Ružové rande

Niekedy to rande proste nevyjde podľa predstavy
Podporte scifi.sk
„Jéééj, to je ale pekný kvet, čo to je?“ spýtala sa na výstave ruží nedaleko stojaceho mladíka malá modrooká plavovláska.
„Ruža.“ odpovedal mladík.
„Heeej?“, začudovala sa slečna, „ja som myslela, že ruža býva červená, nie zelená.“
„Tak, v dnešnej dobe genetických modifikácií je možné takmer všetko. A nie je zelená, len takmer, v podstate...“ zasekol sa a uvedomil si, že poúčanie fakt asi nie je moc sexi.
„Prepáč“, zasmial sa, „inak, ja som Peter“.
„Janka“, píplo dievča. „A ty si ružológ?“
„Hehe, botanik? Hmmm, ani nie. Ale mám pár doma pekných kvetov.“
„Hmm, to znie ako keby si ma chcel zbaliť.“
„Móóóžno. Úprimne, bývam tu kúsok za rohom tak ak by si chcela...“
„Haha, tak toto fakt nie, na to sa poznáme sotva päť minút.“
O pár týždňov a stretnutí sa však situácia zmenila a Peter napokon Janku dona prehliadku ruží pozval
„Nevyzúvaj sa, prosím,. Aaaa, ten bodrel si tiež nevší...“
„Waau, ty máš fakt doma kopec kvetín. Kaktusy, konvalinky.“
„Nie, to sú orchideje...ale to nevadí. Ozaj, dáš si niečo?“
„Čaj, díky. A čo si mi to chcel vlastne ukázať?“ spýtala sa Janka,. Dnes je to obzvlášť pristalo,. Mala na sebe červený top a čiernu sukňu. Peter nemohol z nej oči spustiť.
„Poď“, chytil Janku za ruku a viedol ju do obývačky. Zastali pred oknom na ktorej stál črepník bordovo červenej, takmer fialovej ruže. „Toto je Adéla,“ ozval sa víťazoslávne Peter. „Roky kríženia a vkladania génov. Malo to byť pre jednu biotechnologickú firmu, ale keď ma vyhodili, tak som si vzal pár endospermov so sebou a, voilaaa.“ Peter doslova žiaril.
„Jéééj, ako tá čo ešte nevečerala?“ Zasmiala sa zvonivým hlasom Janka. a primkla sa k Petrovi.
„Nooo, tak trocha. Ale neboj sa. Ona ľudí neje.“
„To je zlaté“, usmiala sa Janka a po prvý raz odhalila rad dlhých, ako ihly ostrých zubov. „Lebo ja áno.“
Peter už nestihol zareagovať keď mu zaborila ruku do hrude a ústami otvorenými do neprirodzene veľkého uhla neodhryzla kus tváre.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

B.T. Niromwell
Muehehe, toto ma dostalo. Ja osobne som si pri konci povedala ze aha, tak tuto to smeruje... a potom zrazu nie😁
06.10.2018
Radian
Tak ale pomaly. Mám takú fan theory. Janka bola agentom tej biotechnologickej firmy, ktorú poslali aby nech to zlikviduje. Je to tak? Nejaký hybrid? To odhryznutie bolo pekné. Prepáč ja sa k tomuto neviem normálne vyjadriť. Z nejakého dôvodu ma strašne pobavilo, že to bolo z neprirodzeného uhla.
06.10.2018
Marek Páperíčko Brenišin
Kokos, ten plottwist na konci :-D Ako, musím povedať, že ti to vyšlo. Nakoniec som capol 9. Drobné nedostatky, vypointovaný text.
06.10.2018
Veronika Valent
Čítalo sa to dobre, napriek preklepom a chybám, ktoré by si si určite, keby si nebol v časovom strese opravil. Hororový záver som naozaj neočakávala, kvôli nemu som si musela poviedku ešte raz prečítať a to znamená, že si ju napísal veľmi šikovne. Z lovca sa stala lovná zver. :-) Dala som som 7. Aj keď bez tých chýb by to mohlo byť určite viac.
06.10.2018
YaYa
Keď dievča dobre nepozná rastlinky, možno nie je naivné, ale mäsožravé :D Formát dialógu bol dobrý výber, tým pádom sa to číta rýchlo a kontext je správne nadávkovaný. Podobnú chlapožravú pointu som síce už v jednej poviedke videla, ale tu to bolo spravené lepšie, hlavne vďaka tomu dialógu ;) Nejaké preklepy, ale keďže je to za hodinu, neriešim. Pobavilo, chceme viac :D
07.10.2018
Milan "Miňo" Tichý
Dialóg bol uveriteľný a dobre napísaný, vďaka tomu sa text dobre čítal a držal si tempo... a ten zvrat na konci sa mi tiež veľmi páčil. Nie je veľmi čo vytknúť :)
07.10.2018
Magda Medvecká
Na začiatku som si povedala, hmm, to bude nejaká víla, čo ho chce zjesť (modrooká, plavolasá, naivná deva, čo "akože" nepozná kvety). Potom teda že nie, asi teba bude obeť ona. A na konci predsa len... Dobré to bolo, také čakané, aj keď nakoniec predsa len nečakané! Len mi osobne nie je moc sympatické také to detské, naivné vyjadrovanie (jéééj, a to je zlaté) a pod., aj keď musím uznať, že tu to vytvára príjemný kontrast s koncom :)
18.01.2019
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.