Lucy - Trailer

Trailer na nový film Luca Bessona! V hlavnej úlohe Scarlett Johansson.
Filmová história scifi
Ták a je to tu, pred nedávnom sme začuli niečo o tom, že Luc Besson /5-ty element/ chystá konečne ďalšie scifi a už tu máme krásny trailer!
Lucy - Trailer - Trailer Disclaimer

andrej android praznovsky

andrej android praznovsky

Súvisiace objekty SFDB

(2014)

Lucy

Diskusia

kAnYs
"It''s estimated, that most human beings use only 10 % of their brain''s capacity." Bullshit! Boze to zas bude kokotina. Ale dobre no, adamantiove drapiky a ludia co chodia cez steny.
03.04.2014
Martin
Vyzera to dobre... par (pseudo)intelektualov sa na tom bude urcite ukajat a hladat chyby... Film vsak ma potencial oslovit nielen priaznivcov scifi - ako zabava, nejedna sa o dokumentarny film
03.04.2014
Andrej Jakin
K tomu 10% využívaniu mozgu - táto fáma vznikla, keď sprostí novinári položili Einsteinovi dementnú otázku, že ako je možné, že je taký múdry. Einstein si z nich vystrelil odpoveďou, že bežný človek využíva len 10% mozgovej kapacity. Samozrejme, Einstein nebol biológom, či neurológom... Niečo však na tom je, pravdepodobne však len v tom zmysle, že bežne sa väčšina úkonov v mozgu deje na úrovni podvedomia a vedomie o tom nevie - inak mozog pracuje na slušný počet percent, akurát skryto (ako keď používateľ windowsu zaboha nevie, čo všetko ten jeho počítač naozaj robí). Ale tak je to aj dobre, pretože snaha dostať na vedomú úroveň viac ako tých 10% práce mozgu vedie ku preťaženiu vedomia a človeka privádza na psychiatriu (užívatelia linuxu zase nemajú čas žiť :-). Skrátka - výsledok je menej "epický" a aj príjemný, ako to ukazuje táto upútavka.
03.04.2014
mayo
famou je v skutocnosti to, ze tato fama ma nieco do cinenia s Einsteinom ;) ale ano, nieco na tom je, a to konkretne to, ze neurony tvoria iba zlomok hmoty mozgu, je ich ovela menej nez gliovych buniek (podporne tkaniva). http://sk.wikipedia.org/wiki/N euroglia
03.04.2014
Andrej Jakin
Aha, takže tá fáma nevznikla s Einstenom (Chudák Einstein - keby vedel, čo všetko si o ňom povymýšľajú :-) ale tak, že niekto si niekde prečítal, že väčšinu mozgovej hmoty tvoria iba podporné bunky a vyvodil si z toho mylné závery (alebo si prečítal nejaké psychologické práce o vedomí a podvedomí, (niečo v tom zmysle, čo spomínam) a tiež si to vyložil po svojom - ktovie? Možno čiastočne oboje?). Týmto sa inak pánovi Einsteinovi ospravedlňujem :-)
03.04.2014
andrej android praznovsky
Ano o Einsteinovi sa popisalo aj ze mal štvorku z fyziky , čo je nezmysel. Ale ja verím tomu že máme obrovské rezervy čo sa využívania mozgu týka. Jednak sme oproti praveku hrozne spohodlneli. Ked som počul že starí gréci mali 10 kníh poznatkov o lekárstve a zostali 3 z ktorých sa chcelo ostatným učiť aj to bolo v stredoveku zabudnuté a zakázané, tak som bol pekne prekvapený.
03.04.2014
cyberstorm
Niekde bol paradny clanok o vykonnosti mozgu k jeho velkosti a hmotnosti...mozno zozenem odkaz :)
03.04.2014
jurinko
Co s knihami a ich poctom a zakazom? :-D WHAAT?! :-D
03.04.2014
jurinko
Hm, kiez by to bolo take jednoduche, ze si slahnes nejaku drogu (ktorej inac maju na kila) a zrazu si mocny jak das, ze? Nebolo nieco take natocene s tym pukom Bradley Cooperom? Ten tiez mal nejaku drogu, co ho robila hrozne mudreho ci co... Ale to som nevidel. Anyway, nech je to vysvetlene ako chce, a co aj Luca povazujem za lamu (Kuriera 3 ste videli?), celkom by som si to po tomto traileri kukol. Oddychovecka ako ma byt, lietajuce veci, vybuchujuce veci, strielajuce veci, zabery na meniace sa duhovky, telekineza, podla mna celkom fajn gulasik na sobotny vecer :-)
03.04.2014
Stano Lacko
Noooooooo, ked sa na to pozrieme ako na scifi, tak moze byt, a realita. Ak by sme chceli realitu, tak by sme nechodili na scifi a fantasy, nie?
03.04.2014

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2014)

Lucy