UPDATE! Výsledky Ceny Fantázie 2011 na Bibliotéke

UPDATE: Výsledky verejného hlasovania sú vonku! Čítajte ďalej... Máte deficit pôvodnej slovenskej fantastiky? Máte radi fantastické písmenká a radi sa o nich rozprávate s ľuďmi podobne naladenými? Alebo chcete iba konečne vedieť, ako skončila Cena Fantázie 2011?
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Prišli sme do finále! Už túto sobotu, 5.11. o 13.30 hod., konečne odhalíme výsledky deviateho ročníka Ceny Fantázie, slovenskej literárnej súťaže zameranej na fantastické poviedky. V rámci programu knižného veľtrhu Bibliotéka v bratislavskej Inchebe zistíte, ktorá z finálových poviedok získala najviac hlasov čitateľov portálu Kultura.sme.sk. Spoznáte nového držiteľa sochy Ceny Fantázie, ostatných finalistov súťaže, ale aj porotcov, ktorí povedia svoje názory na poviedky a objasnia, ako bodovali v prvom kole súťaže.
Cena Fantázie 2011 - Poster - 1 Cena Fantázie 2011 - Poster - 1
Cena Fantázie 2011 - Poster - 1 Disclaimer
Zverejnené budú samozrejme aj výsledky pridružených súťaží – dozviete sa meno celkovo prvého víťaza novej Ceny spoločnosti Intel pre najlepšiu sci-fi poviedku, držiteľa Ceny Béla pre najlepšiu hororovú poviedku a výhercu Ceny Bibliotéky. Spoločnosť Intel okrem toho v spolupráci so SME.sk odmení piatich hlasujúcich darčekovými predmetmi za účasť vo finálovom rozhodovaní.
A aká by to bola literárna súťaž, keby k nej rovno nevyšiel aj knižný zborník najlepších a najzaujímavejších poviedok? Sieť kníhkupectiev Brloh pokrstí knižnú novinku Fantázia 2011 a už po tretíkrát daruje na vydanie antológie slovenskej fantastiky peniaze podľa toho, koľko fantastických kníh ste za posledný rok u nich nakúpili.
S knihami to však nie je všetko – vydavateľstvo Fantázia pokračuje vo vydávaní e-kníh už svojím šiestym e-zborníkom a v rámci programu ohlási aj ďalšie novinky na trhu e-kníh, ktoré vznikajú aj vďaka spolupráci so spoločnosťou Intel.
Cena Fantázie zároveň poskytuje v rámci fantastického programu priestor vydavateľstvu Artis Omnis, garantovi hororovej Ceny Béla. Vydavateľstvo predstaví prvú slovenskú antológiu hororových poviedok Farby strachu, v ktorej sú zahrnuté aj poviedky viacerých účastníkov, finalistov a aj výhercov Ceny Fantázie.
Celý program sa uskutoční na hlavnom pódiu knižného veľtrhu Bibliotéka od 13.30 do 15.30 hod. v sobotu, 5.11.2011 a pozvaní sú všetci fanúšikovia fantastickej literatúry. Programom bude sprevádzať vyhlasovateľ súťaže Ivan Aľakša a moderátor a porotca deviateho ročníka Roman Bomboš.
UPDATE:
Výsledky celoslovenskej súťaže Cena Fantázie sú vonku. Boli prezentované dnes počas Knižného veľtrhu Bibliotéka v Bratislave.
Cena Fantázie 2011:
1. miesto: Ivan Čipkár - Mesto na konci času
2. miesto: Michal Jedinák - Števko
3. miesto: Martin Vlachynský - Cesta do neba
Cena spoločnosti Intel pre najlepšiu sci-fi poviedku 2011:
Zuzana Droppová - Telo
Cena Bibliotéky 2011 (hodnotenie zamestnancov Incheby):
Viktoria Laurent-Skrabalova - Syndróm "BEE"
Cena Béla 2011 (najlepšia hororová poviedka):
Ivan Kučera - Prasa
Všetkých výhercom gratulujeme!
Onedlho prinesieme aj obrazové spravodajstvo. Tešte sa! :)

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Diskusia

Aldeberan
ako to vyzera na biblioteke vo vseobecnosti? Kedze knizky mam rad, mozno by som sa zasiel pozriet :)
04.11.2011
Šaňo aka Babcom
Musim priznat, ze toto bola pre mna prva navsteva Biblioteky a bol som trochu sklamany nie obsahom - toho bolo neurekom, ale velkostou priestoru, ktory bol k dispozicii, pretoze ludia sa vsade tlacili a nemali moznost sa ani poriadne poobzerat, pretoze otacanie okolo vlastnej osi tiez robilo problemy. Inak sa mi to pacilo, Podia su super, ale tiez su natiskane vedla seba a jedno druhe prehlucuje - to tiez nemusi byt, stacilo by ich trochu od seba oddelit viac, popr. ich roztrusit po priestore, nech nie su na seba nalepene...
07.11.2011
Stano Lacko
Biblioteka je fajn, problem je, ze tohto roka bolo dost vela vystavovatelov na jednom mieste, takze v case spicky sa nedalo medzi stankami chodit. Niektore priestori boli velkoryse (Podium1,2,3, varenie cokolady, divadlo) a zvysok bol natesneny do jedneho pavilona. Problem je mozno prebiehajuca sutaz Cesko - Slovensko ma talen, ktore sa toci v Inchebe a tym cinom niektore pavilony su off.
07.11.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.