Poviedky prijaté do prvého kola výzvy Fantastická poviedka

Deadline na zasielanie poviedok do prvého kola našej výzvy sa včera naplnil. Na čo sa môžete tešiť?
B.T. Niromwell
Podporte scifi.sk
Dva mesiace sme zbierali, tŕpli, či sa aspoň niekoľkým autorom podarí poraziť letnú lenivosť a poslať nám nejakú poviedku.
A čuduj sa svete, boli ste šikovní a aktívni, a tak máme v prvom kole 3 poviedky!
A čo teraz?
Zajtra uverejníme prvú poviedku a potom druhú a tretiu s niekoľkodňovým odstupom.
Do 15. septembra budete mať čas hlasovať klasickým systémom udeľovania bodov na stupnici 1-10, tak ako je to na našej stránke bežné. Na obodovanie poviedky musíte mať na vytvorený profil na scifi.sk.
Priemerné hodnotenie bude až do ukončenia hlasovania pri týcho poviedkach skryté.
Víťazom sa stáva autor, ktorý získa najvyššie priemerné hodnotenie a ak bude toto hodnotenie vyššie ako 8 bodov, odmenou mu bude finančná odmena 50 EUR.
Podrobné pravidlá nájdete tu.
Zároveň vyhlasujeme, že už odteraz prijímame poviedky do ďalšieho kola, uzávierka je 31. októbra 2019.
Tešíme sa na vaše poviedky i komentáre!

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Magda Medvecká
Síce na poviedke sa hodnotenie neobjavilo, ale tu áno. Asi vám tu ostalo nejaké prepojenie, ktoré nemalo?
03.09.2019
YaYa
Ďakujeme za upozornenie, keby niečo, nikto nič nevidel ;)
03.09.2019

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Fantastická poviedka

Vyhodnotenie výzvy Fantastická poviedka - šieste kolo roku 2020

Posledným víťazom minulého roka sa stáva...

Zakázané údolie

Niekoľko desiatok metrov za hranicou neúrodných polí sa týčil môj cieľ. Hrad nebol veľký a v mojom svete by v ňom odmietal bývať i zeman. Dalo by sa povedať, že to je prerastená chalupa, ale svoj účel isto spĺňal. Dokonca bol obohnaný vodnou priekopou a prístupný iba po padacom moste, ktorý sa počal spúšťať v momente, ako kôň pochopil, že nie je Kristus a po vode sa tam nedostaneme.

IDDQD

Dúfam, že sa Vám to bude páčiť a mimochodom, názov nie sú náhodné písmenká ;)

Pramienok vlasov

Veríte na gravitáciu? Nemyslím tým interakciu medzi dvomi telesami, skôr takú metaforickú, medziľudskú. Niektorí ľudia majú skrátka napísané v hviezdach, že sa majú stretnúť a ovplyvniť navždy svoje životy. Presne tak ako náš hrdina a tajomná stopárka, ktorú stretol v lese počas upršanej noci.

O kŕmení zvierat v ZOO

Školská trieda, zložená z tých najpodivnejších príšeriek z celého vesmíru, je spolu so svojou učiteľkou na exkurzii v ZOO. Pani učiteľka dá deťom pred rozchodom za úlohu vybrať si jeden druh, ktorý ich zaujme, a napísať o ňom referát. Snaživá Nelis chce túto úlohu splniť čo najlepšie. Tvor, ktorého si vybrala, je však veľmi zvláštny...

Ticho lesa

Lesy ukrývajú množstvo temných tajomstiev. Ľudia v ich blízkosti sídlili od pradávna, od pradávna uctievali rôznych bohov, klaňali sa im a prinášali obetiny. Mali svoje zaužívané tradície a rituály, ktoré dodržiavali až si malicherných bohov nepohnevajú a ich nepostihnú tresty pri ktorých môže byť smrť skôr vykúpenie, predávali si ich z generácie na generáciu s úmyslom sa vyhnúť zlému osudu ktorí mohol postihnúť jednotlivca tak ako celú osadu či kmeň. S nástupom kresťanstva boli postupne všetky pohanské kulty vymetené, modly rozbité a spálené, ani na konci neskorého stredoveku však všemohúca železná ruka inkvizície stále nemá dosah všade, tobôž nie na skryté miesta uprostred hustých a tajomných lesov, ktoré tu rástli ešte pred tým ako ľudia začali uctievať slnko a prírodné úkazy. Stredovek je plný povier a jednoduchí ľudia veria hoc akej rozprávke, možno aj vďaka tomu sa oblasti severozápadu Horného Uhorska vyhlo masívne odlesňovanie a rozširovanie osídlenia, ale kov a drevo sú komodity, ktoré ženú pokrok dopredu. Ľudia stále veria rozprávaniu starých materí ale neúprosná potreba materiálu a pokroku zaháňa povery a rozprávky do úzadia. Ale na každej rozprávke je zrnko pravdy.

Hlasovanie o Fantastickú poviedku je tu!

Predstavujeme vám súťažné príspevky v novom kole výzvy Fantastická poviedka.

Poviedky prijaté do prvého kola výzvy Fantastická poviedka

Deadline na zasielanie poviedok do prvého kola našej výzvy sa včera naplnil. Na čo sa môžete tešiť?

Vyhlásenie výzvy Fantastická poviedka

Fantastická poviedka je znova tu s o čosi zaujímavejšími pravidlami a cenami. Tak čo, trúfate si?

Hlasuj aj ty za Fantastickú poviedku mesiaca september

V rámci podpory nových (ale aj ostrieľaných) autorov fantastiky sme na scifi.sk spustili možnosť zapojiť sa do výzvy Fantastická poviedka. Túto výzvu budeme organizovať mesačne a v septembri sa o ňu uchádza trojica poviedok. Ktorá z nich je podľa vás tá fantastická?

Hľadá sa Fantastická poviedka

Pre poviedkových autorov a autorky tu máme jednu novú výzvu, ktorú spúšťame tento rok: môžu získať hviezdnu odmenu 50 eur, ak ich poviedka presvedčí o svojej kvalite najviac čitateľov v ľudovom hlasovaní. Samozrejme, výzvy má niekoľko formálnych podmienok, ale nie je to nič, čo by ste nezvládli. Takže – hor sa do písania!