Poviedky prijaté do výzvy Fantastická poviedka - Šieste (anonymné) kolo - hlasovanie do zajtra

Po prvýkrát vás vítame v anonymnom kole našej výzvy. Pohodlne sa usaďte, budú sa diať veci!
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Dnes nám to po včerajších oslavách trvalo o čosi dlhšie než obvykle, ale už sme sa otriasli a prinášame vám zoznam poviedok, ktoré ste nám zaslali do anonymného kola.
V prvom rade výskame a gratulujeme, lebo ste minulý rok ukončili s veľkou pompou a do polnoci nám prišlo neuveriteľných 16 poviedok! Neodradili vás ani novoty, ktoré sme si pre vás v tomto kole nachystali. A aké novoty to teda vlastne sú?
Výzva Fantastická poviedka sa bude aj v tom kole riadiť pravidlami, na aké ste zvyknutí. Deň po dni budú na našej stránke pribúdať vami zaslané poviedka a verejnosť ich bude hodnotiť na stupnici od jedna po desať. Výzva spočíva v prekonaní priemerného hodnotenia 8 bodov. Kto ju pokorí, získa finančnú odmenu. Ak ju nepokorí nik, víťaz s najlepším bodovým priemerom od nás získa vecnú odmenu.
To je ale všetko staré známe, to už poznáme.

Čo je teda nové?

Pravidlo anonymity
Zoznam poviedok vám tentoraz predstavujeme bez mien autorov. V tomto kole teda pribúda pravidlo dodržania anonymity, autor sa nesmie priznať k autorstvu. Ak silou-mocou chcete ísť metódou Ja som Spartakus!, čert vás ber, len to robte tak nejako s chochmesom, aby sme si nepokazili zábavu. Pozor si dajte aj na svoje premotivované roztlieskavačky – ak nejaký používateľ, akého sme na našej stránke jakživ nevideli, dá vašej poviedke 10 bodov a ostatným 1, je zjavné, že ste o svojej poviedke niekomu povedali. Takéto body budú v najlepšom prípade odrátané, v najhoršom prípade môže podobné prešľapy viesť až k vyradeniu poviedky zo súťaže.
Nová tvár
Keďže poviedka bez autora je ako langoš bez tatarky alebo mäso bez ryže, nebudú súťažné poviedky vychádzať len tak samotné, opustené. Uverejníme ich všetky pod profilom Anonymného jednorožca, ktorého týmto medzi nami vítame. Nezľaknite sa, keď sa s ním stretneme v diskusii. Anonymný jednorožec, alebo Ajko, ako ho radi familiárne oslovujeme, je síce tak trošku troll a prevít, ale v zásade to nemyslí zle. Ak si na chvíľu bude osvojovať úspechy za vašu poviedku, snáď mu to počas tohto kola odpustíte. A potom... potom ho môžete zlynčovať.
Prijaté poviedky
Poďme teda priamo k veci, do posledného kola roku 2021 nám prišli tieto príspevky:
Goran - Najdôležitejší zápas
(hodnotenie je skryté)
Straka - Perzistujúci singultus
(hodnotenie je skryté)
ama_rilla - Dar
(hodnotenie je skryté)
Aleš Horváth - Stratený
(hodnotenie je skryté)
Veles - Úmrtiny
(hodnotenie je skryté)
jemiplano - Nový deň
(hodnotenie je skryté)
Daniela Romanová - Tablety
(hodnotenie je skryté)
Smrtislav Pierko - Veľký deň
(hodnotenie je skryté)
Zlodejisnov - Volavka
(hodnotenie je skryté)
Grimbur - Slávka
(hodnotenie je skryté)
Grimbur - Jeden prsteň
(hodnotenie je skryté)
Anitram - Zosnovali sme to takto...
(hodnotenie je skryté)
WriterInTheDark - Veľká hora
(hodnotenie je skryté)
Ak ste sa v zozname nenašli, kontaktujte nás buď v komentári, na Facebooku alebo e-mailom na poviedky@scifi.sk.

Čo teraz?

Poviedok je mnoho a život je krátky, hlasovanie bude teda predlžené až do 15. februára 2022. Takže keď po vás na Valentína hodí vaša láska kvetom, nech je to pre vás znamením, že máte poslednú šancu otvoriť počítač a ohodnotiť súťažné poviedky. Víťazov vyhlásime vo februári v priamom prenose na twitchi, konkrétny dátum ešte upresníme.
Zároveň pripomíname, že už teraz prijímame príspevky do ďalšieho kola, uzávierka je 28. februára 2022. Podľa toho, s akým úspechom sa stretne toto kolo, sa rozhodneme, či budeme v anonymite pokračovať.
Ako býva dobrým zvykom, vyžrebujeme aj jedného z komentujúcich, kto vyhrá vecnú cenu - tričko alebo knižku.
Rovnako tak môžete tipovať víťaznú poviedku - kto uhádne, taktiež dostane knižku. Kto uhádne prvú trojku, získa knižky tri. Tipovať môžete v komentári pod týmto článkom, prípadne v udalosti, ktorá čoskoro pribudne na našom Facebooku.
Chcete uverejniť svoju žánrovú poviedku aj mimo našej výzvy? Na scifi.sk vždy radi prijmeme a uverejníme akúkoľvek žánrovú poviedku, ktorú nám pošlete. Stačí, ak ju pri pridávaní označíte ako nesúťažnú. Uverejňujeme však iba poviedky s fantastickým prvkom, toto pravidlo sa týka aj hororov.
Ak máte radi adrenalín alebo sa snažíte nájsť dôvod niečo napísať, zapojte sa do akcie Poviedky na počkanie, ktorá sa koná raz mesačne v sobotu. Tešíme sa na vás!

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Veles
Som teda zvedavý akú odozvu bude mať Anonymné kolo, aj keď musím priznať prianie že ďalšie kolo bude už znovu klasické :D Ešte som sa chcel spýtať, poviedky sa po odhalení autorov presunú ku nám, alebo ostanú natrvalo na profile Ajka?
01.01.2022
Aleš Horváth
ja mám tiež otázku: je možné pod dielom v komentári uviesť niečo ako "toto mi pripadá ako od Gorana"?
01.01.2022
B.T. Niromwell
Ahojte! Cieľom je po súťaži prehodiť poviedky pod pôvodných autorov. Do diskusií môžete písať, čo len chcete, myslím, že hádať autora bude jednou zo zaujímavých nových svetlých stránok. Jediné, čomu sa chceme vyhnúť, je, aby autor hodil flintu do žita a povedal: áno, odhalili ste ma.
01.01.2022
WriterInTheDark
Zaujímalo by ma, kto by už len mohol napísať text v češtine :D nenapadne Vás kto by to mohol byť? :D
01.01.2022
Aleš Horváth
predsa ja 😁 alebo Goran 😂😂 možno to autora napadlo a napíše to po slovensky. 😉
01.01.2022
Pospíšilová.luca
Myslím, že se nebudu mýlit, když ve zkratce popíšu situaci autorů posledních několika povídek: Uááá, dneska je uzávěrka a já nemám hotovo, mozku, dělej, ploď nápady! Korektura? Úpravy? Betaread?... na to není čas! Prostě to odešlu a budu se modlit, aby to nebyla ta největší hovadina, co tahle soutěž viděla. Toliko k věci 😀
01.01.2022
Veles
Lucia, na to som tu predsa ja, aby som Vás ochraňoval od hanby posledného miesta😂 Preto je dobré mať ich vždy niekoľko rozrobených, nech máš vždy šancu :D
01.01.2022
Aleš Horváth
veles, v pnp som posledný ja, nieže mi to miesto budeš brat ty😀
02.01.2022
Pospíšilová.luca
Veles, děkuji za slova útěchy :) , bohužel občas není moc času. A chápu, posla jsi barančeka schválně, aby vlastně nikdo nebyl poslední :D protože ta druhá povídka byla vážně dobrá :)
02.01.2022
Veles
Dajú sa vymazať zdvojené komentáre?😄
03.01.2022

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB