládcov i prostých ľudí, zloduchov i hrdinov.
Doma na Zemi vystupuje Caine ako Hari Michaelson, superhviezda, ktorej dobrodružstvo v Ankhane priťahujú miliardy divákov. Napriek tomu je spútaný rigidnou kastovou spoločnosťou, musí ignorovať chmúrnu skutočnosť, že zabíja ľudí na vzdialenom svete pre zábavu na vlastnej planéte - a musí držať svoj zlosť na uzde.
Teraz však Caine stojí na hrane osudu.
On a jeho žena, Pallas Rilová, spolu dávno nežijú, ale niektoré putá prečkajú všeličo. To je Caineovi viac než jasné, keď zistí, že Pallas záhadne zmizla v slumoch Ankhany. Aby ju zachránil, musí čeliť najväčšej výzve svojho života: smrtiacej hre na mačku a myš s najzradnejšími vládcami dvoch svetov...

Dědicové budoucnosti. Prvé české vydanie (LEVYN, 2023).
Dědicové budoucnosti. Prvé české vydanie (LEVYN, 2023). / Zdroj Disclaimer
H. G. Wells - Dědicové budoucnosti (LEVYN, 2023)
Čo sa stane s civilizáciou napadnutou jedovatými mravcami? Ako sa dá počas jedného dňa vystúpiť na alpský štít a bezpečne sa dostať zase späť do hotela? Čo sa ukrýva za tajomnými dverami v stene alebo v rádžovom trezore? Tak rozmanité otázky si vo svojich fantastických, dobrodružných alebo čisto humoristických prózach kladie anglický spisovateľ H. G. Wells v treťom, záverečnom zväzku zozbieraných poviedok, predstavujúcom autorovu neskoršiu, vyzretú tvorbu, aj menej známe texty vychádzajúce vo svojej dobe iba časopisecky.

Černá křídla Cthulhu 6. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023).
Černá křídla Cthulhu 6. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023). / Zdroj Disclaimer
S. T. Joshi (ed.) - Černá křídla Cthulhu 6 (Laser-books, 2023)
Šiesty zväzok kultovej série antológií, ktoré predstavujú tie najlepšie moderné lovecraftovské poviedky. S. T. Joshi, najväčší žijúci odborník na Lovecrafta a jeho dielo, opäť namiešal delirický koktail starých majstrov, vychádzajúcich hviezd i mien spojených doteraz s hororovým undergroundom. Skvelé čítanie pre fanúšikov diela H. P. Lovecrafta, vesmírnej hrôzy aj moderného hororu.

Příběhy kacířství. Prvé české vydanie (Polaris, 2023).
Příběhy kacířství. Prvé české vydanie (Polaris, 2023). / Zdroj Disclaimer
Nick Kyme & Lindsey Priestley (eds.) - Příběhy kacířství (Polaris, 2023)
Keď sa vojvodca Horus vzbúril proti Cisárovi, vypukla občianska vojna, ktorá takmer zničila Impérium. V celej galaxii zúri boje, keď sa niektorí Astrates postavili proti svojim bratom v zbrani. Jediným víťazom tejto dlhotrvajúcej vojny je smrť. Ale už dávno predtým sa légie stretávali s určením svojej identity voči požiadavkám Veľkého krížového ťaženia. Poviedky v tejto knihe zo sveta Warhammeru 40 000 popisujú bitky zvedené v čase, keď sa Veľké krížové ťaženie chýli ku koncu a zrodilo sa Horovo kacírstvo, ktoré na seba berie najrôznejšie podoby - od šarvátok s kacírmi a mimozemskými votrelcami až po konflikty v samotných légiách alebo dokonca s vlastným svojhlavým primarchom.
Zbierka poviedok z cyklu Horovo kacírstvo.

Dům na Strážném vrchu. Prvé české vydanie (Knihy Veles, 2023).
Dům na Strážném vrchu. Prvé české vydanie (Knihy Veles, 2023). Disclaimer
Graham Plowman - Dům na Strážném vrchu (Knihy Veles, 2023)
1926, Nové Anglicko
Zaujímavý objav v archíve Miskatonskej knižnice ťa zavedie do tajomného domu na kopci a k desať rokov starému nevyriešenému prípadu beštiálnych vrážd. Niektoré záhady sú však staršie ako čas sám a postavenie ľudstva v šírom vesmíre nie je tak isté, ako sa možno domnievame...
Podarí sa ti odhaliť pravdu a zároveň si zachovať vlastnú príčetnosť? Alebo sa ti Dom na Strážnom vrchu a jeho tajomstvo stanú osudnými?
O výsledku tohto desivého lovecraftovského dobrodružstva rozhodneš TY! Využívaj svoje schopnosti na prekonanie všetkých výziev, bojuj s nevýslovnými hrôzami (alebo pred nimi uteč), snaž sa zachovať pokoj a možno sa práve TY nakoniec dozvieš desivú pravdu, alebo zo všetkej tej hrôzy zošalieš...

KOMIKSY A MANGA


Kolosální Conan: Kapitán pirátů. Prvé české súborné vydanie (Comics Centrum, 2023)
Kolosální Conan: Kapitán pirátů. Prvé české súborné vydanie (Comics Centrum, 2023) / Zdroj Disclaimer
Kolosální Conan: Kapitán pirátů (Comics Centrum, 2023)
S Conanom sa stretávame tam, kde sme ho opustili na konci Kolosálneho Conana z Cimerie, a to na palube lode brázdiacej Vilajetské more, v náručí krásnej Olívie. Vydáme sa s ním po Ceste kráľov do Aquilonie, kde sa zapletie do pokusu o zosadenie kráľa, a musí utiecť do Mesantie. Tu sa Conan pridáva k pirátom a stáva sa druhom ich vodkyne Bêlit. Rozsiahla adaptácia Howardovej poviedky Kráľovná Čierneho pobrežia je kľúčovou a najrozsiahlejšou časťou tejto knihy.

Košík plný hlav. Prvé české vydanie (Crew, 2023)
Košík plný hlav. Prvé české vydanie (Crew, 2023) / Zdroj Disclaimer
Košík plný hlav (Crew, 2023)
Budú padať hlavy...
June Branchová má problém. Zostala lapená na Brody Islande a nemá kam utiecť. Jej priateľa Liama uniesla štvorica krvilačných utečených trestancov, ktorí sa nezastavia, kým ju nenájdu. Jediné, čím sa môže chudák June brániť, je prapodivná vikingská sekera s desivou mocou – hlavy ľudí, ktorých zotne, totiž stále hovoria. Pokiaľ má June zachrániť Liama aj samú seba, bude musieť zachovať chladnú hlavu... alebo radšej rovno plný košík hláv!

Metabaron 2. Prvé české vydanie (Crew, 2023).
Metabaron 2. Prvé české vydanie (Crew, 2023). / Zdroj Disclaimer
Metabaron 2 (Crew, 2023)
Metabarón vstupuje do paralelného vesmíru, aby našiel epyfit, ktorý mu má pomôcť zachrániť jeho vlastný svet. Lenže na planéte Algoma epyfit chráni povedomá kasta ženských bojovníčok, ktoré si hovoria Metastrážkyne - a rozhodne mu nehodlajú pomáhať. Všetko sa ešte viac skomplikuje, keď sa metabarón do jednej z nich zamiluje a keď dorazí armáda technov z jeho starého vesmíru. To je ale len úvod úžasne vykreslenej knihy, ktorá prináša to najmonumentálnejšie vesmírne dobrodružstvo, aké je v našej realite k dispozícii!

Pošťák. Prvé české vydanie (Mighty Boys, 2023)
Pošťák. Prvé české vydanie (Mighty Boys, 2023) / Zdroj Disclaimer
Pošťák. Prvé české vydanie - limitovaná obálka (Mighty Boys, 2023)
Pošťák. Prvé české vydanie - limitovaná obálka (Mighty Boys, 2023) / Zdroj Disclaimer
Pošťák (Mighty Boys, 2023)
Eden. Mesto, ktoré nenájdete na žiadnej mape. Mesto, kde majú najrôznejšie vyvrheli, zločinci a vrahovia poslednú príležitosť viesť normálny život. Slobodne, ale v rámci tvrdých pravidiel. Jediný, kto v Edene pred niečím neuteká, alebo sa pred niečím neskrýva, je mladík trpiaci aspergerovým syndrómom, ktorý sa v meste narodil a vyrástol v ňom. Poštár. Keď ale v meste dôjde k vražde, začnú sa nevyhnutne roztáčať kolesá osudu, ktoré môžu Eden zmiesť z povrchu zeme. Vitajte v raji!

Wika. Prvé české vydanie (Crew, 2023).
Wika. Prvé české vydanie (Crew, 2023). / Zdroj Disclaimer
Wika (Crew, 2023)
Kedysi dávno, v jednej elfí ríši, žil princ so zlomeným srdcom. Princ Oberon sa nezmieril s tým, že Titania dala prednosť vojvodovi Claymorovi Grimmovi, zaútočil na Castelgrimm a vojvodu zabil. Oberonove vojská rozsievali skazu. Malá Wika musela pred krviprelievaním uniknúť, zbaviť sa vílych krídiel a ukrývať sa, kým nedospeje, aby sa mohla skúsiť pomstiť. Aj víla bez krídiel zostáva vílou a jej magické schopnosti sa nezmenšia. Kto zvíťazí? Bude silnejšia Oberonova zúrivosť, alebo túžba mladej víly po odplate?

V horách šílenství H. P. Lovecrafta: kniha první. Prvé české vydanie (Crew, 2023).
V horách šílenství H. P. Lovecrafta: kniha první. Prvé české vydanie (Crew, 2023). / Zdroj Disclaimer
V horách šílenství H. P. Lovecrafta: kniha první (Crew, 2023)
25. januára 1931: expedičný tím dorazí do táboriska v Antarktíde... kde nájde tamojšiu posádku mužov a ťažných psov mŕtvu. Telá sú rozhádzané všade naokolo, niektoré sú zohavené, iné podivným a chladnokrvným spôsobom rozštvrtené. Niekoľko ľudí je nezvestných. Ešte desivejší pohľad sa však naskytá na hviezdicovitú hromadu snehu blízko. Pod jej piatimi cípmi sa totiž nachádza hrob – a to, čo v ňom leží, nie je človek!

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Ďalšie články a poviedky v téme Knihy mesiaca

Knihy mesiaca: marec 2024

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

Knihy mesiaca: január 2024

Začiatok roku je na novinky takmer vždy skúpi. Podobne je tomu aj teraz. Vydavateľstvá sa sústredia skôr na prípravu edičných plánoch a ich postupné zverejňovanie, než na nápor na naše peňaženky. Poďme si spolu teda prejsť tých pár najzaujímavejších titulov, ktoré už stihli vyjsť.

Knihy mesiaca: december 2023

Posledný deň roku! December patrí k chudobnejším mesiacom, čo sa týka titulov. Vydavatelia doťahujú svoje resty a časť kníhm ktoré nestihli vydať, presúvajú na január. Napriek tomu, je z čoho vyberať!

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

Knihy mesiaca: august 2023

Ako už pravidelne, najlepšie písmenkové a bublinkové tituly za minulý mesiac...

Knihy mesiaca: jún 2023

Uhorková sezóna v plnom prúde a tak mierne meškanie :O Napriek tomu sme na vás nezabudli.

Knihy mesiaca: máj 2023

Najzaujímavejšie tituly mesiaca máj :)

Knihy mesiaca: apríl 2023

Prehľad tých najzaujímavejších noviniek z mesiaca apríl :)

Knihy mesiaca: marec 2023

Aj v mesiaci knihy nás zaplavilo množstvo fantastických titulov, spomedzi ktorých sme sa rozhodli vybrať pár tých najzaujímavejších. Či už ide o space operu zo vzdialenej budúcnosti, epické fantasy, partu zlodejov skrývajúcich sa v temnote mesta či životopis Terryho Pratchetta, veríme, že si z nášho prehľadu nájde každý niečo.

Knihy mesiaca: február 2023

Rok 2023 sa postupne rozbieha a spolu s ním i vydavateľstvá. Výber z tých najzaujímavejších žánrových kníh a komiksov prinášame v nasledujúcom zozname :)

Knihy mesiaca: január 2023

Január 2023 je úspešne za nami a hoci sa mnohé vydavateľstvá ešte len rozbiehajú, už teraz dorazilo na trh pár noviniek, ktoré sa oplatí čítať. Výber z tých pre nás najzaujímavejších Vám prinášame v nasledujúcom zozname :)

Knihy mesiaca: apríl 2021

Troška sme sa síce zdržali, to ale nič neznamená. Prinášame vám pár tipov na čítanie a podľa nás tie najlepšie knihy za mesiac apríl ;)

Knihy mesiaca: marec 2021

V novej pravidelnej rubrike si vždy predstavíme najzaujímavejšie žánrové knižné tituly za minulý mesiac. Začíname marcom 2021!