Návrat Temného kryštálu

Už by sa bolo zdalo, že Moc Temného kryštálu, pokračovanie kultového bábkového filmu z osemdesiatych rokov, skončí na smetisku filmových pokusov, ktoré nezískali potrebné financie na ich realizáciu... Ale, chyba lávky!
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Dark Crystal, The - Upútavka
Dark Crystal, The - Upútavka Disclaimer
Moc Temného kryštálu (Power of the Dark Crystal) bude režírované dvojicou austrálskych bratov - Petrom Spierigom a Michealom Spierigom, ktorý dokázali svoje umenie napr. pri filmoch Undead a Daybreakers). Toľko uviedla včera spoločnosť Jim Henson Co.
Scenár pre tento pripravovaný 3D film prepísal taktiež austrálčan Craig Pearce, na ktorom konte môžeme nájsť napr. Moulin Rouge a Rómeo + Júlia, a je založený na pôvodnom scenári od Annette Duffy a Davida Odella.
Pokračovanie je chronologicky zasadené o stovky rokov v budúcnosti po udalostiach z prvého filmu. Keď svet opäť zahalí temnota, spočíva jeho osud na pleciach tajomného ohnivého dievčaťa a vydedenca Gelflingov, ktorí ukradnú odlomený kúsok z legendárneho kryštálu a pokúsia sa opätovne roznietiť slnko sídliace v srdci planéty.
Tak, ako originál, aj nový film by mal byť miešaním živej akcie, bábok a špeciálnych efektov.
Premiéry by sme sa snáď mali dočkať už o rok, v 2011.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Aldeberan
wow, o originály som v živote nepočul... o čo ide?
08.05.2010
Peter Molnár (Posledný vzdušný pirát Zemplína)
http://www.imdb.com/title/tt00 83791/
08.05.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB