Méně známé nestvůry 21. století (2022)

Poviedky, ktoré stierajú hranice fantastického a reálneho. V dvanástich nezabudnuteľných príbehoch zbierky Menej známej netvory 21. storočia sa podivné stáva všedným a všedné podivným. Autorka v názve sľubuje moderný beštiár, neznamená to však zbierku prvoplánových karikatúr ani pitvorných kur...

Info

Slov. názov Méně známé nestvůry 21. století
Orig. názov Lesser Known Monsters of the 21st Century
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Poviedky, ktoré stierajú hranice fantastického a reálneho. V dvanástich nezabudnuteľných príbehoch zbierky Menej známej netvory 21. storočia sa podivné stáva všedným a všedné podivným. Autorka v názve sľubuje moderný beštiár, neznamená to však zbierku prvoplánových karikatúr ani pitvorných kuriozít. Či už práve máme čo do činenia s dievčaťom, ktorému rastú z členkov krídla, s gigantickou kolóniou morských organizmov blížiacou sa k pobrežiu, alebo „len“ s podozrivou smrťou slávneho horolezca, príbehy sa nepriamo a rafinovane dotýkajú nášho prístupu k minulosti, prírode, technike i k druhým. Kim Fu nadväzuje na tradíciu fantastických poviedok postavených na silnom nápade a často prekvapivej pointe, s ľahkosťou strieda najrôznejšie štýly a podľa potreby sa vie priblížiť tak rozdielnym žánrom, ako sú básne v próze alebo erotická literatúra.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov

Knihy mesiaca: máj 2023

Najzaujímavejšie tituly mesiaca máj :)

0 komentárov