Poviedky na počkanie

Poviedky na počkanie, familiárne nazývané PNP, vznikli na scifi.sk v roku 2013 a odvtedy už prebehli desiatky kôl. Ide o adrenalínovú hru pre skúsenejších i menej skúsených spisovateľov. Hráva sa buď tu online, alebo „prezenčne“ na conoch. Odvážlivci dostanú dve témy a hodinu času na to, aby napísali vlastnú poviedku. Potom si ich veľdiela zozbierame a zverejníme na stránke, kde sa nimi budú môcť potešiť všetci čitatelia nášho portálu.
Force Majeure
Podporte scifi.sk
Prečo sa zapojiť?
Ak dobre píšete a máte radi výzvy, Poviedky na počkanie sú niečo pre vás. Ich písanie je zábavné a poskytnú vám príležitosť, ako sa rýchlo a jednoducho popýšiť svojou autorskou zručnosťou pred svetom. Niektoré z dielok to dotiahli tak ďaleko, že okrem našej stránky vyšli aj v knižných antológiách. Okrem toho americkí vedci dokázali, že priaznivo pôsobia proti autorskému bloku či nedostatku nápadov. Ak teda váhate, či to skúsiť, nemáte čo stratiť. Aj z nedokončenej či nepodarenej PNP sa môže nakoniec vykľuť námet na skvelú poviedku či dokonca román.
Cieľ je teda jasný: Napísať poviedku za hodinu.
Tu sú podrobné pravidlá:
Témy
V určenom čase na stránke zverejníme témy. Zvyčajne si budete môcť vybrať z dvoch, ale fantázii sa medze nekladú: môžete ich skombinovať, prípadne ak sa uchádzate o titul majstra galaxie v písaní PNP, napísať po jednej na každú.
Rozsah
Rozsah poviedky nie je obmedzený. Je na vás, aby ste si premysleli, koľko času potrebujete na vymyslenie príbehu, písanie, prípadné prepisovanie a opravy.
Čas na písanie
Zadaním témy sa spúšťa časomiera. Na napísanie poviedky máte presne jednu hodinu. Ako bonus dostanete 15 minút k dobru, aby ste svoje dielko nahrali na scifi.sk pomocou tlačidla Pridaj novú poviedku.
Poviedky na počkanie - Pridaj novú poviedku
Poviedky na počkanie - Pridaj novú poviedku Disclaimer
Aby to fungovalo, musíte byť u nás zaregistrovaní a prihlásení. Ak u nás ešte nemáte svoj účet, zaregistrujte sa už teraz, aby ste potom nestrácali drahocenné sekundy.
Zverejnenie
Pre prehľadnosť pri pridávaní poviedky vyberte kategóriu Poviedku na počkanie, keďže na scifi.sk zverejňujeme aj iné poviedky.
Poviedky na počkanie - Označiť kategóriu
Poviedky na počkanie - Označiť kategóriu Disclaimer
Diela, ktoré nám prídu v určenom čase (t. j. hodina plus 15 minút od vyhlásenia tém), zverejníme na stránke, takže si naši čitatelia budú môcť prečítať, čo vytvorili jednotliví súťažiaci.
V prípade, že poviedka dôjde po časovom limite a autor ju napriek tomu bude chcieť zverejniť, uverejní sa ako „nesúťažná poviedka“ s odkazom na tému poviedok na počkanie v danom kole.
Hodnotenie
Hodnotiť poviedky majú možnosť čitatelia prostredníctvom nášho hodnotiaceho systému, ktorý sa nachádza pod každou poviedkou – teda od počtom bodov od 1 (najhoršie) do 10 (najlepšie). Zároveň môžu k jednotlivým poviedkam napísať aj komentár.
Veľa šťastia pri písaní!

Force Majeure

Force Majeure

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

BlackTom
KRÁĽ SVETA
Konečne si mohol povoliť kravatu. Ocitol sa na prekrásnych toaletách toho najluxusnejšieho hotelu na svete, kde uteráky priam kričali, aby si do nich zvečnil svoju mokrú podobizeň, ako do Turínskeho plátna a zrkadlá prosili, nech ich poctíš svojím pohľadom. Frank bol trochu podnapitý, keď si stúpol k pisoárom a stojac na jednom, distingvovanému mužovi presne vymedzenom mieste, obdivoval výzdobu vôkol seba. V tú chvíľu neľutoval, že Mary neodbil klasickou frázou "mám priveľa práce", či "musím sa pozrieť do diára", ale pokorne a bez bočných úmyslov priznal, že má dovolenku. Odgrglo sa mu drahým šampanským a on sa cítil ako kráľ sveta.
Rozopol si rozparok a chystal sa urobiť, k čomu sú tieto priestory určené. Zrazu však intímny priestor narušil nezvaný hosť. Neznámy mal na sebe minimálne o tri triedy horší oblek, než Frank a na toalety sa díval, akoby hľadal zmysel toho, že tam vôbec je. Frank mal blahosklonnú náladu a tak to nechal bez poznámky, avšak cudzinec zrejme nemal v sebe toľko bontónu, nakoľko si zo šiestich nádherné vystavaných pisoárov vybral práve susediaci. To značne narušilo jeho plány na vyprázdnenie. "Bavíte sa?", spýtal sa bez okolkov.
Frank nadvihol obočie, nehodlal takému nevychovancovi na tak honosnej párty venovať pohľad. "Áno, bavím", odpovedal sucho, "čo vy?" Otázka zostala bez odpovede. Cudzinec už, na Frankovo rozhorčenie, močil, zatiaľčo jemu sa v tomto smere nedarilo. "Máte krásnu partnerku", prehodil, hľadiac si svojho. Frank sa zarehotal: " To áno, moja zlatá vstupenka." "Ako to myslíte?" Neveriacky otočil hlavu na cudzinca. Dokonale všedný, pomyslel si. "Človeče", začal, "nehovor mi, že si nikdy žiadnu samičku nevyužil." Cudzinec sa zamyslel. " Nie, my si svoje samičky vážime.", preniesol smrteľne vážne, načo sa Frank opäť začal smiať. "Aké sú vaše ciele?", spýtal sa cudzinec, pričom sa oklepal. Frankovi sa v tomto smere stále nedarilo.
"Moje ciele?", spýtal sa, " môj jediný cieľ je, kurva, poriadne si užiť, kámo." Cudzinec prikývol, akoby nič iné nečakal. "To je váš postoj. Myslíte, že môžete hovoriť za všetkých?" Frank sa musel znovu zasmiať. "Za všetkých? Človeče, keby si každý, kto je podo mnou mohol priať niečo podobné, ver, že si praje práve toto!" "Máte pod sebou veľa ľudí?" Frank neveril vlastným ušiam. "Milióny, kámo, milióny!", riekol so smiechom. "Asi som natrafil na významného človeka", riekol cudzinec vzrušene, "máte snáď neobmedzené zdroje?" Frank si spomenul na tri koncerny, ktoré vybudoval Maryin otec a na nespočet ďalších korporácií, v ktorých mal podiel: "Tomu ver, človeče, neobmedzené." Stále sa mu nedarilo vymočiť sa v spoločnosti neznámeho muža. Ten si medzitým nápraval pred zrkadlom kravatu a zrovnával si účes. "Musíte byť významný muž...", riekol tajomne. Frank sa musel znova smiať. Začal sa uvoľňovať, tento votrelec sa mu páčil.
"Jasné, amigo! Konkrétne dnes som kráľ sveta!" Muž sa s úsmevom otočil. Vlastne bol celkom sympatický. "Tohto sveta?", nadhodil. "Celého sveta, všetko dnes ovládam ja!" Už to chcel vzdať, alkohol mu zrejme blokoval zvierače, keď k nemu neznámy pristúpil až tak blízko, že mu narušil komfortnú zónu a tým spôsobil, že si bol Frank na 100% ISTÝ, že to už nikdy nepôjde. "Mal si veľa samičiek Frank?", spýtal sa votrelec sladko. "Ha-ha-ha, všetky hombre, všetky, a žiadna nebola nespokojná!" "Vymenil by si tento večer za pokojný rozhovor so svojou samičkou?", spýtal sa cudzinec s tajomným úsmevom. "Za nič na svete, tento večer je vrchol môjho života", odvetil Frank suverénne, "a čo ty, tiež si tu na dovolenke?" Votrelec si zrovnal kravatu a ešte raz si prehrabol vlasy.
Potom vytiahol blaster a absorboval Frankovu podobu. "Žiaľ, ja som tu pracovne." Výstrel prešiel cez Frankov pravý spánok, zvierače konečne povolili. "Teraz už to pôjde", povedal cudzinec sám pre seba a aktivoval odposluch: "Kráľ je mŕtvy, zdroje sú neobmedzené. Zem je naša." Pozrel na Frankovo mŕtve telo a pomyslel si, Kdeže dovolenka, kámo, ja tu mám ešte plno práce. Skontroloval energetické pole zbrane a s jeho vlastným úsmevom vošiel do nič netušiaceho davu...
24.07.2021
YaYa
Ďakujeme, ale prosím, nabudúce nám nedávaj poviedku do komentára, lebo máme radšej, keď sú všetky zverejnené naraz. Ak si to ešte neurobil, pridaj ju pomocou tlačidla plus na hornej lište pomocou voľby Pridať poviedku, ako je napísané aj v pravidlách.
24.07.2021
BlackTom
Ospravedlňujem sa, našiel som to až neskôr, prosím, kľudne to zmažte, ak sa dá...
24.07.2021
xius
@Marquis: Tak ako pise Yaya, normalne pridaj cez +. Ocividne si to stihol, len proces nahadzovania bol trochu iny. :)
24.07.2021
BlackTom
@xius Skúsil som to v limite cez ofiko pravidlá, snáď to prejde a všetkým sa ospravedlňujem, som tu regnutý pár hodín O:-)
24.07.2021
Marco Ottra
Ahoj. Chcem sa opýtať, kde a kedy je oznamovaný čas konania PnP? Vyzerá to celkom zaujímavo. :)
07.03.2022
Veles
Zvyčajne to oznamujú v pondelok, v tom týždni kedy sa to koná, aj keď by som bol rád keby sa zverejnili presné dátumy na celý rok, aspoň by som vopred vedel či si mám vymeniť šichtu v robote alebo zobrať dovolenku :D A čas je nemenný, od 19:00 do 20:15.
08.03.2022
Aleš Horváth
Marco, väčšinou to je okolo 20. v mesiaci, vždyv sobotu. skús lajknut scifi.sk na FB, je vždy k tomu Event. moj odhad je že to bude 19 3 najbližšie.
08.03.2022
Aleš Horváth
Veles, ty by si si mal pýtať dovolenku od scifi.sk, aby si mohol ísť do práce. Veď bez teba si to tu už ani neviem predstaviť.
08.03.2022
Marco Ottra
Super, díky krásne. :)
08.03.2022

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB