Šprti a frajeři (2021)

Poraziť Spoločenstvo, oslobodiť zotročené ľudstvo, získať späť Zem - to sú síce záslužné ciele, ale len odhodlanie nestačí a prostriedky na ich dosiahnutie posádke lode Kraksna chýba. Zákazka pre vesmírnu mafiu sa preto nedá odmietnuť. Našťastie nevyzerá zložito - dostať sa na miesto poslednej bitky...

Info

Slov. názov Šprti a frajeři
Orig. názov Šprti a frajeři
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Poraziť Spoločenstvo, oslobodiť zotročené ľudstvo, získať späť Zem - to sú síce záslužné ciele, ale len odhodlanie nestačí a prostriedky na ich dosiahnutie posádke lode Kraksna chýba. Zákazka pre vesmírnu mafiu sa preto nedá odmietnuť. Našťastie nevyzerá zložito - dostať sa na miesto poslednej bitky dvoch vyhynutých druhov a niečo špeciálne odtiaľ odniesť. Vesmírny cintorín plný mŕtvol a zničených lodí vo vzdialenom kúte sektore nevyzerá ako nič, s čím by si kapitán Bouchač, ehm, teda Moravec nedokázal poradiť. Aspoň do okamihu, než sa objavia starí nepriatelia a ich vinou si posádka Kraksny začne robiť nových. Závod s časom začína a poslední slobodní ľudia vo vesmíre nie sú jediní, kto v ňom hrá svoj part o prežitie. Vitajte v sérii Legie - svete Františka Kotlety a Kristíny Sněgoňové, space opere temnej, akčnej aj zábavnej, ako len to chladný vesmír dovolí.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2021: Domáca slovenská a česká scéna

Prinášame vám prvý článok snažiaci sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z domácej slovenskej a českej scény.

0 komentárov

Knihy mesiaca: máj 2021

Pripomeňme si pár skvelých kníh, ktoré vyšli v omnoho chladnejšom máji. Prinášame zopár tipov na dovolenkové čítanie :)

0 komentárov

Gerasim versus votrelci: recenzia Šprti a frajeři

Ako dopadol v poradí už tretí diel Legie?

0 komentárov

Ukážka: Kristýna Sněgoňová - Šprti a frajeři (Legie #3)

Ukážka z románu Šprti a frajeři, tretej časti série Legie od Kristýny Sněgoňovej.

1 komentárov