Najnovší trailer k filmu Pacific Rim

Nedávno sa na stránkach zjavil nový trailer na akčný sci fi Pacific Rim od Guillermo del Tora. Poďme sa naň spolu pozrieť trošku bližšie.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Nedávno sa na stránkach zjavil nový trailer na akčný sci fi Pacific Rim od Guillermo del Tora. Poďme sa naň spolu pozrieť trošku bližšie.
Pacific Rim - Trailer - Pacific Rim Trailer 2 Disclaimer
Trailer nám vo vyše 2 a pol minútach ukáže čo to z deja. Zistíme, že ľudstvo je terorizované príšerami z hlbín. Proti tejto hrozbe vyrobili ľudia zbrane, obrovské roboty, ovládané pilotmi / jaegermi. Boj môže začať.
Podľa traileru možno usúdiť, že sa jeho tvorca Guillermo del Toro nechal ovplyvniť japonskou kultúrou. Príšery "Kaiju" nielenže pripomínajú, ale sú priamou narážkou na legendárnu Godzillu, Gidorah, Mothru a ďalšie japonské potvorky zo 60-tych až 90-tych rokov. Pri sledovaní obrovských robotov diváka zas napadne inšpirácia rôznymi japonskými mecha anime, najčastejšie legendárne Neongenesis Evangelion, Macross alebo Gundam série. Samozrejme, dá sa predpokladať že pôjde o západný pohľad na vec, viac akčných scén a menej filozofických kontextov nachádzajúcich sa v spomenutom Neongenesis.
Napriek inšpirácii, alebo práve vďaka nej, má film dosť veľký stupeň očakávania. Pritom nejde len o audiovizuálnu stránku, ale aj o fakt, že ide o ďalší del Torov film. Ten je známy svojim osobitným prístupom k témam a má na vrúbku také lahôdky ako horor Cronos, komiksáče Hellboy a Hellboy: The Golden Army, či znepokojivé fantasy Pan´s Labyrinth. Pacific Rim je del Torov prvý, a snáď nie posledný, krok na pole scifi.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Stano Lacko
No myslim, ze toto by mohol byt celkom dobry film. Snad to nebude Battleship clone ;-)
30.04.2013
jurinko
Ked mne sa mechy tak nepacia... Ja viem, ze su urcite aj relativne dobre anime, ale mne to vzdy pripomenie Power Rangers, kde behali v plastovych kostymoch pomedzi kartonove "panelaky". To mi bolo dost smiesne. Toto (Pacific Rim) vyzera samozrejme omnoho lepsie a nie je mi to smiesne, ale to mi iba umoznuje sa nad tym trocha zamysliet a prist na to, ze je to strasna, ale naozaj strasna hovadina, ktora sa tvari hrozne cool, pretoze ako mrakodrapy velke humanoidne konstrukcie su asi pre ludi zaujimave (co teda vobec nechapem). Cim sa nechcem nikoho dotknut, proti gustu ziaden disputat a tak, ale ja to proste nezvladam, ako sa na to ludia tesia, ze hura, Del Toro, jeej, a pritom taka blbost... Mozno si to stiahnem, nech na to mozem potom nadavat aj fundovane, ale platit za to urcite nebudem.
01.05.2013
kAnYs
Yes!!! hypermegamech bije podmrosku priseru s hlavou zraloka pomocou zhrdzavenej lode, ktoru pouziva ako basebolovu palicu. Toto bude nesmierne realisticky film. ale neva, ved som sa bavil aj na startreku :) uvidime, ale nadeje si nerobim.
01.05.2013
draculin
Mega-velke roboticke masiny bojujuce s godzillami s vesmiru? Dalsia destrukcia casti USA? Vybuchy a efekty, len preto aby bola spusta vybuchov a efektov?? Ehm... doprdele, ANO! Pokial bude mat dej aspon zakladnu logiku, tak to beriem. Sice by som si vedel predstavit zopar desiatok scifi filmov, ktore nikdy nebudu natocene - ale ked uz mame v ponuke toto, tak nech to aspon poriadne bucha :))
03.05.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB