Knihy mesiaca: máj 2023

Najzaujímavejšie tituly mesiaca máj :)
cyberstorm
Filmová história scifi

KNIHY


Cesty hrdinov. Prvé vydanie (Hydra, 2023)
Cesty hrdinov. Prvé vydanie (Hydra, 2023) / Zdroj Disclaimer
Ivana Molnárová Dubcová - Cesty hrdinov (Hydra, 2023)
O čom môže byť príbeh, ktorého hlavný hrdina umrel skôr, ako sa vôbec začal? Baltar sa vďaka ľsti vracia z podsvetia, odhodlaný vziať svoj život do vlastných rúk. Vlastne iba jednej, pretože tá druhá mu ostala nehmotná. Čo je to za bojovníka, ak nemôže používať jednu ruku? Aby sa Baltar opäť stal celým človekom, musí sa vydať v ústrety výzvam, aké si dovtedy nedokázal ani predstaviť, ale predovšetkým musí niesť následky za svoje činy. Pretože oklamať démona asi nebol najlepší nápad. Po tŕnistej ceste našťastie odvážny bojovník nekráča sám. Zvládne sa tvárou v tvár fantastickým tvorom, hordám nepriateľských armád či miske s kláštornou obilnou kašou zachovať vždy správne a zlomiť tak démonovu kliatbu? Zistí jeho verný spoločník Kail, ako to v skutočnosti bolo s Veľkým hlodavcom a dokáže Tarja získať trón Klaspeenu pre právoplatného dediča? Začítajte sa, určite nájdete svoje odpovede.

Bratrstvo krve. Prvé súborné vydanie (Epocha, 2023)
Bratrstvo krve. Prvé súborné vydanie (Epocha, 2023) / Zdroj Disclaimer
František Kotleta - Bratrstvo krve (Epocha, 2023)
Dávne legendy, ktoré o nich kolovali v rôznych civilizáciách, neklamali. Možno, že kedysi boli ľuďmi, ale zmenili sa. Zmenili sa natoľko, že ako ľudia už iba vyzerajú. Hovoria si Bratstvo krvi. Vyvolení, ktorí sa živia ľudskou krvou. Nikdy sa však k sebe nesprávali ako bratia. Desiatky klanov spolu po tisícročia bojovali o moc a vládu nad ľuďmi, ich územím a ríšami, ktoré vznikali a zanikali podľa toho, ako vo svojej skrytej vojne víťazili jednotlivé klany. Dlho sa považovali za najmocnejšie bytosti na svete. Lenže svet, ktorý poznali, bol iba malou súčasťou vesmíru. Z jeho nekonečných diaľok sa vynorili kartani, ktorým sa ich vlastný svet zdal malý a ktorí sa rozhodli ovládnuť planétu Zem a jej obyvateľov zotročiť. Invázia sa cudzincom podarila. Mali vyspelú technológiu a zbrane, ktoré tie ľudské stonásobne predčili. Lenže svet, ktorý ovládli, už mal svojich vládcov. A tí sa, na rozdiel od ľudí, tak ľahko podrobiť nenechali...
Dnes už kultová séria Bratstvo krvi sa po sérii dotlačí dočkala súborného vydania všetkých piatich kníh. Vydajte sa do sveta humoru, akcie a hrdinov, ktorí sa stali fenoménom slovenskej fantastiky. Ján Bezzemek, Gerhard, Petra, Veronika, Katarína a ďalšie legendárne postavy v jednom mohutnom zväzku.

Ostrov nesmrtelných. Prvé vydanie (Mystery Press, 2023)
Ostrov nesmrtelných. Prvé vydanie (Mystery Press, 2023) / Zdroj Disclaimer
Ondřej Neff - Ostrov nesmrtelných (Mystery Press, 2023)
Nájsť dávny artefakt znamená zachrániť Mesiac…
Koncom 20. storočia vybudovali Číňania na Mesiaci závrtnú pevnosť Ostrov nesmrteľných. Starožitníci Kuba Nedomý a jeho druh Dedko Čuchák s podporou wudanskej bojovníčky Su Wang-li po tejto záhade márne pátrali, až všetko upadlo do zabudnutia.
Pri tom by aj zostalo, keby Bagdadský kalifát neumiestnil nad mesačný habitat Arkádii svoj Oblak a pomocou chápadiel z nej nevysával čoraz väčšie kvantá energie. To, čo najskôr vyzerá ako predmet záujmu milovníkov histórie, sa náhle stáva kľúčom k ďalšiemu osudu mesačných habitatov.
Karty sú rozdané tak, že Bagdadský kalifát vyhrá a Mesiac ovládne. V ceste jeho plánom už stojí len tvrdohlavosť Kuby Nedomého a neobyčajné vlastnosti kyborga Dedka Čucháka, napoly človeka a napoly robota s mozgom napojeným na lunárnu informačnú sieť.
Zvíťazí zrada a predajnosť zbabelcov, alebo dôvtip podporený mečom skúsené bojovníčky? Na to odpovie ďalší samostatný román z cyklu Arkádie, ktorý na predchádzajúce štyri romány (Mesiac môjho života, Rock môjho života, Hviezda môjho života, Ultimus) a zbierku Hu! Poviedky Dedka Čucháka nadväzuje len postavami a prostredím.

Mona Lisa na plné gule. Prvé slovenské vydanie (Slovart (SK), 2023).
Mona Lisa na plné gule. Prvé slovenské vydanie (Slovart (SK), 2023). Disclaimer
William Gibson - Mona Lisa na plné gule (Slovart (SK), 2023)
Mladá a neveľmi sofistikovaná prostitútka pomenovaná podľa slávneho obrazu sa ocitne v čudnej zložitej hre s hviezdou Sense/Netu Angie Mitchellovou, jej bývalým milencom Bobbym Newmarkom prezývaným Nulák (v tom čase v kóme), jeho bývalou milenkou „žiletkovou Molly", panoptikom bojových robotov z dielne pološialeného moderného umelca a dcérou mafiánskeho bossa, ktorá musela pre čistky v Jakuze opustiť Japonsko. Tá sa neskôr vyberie vlastnou cestou k Nulákovmu virtuálnemu svetu, v ktorom je človek chránený aj pred matrixom a žije večne - samozrejme, pokým partia z kriminálneho polosveta ochráni Nulákovo nevládne telo...
Záverečný diel voľnej matrixovej trilógie.

V srdci dění. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023)
V srdci dění. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023) / Zdroj Disclaimer
Evan Currie - V srdci dění (Laser-books, 2023)
Po legendárnej prvej plavbe, ktorá pozemšťanov zaviedla do hlbokého vesmíru plného nových príležitostí, tvorov i desivých nepriateľov, trávi kapitán Eric Weston a posádka vesmírnej lode LSAK Odysea niekoľko mesiacov doma na Zemi, kde admiralita starostlivo zvažuje ich ďalší osud. Keď však noví mimozemskí spojenci Zeme uzavrú so Severoamerickou konfederáciou obrannú dohodu, vydáva sa Odysea splniť novú úlohu: vrátiť sa na Ranquil, vojnou zničený domovský svet vzdialených bratrancov pozemšťanov, poskytnúť mu životne dôležitú podporu proti invázii Drasínov.
Weston a jeho ľudia návrat vítajú, avšak po prílete na Ranquil spoznávajú, že nie všetko je také, ako sa zdá. Drasinovia sú síce hrozivým nepriateľom, Weston ale tuší, že vojnu, ktorá by mohla navždy zmeniť tvár vesmíru, vedie mocná neviditeľná sila, pre odhalenie ktorej budú nútení obetovať loď, kariéru a možno aj život...

Méně známé nestvůry 21. století. Prvé české vydanie (Host, 2023).
Méně známé nestvůry 21. století. Prvé české vydanie (Host, 2023). / Zdroj Disclaimer
Kim Fu - Méně známé nestvůry 21. století (Host, 2023)
Poviedky, ktoré stierajú hranice fantastického a reálneho.
V dvanástich nezabudnuteľných príbehoch zbierky Menej známej netvory 21. storočia sa podivné stáva všedným a všedné podivným.
Autorka v názve sľubuje moderný beštiár, neznamená to však zbierku prvoplánových karikatúr ani pitvorných kuriozít. Či už práve máme čo do činenia s dievčaťom, ktorému rastú z členkov krídla, s gigantickou kolóniou morských organizmov blížiacou sa k pobrežiu, alebo „len“ s podozrivou smrťou slávneho horolezca, príbehy sa nepriamo a rafinovane dotýkajú nášho prístupu k minulosti, prírode, technike i k druhým.
Kim Fu nadväzuje na tradíciu fantastických poviedok postavených na silnom nápade a často prekvapivej pointe, s ľahkosťou strieda najrôznejšie štýly a podľa potreby sa vie priblížiť tak rozdielnym žánrom, ako sú básne v próze alebo erotická literatúra.

Moc. Prvé české vydanie (Host, 2023)
Moc. Prvé české vydanie (Host, 2023) Disclaimer
John Gwynne – Moc (Host, 2023)
Prvá kniha z kultovej série Verní a padlí od uznávaného autora fantasy Johna Gwynna.
Mladý Corban sa závistivo pozerá, ako sa z chlapcov stávajú muži, a učia sa umeniu vojny. Sám už túži držať meč a kopije, aby chránil ríšu svojho kráľa. Ten deň však nastane skôr, ako čakal. Až vo chvíli, keď stratia tých, ktorých miloval, zistí, aká je skutočná cena odvahy.
Kontinent Vyhnancov má krvavé dejiny plné stretov medzi armádami ľudí a obrov, kde zem sčernala ich preliatu krvou. Aj keď boli kmene obrov pred dávnymi vekmi porazené, ich dobyté pevnosti doteraz chátrajú po celej krajine. Teraz sa však obri znovu prebúdzajú, kamene ronia krv, a dokonca sa objavili aj obrovské plazy. Tí, ktorí ešte dokážu čítať znamenia, vidia prichádzať hrozbu oveľa väčšiu, než boli dávne vojny. Svet zahalí žiaľ, anjeli a démoni sa chystajú na bojové pole. Potom prepukne vojna, ktorá ukončí všetky vojny.
Kráľ Aquilus zvoláva ostatných kráľa na snem, aby v naliehavej dobe vytvoril alianciu. Proroctvo hovorí, že temnota i svetlo budú mať každý svojho šampióna - Čierne slnko a Jasnú hviezdu. Bolo by múdre ich oboch nájsť, lebo ak sa Čiernemu slnku podarí vystúpiť na trón, všetky nádeje a sny ľudstva sa premenia na prach.

Echo. Prvé české vydanie (Argo, 2023).
Echo. Prvé české vydanie (Argo, 2023). / Zdroj Disclaimer
Thomas Olde Heuvelt – Echo (Argo, 2023)
Echo Thomasa Olde Heuvelta je mrazivý triler o posadnutosti a nezlomnej sile prírody. Nicka Greversa a jeho horolezeckého partnera Augustina to ťahá na Maudit, odľahlú horu vo švajčiarskych Alpách. Informácií o nej je málo a okolie je nezvyčajne tiché. Keď horolezci vstúpia do priľahlého údolia, zmocní sa ich zlovestný pocit, že nie sú sami. Krátko nato je Augustín mŕtvy a Nick sa prebudí z kómy, zmrzačený, s tvárou omotanou obväzmi. Čaká ho náročná rekonvalescencia, ale čoskoro si uvedomí, že trauma z nešťastnej udalosti nie je to jediné, čo ho prenasleduje. Niečo sa v ňom prebudilo...
Thomas Olde Heuvelt sa v knihe Echo prekonáva. Strhujúca kniha, ktorá vás od prvej desivo napínavej scény úplne pohltí.

Na pokraji války. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023)
Na pokraji války. Prvé české vydanie (Laser-books, 2023) / Zdroj Disclaimer
Una McCormack - Na pokraji války (Laser-books, 2023)
Nové dielo zo sveta Star Treku: Novej generácie, v ktorom rastie napätie medzi dvoma vesmírnymi superveľmocami. Vždy nezávislý Venettský konvent sa stáva rozbuškou napätého ozbrojeného mŕtveho bodu medzi dvoma mocnosťami dominujúcimi vesmíru – Spojenej federácie planét a nedávno ustanoveného Typhonského paktu. Venettská vláda hľadá v novom usporiadaní mocností ochranu u jedného z členov Paktu, Tzenkethskej koalícii, a pritom súhlasí s poskytnutím troch zásobovacích základní k dispozícii Tzenkethom. Avšak tieto základne by v prípade vyzbrojenia boli neprijateľne blízko k hraniciam federačného, cardassijského a ferengského priestoru. Zatiaľ čo kapitánka Ezri Dax mieri s U.S.S. Aventine k jednej z týchto základní zistiť, čo presne sa na nej odohráva, kapitán Jean-Luc Picard sa musí s U.S.S. Enterprise zhostiť diplomatické misie na domovskom svete Konventu Venette s rozkazom dosiahnuť obojstranne spokojné mierové vyriešenie celej záležitosti. Cardassijskí vyslanci sa však zjavne nehodlajú pri rokovaní správať dvakrát diplomaticky, čo už tak napätú situáciu veľmi rýchlo nasmeruje k otvorenej vojne.

Stín. Prvé české vydanie (Fobos, 2023)
Stín. Prvé české vydanie (Fobos, 2023) / Zdroj Disclaimer
Adam Przechrzta – Stín (Fobos, 2023)
Varšavská republika sa snaží udržať neutralitu, balansuje medzi dvoma silami – Nemcami a Rusmi –, ale mladý štát má čoraz viac problémov. V enklávach sa objavujú priami vyslanci Šepkajúcich, a slovo moci, ktoré Poliakom dalo víťazstvo, je už známe všetkým stranám konfliktu. Samarin a Rudnicki sú vtiahnutí do víru politických a spoločenských intríg, ibaže to nie je ani jediné, ani najväčšie nebezpečenstvo.
Niekto prisahal, že ich zabije. Že zabije všetkých, ako sú oni.
K tomu ako v Berlíne, tak aj v Sankt Peterburgu silnie presvedčenie, že nastal čas zaútočiť. Poľská armáda sa chystá na rozhodujúci stret, ale veliteľstvo si uvedomuje, že žiadna stratégia neumožní poraziť nepriateľa, ktorý má dvadsaťnásobnú početnú prevahu. Len čas ukáže, kto zomrie a kto prežije...

Požár v Elysiu. Prvé české vydanie (Triton, 2023)
Požár v Elysiu. Prvé české vydanie (Triton, 2023) / Zdroj Disclaimer
Alastair Reynolds - Požár v Elysiu (Triton, 2023)
Jeden občan zomrel pred štrnástimi dňami. Dvaja pred týždňom. Štyria včera... a ak sa nepodarí nájsť príčinu a celé to zastaviť, budú čoskoro po smrti všetci.
Na desiatich tisícoch habitatoch a mikrosvetoch obiehajúcich okolo planéty Žltozeme umierajú ľudia bez varovania a bez zjavnej súvislosti medzi obeťami. Ich neurálne implantáty sa z ničoho nič rozpália a roztavia.
Alastair Reynolds sa vrátil do sveta Prefekta detektívkou, v ktorej nikto nie je v bezpečí, a predkladá strhujúci príbeh o technológiách, revolúcii a pomste.

Cizincem v Olondrii. Prvé české vydanie (Host, 2023)
Cizincem v Olondrii. Prvé české vydanie (Host, 2023) / Zdroj Disclaimer
Sofia Samatar - Cizincem v Olondrii (Host, 2023)
Fantastický cestopis po fiktívnych krajinách
Syn obchodníka s korením Dževik vyrastal na príbehoch zo vzdialenej severskej krajiny Olondria. Po smrti svojho otca sa práve sem, do vysnívanej krajiny kníh, vydáva za obchodom. Z idylického skúmania miestnych zvykov ho však hrubo vytrhne duch mladej ženy, ktorý ho začne prenasledovať. Podarí sa Dževikovi pred nešťastným mŕtvym dievčaťom uniknúť?
Aj keď sa rozprávanie Dževika z Tjomu o jeho ceste z Čajových ostrovov do tajomnej Olondrie nedá oficiálne zaradiť k ničomu inému ako k žánru fantasy, v mnohých ohľadoch ide o transžánrovú knihu, kde sa báseň v próze stretáva s le-guinovskou etnografickou štúdiou fiktívnych národov či cestopisom nasiaknutým vôňami a farbami Afriky. Predovšetkým je však tento román vyznaním lásky k literatúre, knihám a príbehom a k možnostiam samotného slova.

Kosenie: Poviedky k sérii Žatva smrti. Prvé slovenské vydanie (Slovart (SK), 2023)
Kosenie: Poviedky k sérii Žatva smrti. Prvé slovenské vydanie (Slovart (SK), 2023) / Zdroj Disclaimer
Neal Shusterman - Kosenie: Poviedky k sérii Žatva smrti (Slovart (SK), 2023)
Úspešná séria Žatva smrti pokračuje novými strhujúcimi príbehmi z desivého, no fascinujúceho sveta koscov! Spoločenstvo koscov ukrýva nespočetné množstvo príbehov, ktoré ešte neboli rozpovedané. Prešli celé storočia, odkedy na seba Nimbus vzal úlohu starať sa o ľudstvo. Skôr ako sa Goddard pokúsil všetko obrátiť hore nohami, ľudia žili dlhé roky vo svete bez hladu, chorôb či smrti. Vo svete, kde populáciu regulovali práve kosci. Neal Shusterman v spolupráci s ďalšími talentovanými autormi odhaľuje v poviedkovej knihe nadväzujúcej na bestsellerovú trilógiu tajomstvá a minulosť obľúbených postáv, no predstaví i nových hrdinov a nových nepriateľov.

KOMIKS A MANGA:


Barakuda: kniha 5 a 6. Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023)
Barakuda: kniha 5 a 6. Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023) / Zdroj Disclaimer
Barakuda: kniha 5 a 6 (Josef Vybíral, 2023)
Záverečné dobrodružstvo nedá pirátom ani v poslednej knihe vydýchnuť...
Zatiaľ čo Raffy je držaný Španielmi ako rukojemník, Maria, Jean a Emilio ujdú na iný ostrov. Ich nové útočisko nie je však o nič pohostinnejšie ako Puerto Blanco. Mučenie od Španielov sa v porovnaní s maurským kanibalizmom zdá byť náhle dobrodením. A k tomu diamant z Kasharu neustále vzbudzuje emócie...

Go West Young Man (varianta A). Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023)
Go West Young Man (varianta A). Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023) / Zdroj Disclaimer
Go West Young Man (varianta B). Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023)
Go West Young Man (varianta B). Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023) / Zdroj Disclaimer
Go West Young Man (varianta C). Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023)
Go West Young Man (varianta C). Prvé české vydanie (Josef Vybíral, 2023) / Zdroj Disclaimer
, ,
Go West Young Man (Josef Vybíral, 2023)
Príbeh vreckových hodiniek prechádzajúcich z ruky do ruky v dobách dobývania Divokého západu…
Štrnásť poviedok obsiahnutých v Go West Young Man zachytáva dobytie Divokého západu, počnúc rokom 1763 a končiac rokom 1938.
Od potýčok na brehoch Veľkých jazier až po horúcu mexickú púšť sledujeme osudy rôznych postáv. Traperi, priekopníci, indiánske kmene, zúfalci a prostitútky – všetci bojujú o prežitie na Veľkých pláňach alebo v rýchlo rastúcich mestečkách.
Go West Young Man (doslovne „Choď na Západ, mladý muž“ alebo vo všeobecnejšej rovine s ohľadom na dej knihy „Na Západ, človeče“) je bystrá a vedomá pocta westernovému žánru.

Inkognito - Tajné vydání. Prvé české vydanie (BB/art, 2023)
Inkognito - Tajné vydání. Prvé české vydanie (BB/art, 2023) / Zdroj Disclaimer
Inkognito - Tajné vydání (BB/art, 2023)
Čo keby ste boli superzločincom zaradeným do Programu na ochranu svedkov a jediné, na čo by ste dokázali myslieť, by boli tie nádherné dni, kedy ste páchali zlo a kedy sa na vás nevzťahovali žiadne pravidlá… predtým, než sa z vás stal obyčajný človek? INKOGNITO začína tam, kde ostatné príbehy obvykle končia, a mieria do miest, do ktorých sa ešte žiadny komiks nevydal.
Potom, čo si komiksoví, mnohými cenami ovenčení tvorcovia Ed Brubaker a Sean Phillips pri svojom putovaní temnými žánrami vyskúšali noir realisticky špinavý (CRIMINAL) aj hollywoodsky klasický (ZATMÍVAČKA), lovecraftovskú variáciu (FATALE) či príbeh samozvaného pomstiteľa (ZABIJ, NEBO BUDEŠ ZABIT), upreli svoju pozornosť aj na odvrátenú stranu superhrdinského mýtu v INKOGNITO, s farbami Vala Staplesa.

Lady Baltimore #02: Spojenci. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023).
Lady Baltimore #02: Spojenci. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023). / Zdroj Disclaimer
Lady Baltimore #02: Spojenci (Comics Centrum, 2023)
Druhá kniha série o lady Baltimore z pera Mikea Mignolu a Christophera Goldena predstavuje spojencov ovdovelej bojovníčky so zlom: Udatnú Crinu, legendárneho Golema Jozefa a mocnú wyrdiánku Imogen – troch odvážnych hrdinov, ktorí si trúfli čeliť Ďalekej temnote, v troch poviedkach, ktoré poodhaľujú, odkiaľ tieto legendy prišli, za čo ich hrdinovia bojujú a čo si pre nich osud nachystal.

Legenda o Lutheru Arkwrightovi. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023)
Legenda o Lutheru Arkwrightovi. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023) / Zdroj Disclaimer
Legenda o Lutheru Arkwrightovi (Comics Centrum, 2023)
Dobrodružstvo Luthera Arkwrighta, ktoré začalo vychádzať v roku 1978, je všeobecne považované za prvý britský grafický román. Prelomové experimentálne dielo, nazývané tiež „dospelým“ sci-fi, bolo v minulosti ospevované mnohými umelcami vrátane Alana Moorea, Neila Gaimana, Jeana Girauda (Moebius) aj Michaela Moorcocka a mnohým ďalším poslúžilo ako zdroj inšpirácie. Roku 2001 vyšlo jeho pokračovanie Srdca Impéria. Odvtedy sa obe publikácie dočkali mnohých nových vydaní.
Legenda o Lutherovi Arkwrightovi je samostatným príbehom, ktorý sa odohráva päťdesiat rokov po udalostiach v Srdci Impéria. Ide o úplne nový príbeh, zachovávajúci kontinuitu s prvými dvoma dielmi. Arkwright tentoraz čelí silnejšiemu protivníkovi a je ním prenasledovaný krížom krážom mnohými paralelnými svetmi naprieč celým radom utopických i dystopických realít. V snahe zachrániť ľudstvo sa tentoraz môže spoľahnúť iba na svoju skúsenosť a odhodlanie.

Tajná invaze (Legendy Marvelu). Druhé české vydanie (Crew, 2023)
Tajná invaze (Legendy Marvelu). Druhé české vydanie (Crew, 2023) / Zdroj Disclaimer
Tajná invaze (Legendy Marvelu)} (Crew, 2023)
Dobyvačná mimozemská rasa známa ako Skrullovia strávila desiatky rokov infiltrácií nášho sveta. Využívajú svoje schopnosti meniť podobu, aby prenikli do najvyšších sfér vlády, armády... a dokonca aj do komunity superhrdinov. Schopnosti Skrullov sa vzpierajú akémukoľvek technologickému aj mystickému odhaleniu. Brat sa obracia proti bratovi a hrdina proti hrdinovi, pretože Skrullovia využívajú svoje mocenské postavenie a schopnosť vyvolať zmätok k masívnej ofenzíve s cieľom dobyť Zem! Deje sa to už roky, v tichosti. Teraz sa však tajná invázia prejaví v plnej sile!

Ú.P.V.O. Peklo na zemi 4: Vlak plný příšer a Odložená smrt. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023)
Ú.P.V.O. Peklo na zemi 4: Vlak plný příšer a Odložená smrt. Prvé české vydanie (Comics Centrum, 2023) / Zdroj Disclaimer
Ú.P.V.O. Peklo na zemi 4: Vlak plný příšer a Odložená smrt (Comics Centrum, 2023)
Ektoplazmatický muž, agent Johann Kraus, vedie špeciálnu armádnu jednotku do lesov severozápadnej Kanady s cieľom dohnať a zabiť človeka, ktorého viní zo straty svojho posledného fungujúceho tela. Medzitým agent Andrew Devon na juhozápade Štátov uzatvára krehké spojenectvo s dievčaťom Fenix, obdareným prekognitívnymi schopnosťami, a spoločne sa snažia o útek pred hordou netopierích netvorov.
Kniha s dvoma príbehmi, ktoré pokračujú v rozvíjaní základnej dejovej línie série, predstavuje scenár Mikea Mignolu a Johna Arcudiho, ktorý kresbou doplnili James Harren a Tyler Crook.


cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Ďalšie články a poviedky v téme Knihy mesiaca

Knihy mesiaca: marec 2024

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

Knihy mesiaca: január 2024

Začiatok roku je na novinky takmer vždy skúpi. Podobne je tomu aj teraz. Vydavateľstvá sa sústredia skôr na prípravu edičných plánoch a ich postupné zverejňovanie, než na nápor na naše peňaženky. Poďme si spolu teda prejsť tých pár najzaujímavejších titulov, ktoré už stihli vyjsť.

Knihy mesiaca: december 2023

Posledný deň roku! December patrí k chudobnejším mesiacom, čo sa týka titulov. Vydavatelia doťahujú svoje resty a časť kníhm ktoré nestihli vydať, presúvajú na január. Napriek tomu, je z čoho vyberať!

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

Knihy mesiaca: august 2023

Ako už pravidelne, najlepšie písmenkové a bublinkové tituly za minulý mesiac...

Knihy mesiaca: jún 2023

Uhorková sezóna v plnom prúde a tak mierne meškanie :O Napriek tomu sme na vás nezabudli.

Knihy mesiaca: máj 2023

Najzaujímavejšie tituly mesiaca máj :)

Knihy mesiaca: apríl 2023

Prehľad tých najzaujímavejších noviniek z mesiaca apríl :)

Knihy mesiaca: marec 2023

Aj v mesiaci knihy nás zaplavilo množstvo fantastických titulov, spomedzi ktorých sme sa rozhodli vybrať pár tých najzaujímavejších. Či už ide o space operu zo vzdialenej budúcnosti, epické fantasy, partu zlodejov skrývajúcich sa v temnote mesta či životopis Terryho Pratchetta, veríme, že si z nášho prehľadu nájde každý niečo.

Knihy mesiaca: február 2023

Rok 2023 sa postupne rozbieha a spolu s ním i vydavateľstvá. Výber z tých najzaujímavejších žánrových kníh a komiksov prinášame v nasledujúcom zozname :)

Knihy mesiaca: január 2023

Január 2023 je úspešne za nami a hoci sa mnohé vydavateľstvá ešte len rozbiehajú, už teraz dorazilo na trh pár noviniek, ktoré sa oplatí čítať. Výber z tých pre nás najzaujímavejších Vám prinášame v nasledujúcom zozname :)

Knihy mesiaca: apríl 2021

Troška sme sa síce zdržali, to ale nič neznamená. Prinášame vám pár tipov na čítanie a podľa nás tie najlepšie knihy za mesiac apríl ;)

Knihy mesiaca: marec 2021

V novej pravidelnej rubrike si vždy predstavíme najzaujímavejšie žánrové knižné tituly za minulý mesiac. Začíname marcom 2021!