Jarná súťaž o knižné balíčky

Jar prináša rôzne výkyvy teplôt, nálad, únavu, ale aj čerstvé novinky z knižného sveta či malé súťaže o veľké ceny!
Veronika
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Náš portál sa vás rozhodol prebrať zo zimného spánku, a tak si spolu s vydavateľstvom AlbatrosMedia vymyslel súťaže, do ktorých sa môže zapojiť ktokoľvek, kto navštevuje materskú, základnú, ale aj strednú školu, alebo už zo školy dávno vyrástol, ale napriek tomu má rád netradičné výzvy. Ak teda viete v ruke udržať farbičky, štetce, perá alebo iné nástroje, ktorými sa dá kresliť či písať, zbystrite pozornosť, máme tu pre vás atraktívne súťažné aktivity!
1. Môj knižný superhrdina!
Prvá súťažná aktivita je venovaná hlavne všetkým malým aj o trošku väčším deťom, ktoré sa vo dne aj v noci menia na úžasných umelcov a sú momentálne doma. Naši umelci sú isto vnímaví, a preto im nikdy neujde, čo sa vo svete momentálne deje. Dnes sa so superhrdinami nikto nestretne iba v knihách, komiksoch či filmových adaptáciách. V súčasnosti sú našimi hrdinami bežní ľudia, predajcovia, policajti, hasiči i zdravotníci, ktorí dohliadajú na to, aby sme sa mali dobre.
Vašou úlohou, milí umelci, bude preto nakresliť týmto nenápadným hrdinom vášho obľúbeného knižného superhrdinu, o ktorom si myslíte, že ak by bol skutočný, dokázal by im veľmi pomôcť. To, akú výtvarnú techniku si zvolíte, na aký veľký papier svojho knižného obľúbenca nakreslíte a či pribalíte ku kresbe aj nejaký odkaz, nechávame na vás. Nakoniec, zvykne sa hovoriť, že fantázii sa medze nekladú!
Jarná súťaž o knižné balíčky - Plagát - Ukážka03
Jarná súťaž o knižné balíčky - Plagát - Ukážka03 Disclaimer
Jarná súťaž o knižné balíčky - Plagát - Ulážka02
Jarná súťaž o knižné balíčky - Plagát - Ulážka02 Disclaimer
2. Môj list
Ak nemáte výtvarné nadanie, nezúfajte, ešte stále sa môžete zapojiť do našej literárnej aktivity, ktorá má oprášiť čaro listov. Nie, neprečítali ste predchádzajúcu vetu zle, naozaj si od vás chceme prečítať list. Aký? A má mať aj tému?
Nuž, my sme zvedaví hlavne na to, aká knižná postava si získala vaše knižné srdcia. Skúste si ju teraz predstaviť, vžiť sa do nej a v jej mene vymyslieť pre redakciu Scifi.sk a vydavateľstvo AlbatrosMedia list! Nezabudnite na to, že list má aj nejakú tú štruktúru, ktorú treba dodržať. Napísať ho môžete ručne (a pribaliť aj ilustráciu, ak chcete) alebo na počítači, vyberte si to, čo je vám milšie!
Mimochodom, dĺžku listu neobmedzujeme!
3. Ach, tá Veľká noc...
Posledná súťažná aktivita bude trošku tematická a zapojiť sa do nej môžu aj odrastené deti, ktoré mal tak rád i Malý princ. Keďže sa blíži Veľká noc, ktorá sa pýši hlavne krásnou výzdobou, potešiť by ste mohli svoje okolie práve ňou. A ak veľkonočné ozdoby tematicky prepojíte s motívom sci-fi alebo fantasy, neváhajte ich odfotiť a fotky nám zaslať, pretože poniektorí z vás môžu vyhrať za svoju šikovnosť pekné knižné ceny!
Pozor! Do tejto aktivity sa naozaj môžu zapojiť iba ozdoby, ktoré ladia so zameraním nášho portálu.
Jarná súťaž o knižné balíčky - Ukážka01
Jarná súťaž o knižné balíčky - Ukážka01 Disclaimer
Jarná súťaž o knižné balíčky - Plagát - Ukážka05
Jarná súťaž o knižné balíčky - Plagát - Ukážka05 Disclaimer
V akej podobe a kam svoje výtvory zaslať?
Svoje výtvory zasielajte na e-mail inglotova.veronika@scifi.sk, predmet správy Jarna sutaz a do tela správy nezabudnite napísať, do ktorej súťažnej aktivity svoje súťažné príspevky zasielate (zapojiť sa môžete, samozrejme, aj do všetkých). Súťažné príspevky môžete oskenovať, poslať v obrázkovej podobe (mobil s foťákom má väčšina z vás) aj nahrať v ľubovoľnom textovom súbore (predovšetkým v prípade, že si vyberiete súťažnú aktivitu č.2).
Termín uzávierky: 15.4.2020
Vyhodnotenie súťaže:
1. balíček cien (Vezmi ma domov a Búrka a veľryba) vyhráva Hanka
2. balíček cien (Svetový atlas strašidiel a Farby v prírode + špeciálnu knižnú cenu Dardaria) vyhráva Ivka
3. balíček cien (Hilda a Artur a zlaté lano) vyhráva Veronika
4. balíček cien (Smreľné stroje a Dardariu) vyhráva Nikita
Ostatným súťažiacim ďakujeme za účasť a výhercom gratulujeme!!!
A čo ceny?
Nájdete ich vyobrazené na obrázkoch priamo v našom „súťažnom“ texte. Pevne dúfame, že vás aspoň jedna z aktivít osloví a že do súťažného procesu zapojíte celú svoju rodinu!

Veronika

Veronika
Vyriekol to Hagrid, správca Rokfortských lesov, lúk a hájov: "Čo má prísť, príde, a keď to príde, budete si s tým musieť dať rady."

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Ďalšie články a poviedky v téme Edičné plány vydavateľstiev

Jarná súťaž o knižné balíčky

Jar prináša rôzne výkyvy teplôt, nálad, únavu, ale aj čerstvé novinky z knižného sveta či malé súťaže o veľké ceny!

Komiksy, ktoré pohladia vašu dušu #2

Komiks funguje ako bežná kniha – vyberiete si žáner, ktorý je vám sympatický, zvolíte si tému, rozsah, krajinu pôvodu, autora a pri troche šťastia sa môžete doň začítať okamžite.

Komiksy, ktoré pohladia vašu dušu #1

S komiksovou produkciou sa roztrhlo vrece aj u nás. Možno sa vám to nezdá, ale vydavateľstvá, akými sú napr. Albatrosmedia a Slovart, už od minulého roka pomaly a postupne vsúvajú do svojej ponuky všelijaké komiksy.

Záleskautky: Plán za všechny prachy

Mierne ueletené, gendrovo vyvážené či nebezpečne odvážne - aj takéto vedia byť hrdinky Noelle Stevensonovej, komiksovej autorky s výrazným zmyslom pre čierny humor!

Plány komiksových vydavateľstiev na rok 2018 - Comics Centrum

Pozrime sa, na aké komiksy sa môžme tešiť v tomto roku na našom trhu.

Knižná beseda s Laserom

V utorok sa konalo ďalšie z pravidelných stretnutí fanúšikova fantastickej literatúry, ktoré organizuje kníhkupectvo Funtastic. Tentokrát s redaktorom z vydavateľstva Laser. A my sme boli pri tom!

Edičné plány vydavateľstiev na rok 2015

Tak, prvé dva mesiace nového roku už máme za nami a na poličkách kníhkupectiev sa postupne začínajú objavovať knižné novinky tohto roku. Preto sme sa rozhodli spísať akýsi prehľad edičných plánov slovenských a českých knižných ale i komiksových vydavateľstiev. Poďme sa teda pozrieť aspoň na pár z nich.