Vyhodnotenie výzvy Fantastická poviedka - prvé kolo roku 2021

V tomto kole padali rekordy v počte poviedok. Odrazilo sa to aj na hodnotení?
Podporte scifi.sk
Napínali sme vás dlhšie ako obvykle, dajme teda aprílové žarty bokom a poďme na to.
Víťazom sa stáva:
- priemerne hodnotenie 7,83 boda
Gratulujeme! Tomáša budeme čoskoro kontaktovať a získa od náš tričko.
Ostatné poviedky sa umiestnili v nasledujúcom poradí:
- priemerne hodnotenie 7,33 boda
- priemerne hodnotenie 7 bodov
- priemerne hodnotenie 6,25 boda
- priemerne hodnotenie 6,08 boda
- priemerne hodnotenie 5,93 boda
- priemerne hodnotenie 5,92 boda
- priemerne hodnotenie 5,33 boda
- priemerne hodnotenie 5,16 boda
- priemerne hodnotenie 5,15 boda
- priemerne hodnotenie 4,92 boda
Pripomíname, že toto poradie sa zozbieralo z hodnotení zaslaných do polnoci 31. marca a ak budú čitatelia bodovať po tomto termíne, bude sa zobrazené skóre pri poviedkach meniť.
Ako vidíte, bolo to veľmi, vemi tesné. Tentokrát síce našu výzvu nikto nepokoril, no máme aj dobrú správu.Znamená to, že výhra 50 EUR sa presúva do ďalšieho kola, kde sa bude bojovať až o stovku!
A kedže bez čitateľov a ich spätnej väzby by to nešlo, vyžrebovali sme jeden z vašich komentárov a jeho autorovi pošleme tričko.
Šťastným výhercom sa stáva Amaterius! Gratulujeme, čoskoro sa s tebou spojíme.
Zároveň pripomíname, že naša dvojmesačná výzva pokračuje a už teraz až do konca apríla do polnoci prijímame vaše poviedky. Ak sa víťazovi podarí pokoriť hodnotenie 8 bodov, získa od nás 100 EUR. AK nie, vrátime sa v ďalšom kole znovu k odmene 50 EUR. A tak znovu a tak stále dokola...
Na záver avizujeme zmenu pravidiel - počnúc druhým kolom 2021 musia aj hororové poviedky spadať do žánru fantastiky či vedeckej fantastiky a teda obsahovať fantastický prvok.
Chcete uverejniť svoju žántovú poviedku aj mimo našej výzvy? Na scifi.sk vždy radi prijmeme a uverejníme akúkoľvek žánrovú poviedku, ktorú nám pošlete. Stačí, ak ju pri pridávaní označíte ako neúsťažnú.
Tešíms sa na vaše ďalšie príspevky!

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

jakeerko
Gratulujem Tomášovi k víťazstvu. To tričko mu trochu závidím ;)
01.04.2021
Smrtislav Pierko
Zaslúžené víťazstvo. Hadonos mal naozaj pútavú atmosféru a bol mojim osobným favoritom. Gratulujem :)
Aj ostatné poviedky boli veľmi zaujímavé. Je sa na čo tešiť do budúcna.
01.04.2021
Tomáš Staviteľ
🖤
01.04.2021
Goran
Nooo, toto nebolo také objektívne a spravodlivé ako pri minulom kole. Ani náhodou. Áno, prvé štyri poviedky sú správne prvými. Som ok aj s poradím (mnohé veci sú pri literatúre, špeciálne pri príbehoch - poviedkach subjektívne, neviem presne povedať, čo by som dal na druhé miesto a čo na tretie, napríklad). Hadonos je však víťazom právoplatne. Ale poradie ostatných ma sklamalo. Dar? určite nebol najslabším, to je do neba volajúca blbosť. A napríklad Šarlátové oči si absolútne nezaslúžia tak vysoké poradie. Nie, nie, a ešte raz nie - aj umenie má svoje objektívne kritériá. Viem si to vysvetliť jedine tak, že kamaráti súťažiacich bodovali a bodovali.
Za mňa tentokrát sklamanie.
01.04.2021
cyberstorm
Goran. Vox populi, vox dei!
01.04.2021
8HitBoy
Bolo to pekné kolo! Tomáša sledujem od začiatku jeho autorskej cesty na našom portáli a o to viac sa teším z jeho víťazstva, keďže som ho za ten čas začal považovať za kamoša a viackrát sme sa autorsky celkom potlačili ďalej. Poviedky na druhom a treťom mieste mu zdatne sekundujú.
U zvyšných súťažiacich vidím, že niektorí sú len na začiatku svojej autorskej dráhy, niektorí sú trošku ďalej, ale každému ešte kúsoček/kúsok/kus chýba k tomu absolútnemu víťazstvu. Chcem na vás všetkých apelovať, aby ste to nevzdali. Podarilo sa vám vytvoriť zaujímavé texty, ktoré majú hlavu aj pätu a to sa vždy ráta. Píšte, čítajte, ľúbte to čo robíte. Pravidelne chodievajte na naše PnPčka. Nájdite si na tomto portáli kamošov a spoločne sa snažte dosiahnuť nové a nové pisateľské výšiny. Máte na to, zvyšok je v hlave. Verím že s mnohými z vás sa nevidíme naposledy a možno budete takto o mesiac oslavovať práve vy! :)
01.04.2021
Goran
Cyberstorm, veď áno... ja zas nenadávam :D Je to ok. Ale trochu to zamrzelo, lebo minulé kolo bolo úplne objektívne (ale do bodky!), čo je výnimočne zriedkavé.
01.04.2021
cyberstorm
Goran: neboj ja to poznam (doteraz si fukam ukrivdene booo s prehry s Matom :D ) Na druhu stranu ma to vybicovalo k tomu aby...aby...no...aby som nic nenapisal (?) :D
01.04.2021
Goran
Och, nie, nie :D tu nejde o mňa, zas taký ješitný a márnomyseľný nie som :D Mne ide o objektivitu. Ale to je v poriadku, literatúru nejde zmerať tak ako športový výkon.
02.04.2021
Amaterius
a ja som vyhral tričko! či to je len 1. apríl? :D naposledy som tuším vyhral lego ešte na zdške, odvtedy mi ani lístky v tombole nevyšli :D :D
02.04.2021

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB