Margaret Atwood píše pokračovanie Príbehu služobníčky

Bombastická správa spoza oceána! Bude pokračovanie Príbehu služobníčky!
cyberstorm
Filmová história scifi
Kanadská autorka fantastiky Margaret Atwood (*1939) len nedávno oznámila, že píše sequel k svojmu najslávnejšiemu románu Príbeh služobníčky (The Handmaid‘s Tale, 1985). Ten je považovaný za jej najlepší román a odohráva sa po politickom prevrate v dystopických Spojených štátoch, kde veľká časť populácie trpí neplodnosťou a ženy sa stali majetkom štátu bez základných ľudských práv.
The Handmaid's Tale - Plagát -
The Handmaid's Tale - Plagát - / Zdroj Disclaimer
Kniha je súčasťou zlatého fondu fantastiky a spolu s Orwellovým 1984, Huxleyho Dokonalým svetom, Zamjatinovým My či Bradburyho 451 stupňami Fahrenheita patrí k významným dielam zobrazujúcim dystopické totalitné vízie. Román získal mnohé ocenenia a bol nominovaný na mnohé ďalšie, získal napr. Governor General’s Award (1985), vôbec prvú Arthur C. Clarke Award (1987) a mal aj nomináciu na cenu Nebula (1986) a liberálne SFFH ocenenie Prometheus Award (1987). V roku 1999 bola kniha spracovaná do podoby filmu, v r. 2016 do podoby TV seriálu z produkcie siete Hulu.
Margaret Arwood
Margaret Arwood Disclaimer
Pokračovanie románu bude niesť názov „The Testaments“ a bude sa odohrávať 15 rokov po poslednej scéne z Príbehy služobníčky. Na rozdiel od pôvodného románu, kde príbeh rozprávala služobníčka Offred sama, bude sequel napísaný z pohľadu troch ženských postáv. Podľa informácií samotnej autorky je The Testament originálny text a kniha sa neinšpiruje druhou sériou seriálovej adaptácie Príbehu služobníčky. Okrem aktuálneho skutočného diania vo svete sú podľa jej slov pre ňu inšpiráciou aj otázky týkajúce sa Republiky Gilead (ako sa v románe nové USA volajú) a jej vnútorného fungovania.
Kniha by mala vyjsť v pevnej väzbe o rok, 10. septembra 2019, vo vydavateľstve Nan. A. Talese/Doubleday v počiatočnom náklade pol milióna výtlačkov. Ďalší rok by mala kniha vo vydavateľstve Anchor dostať aj svoju paperbackovú podobu.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Angouleme 2015

Margaret Atwood píše pokračovanie Príbehu služobníčky

Bombastická správa spoza oceána! Bude pokračovanie Príbehu služobníčky!

Dobrodružstvo v Angouleme - Deň druhý

Druhý deň na Medzinárodnom festivale komiksu v Angouleme: interview s nemeckými spolkom pre komiks a anglickým vydavateľstvom Nobrow. Šaňo sprevádza po udalostiach druhého dňa.

Dobrodružstvo v Angouleme - Deň prvý

Včera začal vo fracúzskom Angouleme jeden z najväčších festivalov komiksového umenia na svete - z miesta diania o ňom bloguje Šaňo.

Dobrodružstvo v Angouleme - D mínus 1

Vo francúzskom mestečku Angouleme dnes štartuje tretí najväčší festival komiksového umenia na svete a scifi.sk má na ňom svojho zástupcu! Ako teda vyzeral Šaňov včerajší príchod do centra komiksového diania na pár nasledujúcich dní na svete?