Orion wraith

Nebezpečný vírus útočí a nič ho nemôže zastaviť.
Filmová história scifi
Koncom piatka sa to všetko začalo. Bolo presne desať hodín presne na sekundu. Na oblohe sa zrazu zvýraznil neznámy neopísatelný objekt ktorý klesal k zemi. Vrazil všetkou silou do zeme, no potichu. Bol to len meteorit ktorý v sebe ukrýval zákernú ... ... Po 3 týždnoch sa na tajnú organizáciu secret X dostavila zpráva o neobvyklej chorobe. Správu napísal agent secret X o divných príznakoch neznámeho pôvodu. V americkom meste New Jersey boli preplnené nemocnice a všade po zemi ležali polomrtví zhnusený bývalý ludia. Secret X boli v pohotovosti a snažili sa rozlúsknúť príznaky neznámej choroby. Vybrali si jednu polomrtvolu a zobrali na analýzu. Zatial čo pracovali na analýze prebehol týždeň. Za jeden jediný týždeň vírus infikoval 14 miest. Prišlo hlásenie z analýzy: jedná sa o neznámy druh vírusu ktorý nemá pomenovanie, príznaky sú: bolesť hlavy,strata krvy,dehidratácia, kašlanie krvy,nepokojnosť,zvýšená agresivita až kanibalizmus. Generál rozkázal zabezpečiť centrum a zhromaždiť najlepších vedcov. Vedci sa po uvážení a výskume zhodli na mene vírusu : Orion Wraith. Stále skúmaly príznaky a tkanivo. Medzi tým zatial pracoval tým speciálnej jednotky na zabezpeční centra. Vedci medzi tým prišli na protilátku. No zatial agresívný zombie zaútočili na tajný úkryt secret X a prenikli k vedcom. Kontrola hneď informovala špeciálnu jednotku. Špeciálna jednotka dobehla do úkrytu priamo do laboratória. No neskoro, vedci boli dávna rozložený na podlahe. Špeciálna jednotka sa rozbehla k východu no tam už čakali zombie. Na druhý deň vyvraždili zombie všetkých v úkryte secret X a o pás mesiacov padli aj ostatný ludia. Tak vďaka vírusu Orion Wraith zaniklo celé ludstvo...

Luka

Luka

Diskusia

Ash
Skvelé! Smial som sa od začiatku do konca.
18.11.2012
jurinko
Dalsi prispevok z kategorie "Tak dobre, ale len preto, lebo publikujeme VSETKO, co nam ludia poslu." :-)
18.11.2012
Šaňo aka Babcom
Ako koncept to celkom aj ujde. Žiaľ, poviedka to nie je. :) Pre zopakovanie: Poviedka je epický žáner krátkeho a stredného rozsahu s jednoduchou fabulou a menšou intenzitou dramatickosti. Patrí medzi tzv. krátku prózu. Hlavnými rysmi sú jednoduchý dej a nemennosť charakteru hlavnej postavy. Tu neexistuje hlavná postava. Rozsah textu je príliš malý k rozsahu deja, ktorý opisuje. Ak chceš na tom ako autor začať pracovať, zober si najprv len jednu scénu (napr. dopad meteoritu, ak chceš niečo opisné, alebo príchod správy do centrály Secret X, ak chceš niečo s postavami a dialógmi) a rozpíš túto na ca. dve strany A4. Ak sa ti to podarí, potom pokračuj ďalej a ďalej, scénu po scéne, a dotiahni to do konca. :) Želám veľa zdaru!
18.11.2012
Stano Lacko
Moje nervy.
18.11.2012
Rose
Uff... tak veľa chýb (gramatických, štylistických a akých len chcete) na takom malom rozsahu som dávno nevidela :( To sa dá odpustiť snáď len v prípade, že je autor žiakom na základnej škole... Celé sa to dá označiť len ako taký veľmi stručný obsah, možno nejakého filmu, knihy, alebo čohokoľvek. Treba sa naučiť správne písať, veľa čítať a pozrieť si, ako má vyzerať také skutočné literárne dielo.
18.11.2012
Aldeberan
mne sa zda, ze vsetky tieto poviedky pise jeden clovek. podobny styl, podobny nahly koniec, podobne vsetko :)
18.11.2012
Fenek
Ja som vďačný za slovo "polomŕtvola", ktoré ma naozaj obohatilo a určite ho použijem. :-D
18.11.2012
Janko Iša
mi to pripomina jeden diel ninja korytnaciek, teraz cakam kedy Schreder zacne zhanat ulomky sarnatoveho oka aby si ich potom naletoval na svoju prilbu....
18.11.2012
Lenona
Polováham nad polohou tejto polopoviedky a som z nej polorozpoltená
19.11.2012
Roman Kulich
Úplne skvelé:)) Hehe
20.11.2012
draculin
Moje ociii!!!!...preboha :P
22.11.2012
jurinko
Ludia, co vravite na toto: http://www.scifi.sk/spacenews/ 3055/Literarna_sutaz_New_Weird _2012_-_vyhodnotenie.html - ja som nestastny, ze to kazdy ignoruje...
23.11.2012
draculin
Ja si este musim precitat tie poviedky.... mam ich ulozene, len som sa k tomu nedostal :(
23.11.2012
Rose
Neignoruje kazdy, ja som si to vsimla, lenze su po cesky. Tak to bohuzial uz nie je pre mna... :(
23.11.2012
Janko Iša
nemyslis vazne s tou cestinou, kde je tam problem?
24.11.2012
jurinko
Pridavam sa k Janovej otazke ;-)
24.11.2012
Rose
Myslim to velmi vazne. Ten jazyk neovladam a preto ma frustruje, ked niekto vychvaluje nieco, co je pisane po cesky a viem, ze si to nemozem precitat! Lepsie, ked o tom vobec neviem. :(((
25.11.2012
Janko Iša
ked mi povie cech, ze slovensky nerozumie... beriem to take normalne, ale ako sa to moze stat slovakovi? :))
25.11.2012
Lenona
Janko: už môže. Aj ja som sa divila, keď mi zamestnankyne knižnice povedali, že dnešné deti už češtine nerozumejú tak, ako kedysi. Čítajú málo a len v slovenčine, pozerajú slovenské kanály a s Čechom sa nikdy nestretli.
25.11.2012
jurinko
Zeby som zacal citit generacnu priepast? TAKY MLADY?! :-)
25.11.2012
Ash
Tak to som na tom dobre. Moji chalani rozumejú česky výborne, najmladšieho musím opravovať, aby nepoužíval české slová. Najstarší prečítal domácu sadu Tolkiena v českých prekladoch.
25.11.2012
Rose
Tak nikto nie je dokonaly, no... :)
25.11.2012
Janko Iša
a ved ty mas kolko rokov krista?
25.11.2012
Rose
Ak sa pytas mna, tak mam viac nez niektori z vas :D
26.11.2012
Janko Iša
no vsak teba :) deti osemdesiatych/zaciatku devedesiatych hovoria plynulo cesky, ti ostatni aspon rozumeju... mne to hlava nebere vsak vsetky filmy vsetko je v cestine :). ved ani knihy sa kedysi u nas nevydavali v slovencine.. vsetky tie pratchettovky, tolkien..
30.11.2012
Stano Lacko
No, ja v zasade detom pustam veci bud v cestine alebo priamo v anglictine (no Winx si pozru aj v originaly v Taliancine). Kazdopadne ak mam DVD tak nikdy nepustam slovensky dabing, naco. A rozumeju v pohode.
30.11.2012
Rose
Stale tu meliete dookola, ze ake je to cele nemozne. Nuz je to mozne a velmi jednoduche. Just think out of the box! :D Skuste si predstavit situaciu, ked clovek vyrastal cely zivot iba na slovencine a cestinu nikdy ani nepocul. Tak ako by to asi vyzeralo, ked sa zrazu taky clovek stretne s cestinou? A teraz si predstavte, ze aj taki jedinci existuju :)
30.11.2012
Janko Iša
nie my tomu rozumieme... len to nechapeme a ja to poviem preco: AKO sa da vyrastat LEN na slovencine? Ved v telke filmy serialy... my chces povedat ze si nevidela ani jeden kultovy cesky film? :) Slunce seno, atd? Nic?
30.11.2012
Rose
No vidis, len potvrdzujes to, co ja vravim. Keby ste sa nepozerali na vsetko tak priamociaro a zabudli na chvilu, ze vobec existuje nejaka ceska kultura... Si zober ze slovaci ziju vsade na svete ale nie vsade maju moznost pozerat ceske kultovky; to, co je pre vas uplne prirodzene, pre inych vobec nie je... Takze spravna otazka, ktoru by si mal polozit je: KDE sa da vyrastat LEN na slovencine? A na to si uz urcite odpovies ;)
01.12.2012
jurinko
Rose, ked pre mna je to dost nepredstavitelne preto, pretoze clovek, ktory ma slovencinu ako rodny jazyk, vnima cestinu skor ako narecie, nez ako samostatny jazyk (ine je to u ludi, ktori sa slovencinu naucili ako dalsi jazyk, ti maju problem s porozumenim - aj ked, na skole v Brne bol manik odniekial z Ameriky tusim, ktory ucil v pohode po cesky a ja som iba velmi vynimocne musel prepnut na cestinu, aby mi rozumel, takze aj to nie je pravidlo). Na skale slovencina-zahoractina-cestina comu este rozumies? Pretoze zahoractina je pre mna niekedy vacsi brutal ako spisovna cestina ("ja jim, ty jis, on i, oni jedza" je uplne krasne casovanie napriklad :-D ). Cize mam otazku: Tvoj rodny jazyk je slovencina, ci si vyrastala v neslovenskom prostredi a slovencinu sa naucila az casom? :-)
02.12.2012
Rose
Nie je dolezite, kde som ja vyrastala a aky je moj rodny jazyk, ja sa len snazim vysvetlit ako je mozne nieco, co vsetci povazuju za nemozne. A mam pocit, ze uz tomu rozumiete :) S tymi nareciami nie som si celkom ista, ze je to tak, ved co ked clovek nepozna ani tie...? Vidis, sam uznavas, ze ani ty zahoractine nerozumies :D
02.12.2012
jurinko
Rozumiem, ale kedze v telke nechodili rozpravky v zahoractine, tak s tym mam vacsi problem, ako so spisovnou cestinou. Aj polstine rozumiem a nijaky polsky film ani rozpravku som nikdy nevidel. V polstine by som sice asi poviedku citat nevedel, ale to je preto, pretoze niektore veci pisu inac, nez citaju (sz, cz, ...). Pocut ju ale citat niekoho ineho by uz bolo pre mna v pohode (a asi aj to citanie by som sa pomerne rychlo naucil, keby na to prislo). Preto trochu nechapem, ako moze Slovak nerozumiet reci, ktora ma so slovencinou tolko rovnakych slov s rovnakymi slovnymi zakladmi, tak podobnu gramatiku a uplne rovnake pisanie, ako cestina. Myslim si, ze by si to mala vyskusat, urcite prides na to, ze je to lahsie, nez si myslis ;-)
02.12.2012
Rose
No skúšať som už skúšala, ale keď som v každej druhej vete natrafila na nejaký neznámy výraz,tak ma to prestalo baviť . Neviem, nikdy nemam nervy prečítať viac než dve-tri strany. A telku nepozeram. Knihy čitam najradšej v origináli, väčšinou v AJ alebo v iných jazykoch, takže mi čeština nejak ani nechýba :)
02.12.2012
jurinko
Tak nie je to uplne svetovy jazyk, takze chapem :-) Vyrastat mimo nasho kulturneho priestoru, tak to asi tiez dost ignorujem (mozno by som sa potesil, keby som prisiel do krcmy a rozumel, ale asi by to na poviedky nebolo, to je fakt ;-) ). One, a ostatni? Ta tema je uplne nepovsimnuta, co ma dost trapi. Podme sa o tom porozpravat, rozobrat to, pohadat sa (nezne) a vseobecne najst v tom pravdu :-)
02.12.2012
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.