Mikro Poviedka 2014 - Info k súťaži

Na začiatok je nutné poďakovať všetkým autorom, ktorí sa zapojili do súťaže Mikro Poviedka 2014. A následne dodať niekoľko aktuálnych informácií v vyhodnocovaniu súťaže a zmenám, ktoré sa medzičasom udiali.
Podporte scifi.sk
Mikropoviedková súťaž scifi.sk - Plagát - Banner
Mikropoviedková súťaž scifi.sk - Plagát - Banner Disclaimer
Do súťaže sme v krátkom čase jedného mesiaca - áno, vieme, bolo to krátke obdobie - obdržali 13 textov. Osobne sme dúfali, že ich príde aspoň desať, čo bolo splnené, takže sme záujmom potešení.
Žiaľ, máme aj jednu správu a zmenu, s ktorou sme pri vyhlasovaní súťaže nemohli počítať - a to, že Literárny klub v prílohe denníka Pravda bol zrušený. Tým pádom nevieme eventuálnemu výhercovi súťaže ponúknuť túto cenu a následne teda splniť to, čo sme si ako cieľ v tejto súťaži dali. Ak usúdime, že niektorá z poviedok naozaj dosahuje výborných kvalít, budeme sa snažiť nájsť pre ňu zodpovedajúce miesto, zatiaľ to ale vyzerá tak, že ostávame v rovine scifi.sk a fandomového úspechu. Je nám to ľúto, ale s takýmto vývojom sme nemohli počítať, verím, že chápete naše rozčarovanie... (Následne potom môžeme debatovať, ako je to s krásnou literatúrou u nás všeobecne.)
Ak by niektorý autor alebo autorka chcel/a svoju poviedka stiahnuť zo súťaže, pretože ju chce umiestniť niekam inam, dajte mi vedieť na mail, aby sme sa dohodli. Tí, ktorí ostávajú, idú ďalej...
V porote, ktorá práve poviedky hodnotí sedia traja ľudia:
- Matúš Mikšík, literárny kritik a editor vydavateľstva KK Bagala
- František Gago, knižný kritik redakcie scifi.sk
a moja maličkosť
- Alexander Schneider, koordinátor súťaže.
Všetkým autorom želám osobne veľa zdaru - sám sa budem púšťať do poviedok až budúci týždeň, takže výsledky a hodnotenie môžete očakávať koncom mesiaca.
Do čítania, priatelia! ;)

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Ash
Čo je to za Pravdu, keď v nej nieto literatúry, ba ani fantázie? Ale dobre tak, na hodnotenia som zvedavý.
18.03.2014
Juraj Búry
nestahijem, moj výplod ostáva ;)
18.03.2014
Culter
Stiahnuť? Jedine gate... :)
20.03.2014
Marek Páperíčko Brenišin
Aj keď som musel improvizovať, nestiahnem ju ani pánovi :-) Takže ostanem až do konca, už je jedno akého :-)
30.03.2014
Ash
Posunula sa táto súťaž niekam, či vyprchala do prázdna? Pýtam sa, lebo už uplynul polrok a ak zo súťaže nebude nič, chcel by som poviedku posunúť inam.
24.08.2014
Puf
Priznam sa, aj ja mam podobne zajacie umysly, ze stiahnem aj druhu poviedku. Privitam vyjadrenie k otazke od Asha.
26.08.2014
Šaňo aka Babcom
Ahojte a vďaka za toľkú trpezlivosť. Vzhľadom na to, že Literárny klub, ktorý zastrešoval v Pravde vydávanie krátkych poviedok, obdržal rozhodnutie Pravdy o vypovedaní dohody, stratili sme aj my vlastne priestor, kde sme výhernú poviedku chceli publikovať. Ale! Nič nie je stratené. Práve píšem spacenews s poradím poviedok, ktoré sa súťaže zúčastnilo a zároveň sľubujem, že do IstroConu ich vydáme aj ako mikrozbierku na stiahnutie do čítačiek a uverejníme online aj v PDF formáte. Čo vy na to?
26.08.2014
jurinko
Ja na to len tolko, ze som rad, ze som do tejto sutaze nic neposielal ;-) (EHM) Kuzla zajtrajska (EHM!) - nejako kaslem... :-D
27.08.2014
Puf
Vyborne, tak moja druha poviedka ostava (dufam, ze mail o tej prvej docestoval v plnom zdravi k adresatovi, kedze odpoved neprisla) :)
27.08.2014
Ash
Že som tak smelý, Šaňo, kedy by sa mohla objaviť tá spacenovinka s umiestnením poviedok?
02.09.2014

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB