Ukážka: Natasha Pulley - Maják na severu

Ukážku z novinky z vydavateľstva Argo si môžete prečítať buď na stránkach vydavateľstva Argo alebo u nás na stránke.
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Maják na severu. Prvé české vydanie (Argo, 2023).
Maják na severu. Prvé české vydanie (Argo, 2023). / Zdroj Disclaimer
Píše sa rok 1900. Anglicko padlo. Londýn je priemyselným centrom Francúzskej republiky. Joe stojí na stanici, na sebe má kvalitný plášť s podšívkou zo škótskej kocky a nepamätá si nič. Vôbec nič. Nevie, kto je, ani ako sa tam ocitol. Muž bez minulosti. Ale z času na čas akoby predsa len niečo videl - miesta, ľudí ... Vraj je to istá forma epilepsie. Až mu jedného dňa príde pohľadnica...
Čo má Joe spoločného s majákom ďaleko pri škótskom pobreží? Prečo tam prichádza zima počas jediného dňa? Kto napísal mená na stĺpy trčiace z mora? Ale hlavne – ako dopadnú napoleonské vojny? A dožije sa Joe súčasnosti? V strhujúcom románe Natashy Pulleyovej ucítite pach krvi, chlad morskej vody aj ničivé plamene lásky.



Natasha Pulley
_
Natasha Pulley (1988) je mladá britská autorka. Študovala na Soham Village College, New College, Oxford a University of East Anglia, kde získala titul v kreatívnom písaní prózy.
Rada cestuje – v skutočnosti aj vo fantázii, v priestore aj v čase. Ďaleké miesta, ktoré navštívila v realite, napríklad Japonsko alebo Peru, sa objavujú aj v jej románoch, ale ani keď sa dej odohráva v Londýne, nebudete sa nudiť, najskôr to totiž bude Londýn viktoriánsky…
Za svoj prvý román The Watchmaker of Filigree Street (2015) získala cenu Betty Traskovej za najlepší debut autora do 35 rokov aj výsadné miesto na rebríčku britských bestsellerov. Knihy Natashy Pulleyovej sa vzpierajú jednoznačnému žánrovému zaradeniu, ale s istotou sa dá povedať, že milovníci histórie, záhad a cestovania si vždy prídu na svoje. A to platí aj pre jej štvrtý román Maják na severe. (Argo)

Natasha Pulley - Maják na severu
Pôvodný názov: The Kingdoms (2020)
Vydavateľstvo: Argo
Rok vydania: 2023
Vydanie: prvé
Jazyk: české
Počet strán: 424
Väzba: pevná / viazaná s papierovým obalom
Preklad: Tereza Marková Vlášková
ISBN: 978-80-257-4004-0
Odkazy:
Vydavateľstvo Argo.
Vydavateľstvo Argo. Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB