Poviedky

Juraja Jánošíka oživila víla Krasava. No miesto pokojného života, ktoré malo naznačovať trochu pozmenené meno, bokom od ľudí mu osud prichystal úlohu vyriešiť záhadu zakliatej hradnej panej.
9.03.2022 8:23 Aleš Horváth fantasy Fantastická poviedka 22
Hlava mi dunela ako po dvoch litroch červeného vína. V živote som nevypil také množstvo, ale tá bolesť bola neznesiteľná. Na spánky mi tlačila žeravá obruč a ja som vstával z postele ani storočný dôchodca. Nenamazané kĺby sa len ťažko rozhýbavali a pohyb po byte pripomínal skôr orientačnú chôdzu.
19.02.2022 20:30 Aleš Horváth fantasy Poviedky na počkanie 4
Každý jeden raz, čo Boježížn uvidel kamennú tvár neohrozeného bojovníka, premkol ho chladivý pocit až do špiku kostí. Všade sa povrávalo, že pobočník Črtoslava, je spriahnutý s diablom a toho aj svojim zjavom pripomínal.
22.01.2022 20:30 Aleš Horváth fantasy Poviedky na počkanie 6
Poznáte ňuňa? V údolí ústia Anduinu ich žijú celé stáda. Ako taký ňuňo loví? Poďťe sa pozrieť!
4.01.2022 9:00 Aleš Horváth fantasy Fantastická poviedka 33
Šéf ma poslal robiť kšefty na Aljašku. Pred odletom som sa zastavil kúpiť darčeky pre rodinu. Nie vianočne, hoci už Vianoce neboli už ďaleko, ale tie bežné, čo deti čakajú, vždy keď idem na služobku. Samozrejme, nebudem to vláčiť v rukách, a jednému santovi som vyfúkol pred nosom elektrický vozík...
Milan išiel robiť psychotest na vodičák. Peťo ho však našiel veľmi roztraseného. čo sa mu stalo?
20.11.2021 20:30 Aleš Horváth scifi Poviedky na počkanie 2
Ramonovi začali tiecť slinky. Mysľou si predstavoval čokoládu ako nejaké zviera, ktoré sa nad ohňom otáča a vydáva chutnú vôňu. Ktovie, či je to veľké zviera. Možno má štyri oči. Bratranec Paolo vravel, že kedysi pristál na takom čudnom ostrove, kde žilo veľa zvláštnych zvierat.
23.10.2021 20:29 Aleš Horváth fantasy Poviedky na počkanie 2
Sotva však vyleteli, utŕžili niekoľko zásahov a letúň len silou vôle pristál neďaleko lesa, v ktorom by sa tajným hangárom dostali do podzemného tunela a neskôr k tajnej základni Dib Muání. Vojak krvácal, už poriadne ani nevnímal čo sa deje okolo neho. Sinel mu vytrhla zbraň a zastrčila za pás. Zelená kapuca jej zakryla časť tváre a rýchlo bežala k stromom.
25.09.2021 20:30 Aleš Horváth scifi Poviedky na počkanie 8
Vraveli, že ľudia ktorí tu bývali, boli vraj zaostalí. Ale ako mojli byť zsstalí, keď mali Iphone či Wi-Fi. Určite nám spoločnosť niečo zatajila.
„Tam! Pozri!“ ukázal mi na neveľkú hŕbu kostí, ktorým kráľovala ľudská lebka. Zhíkla som. Na kapelových tričkách sme mali lebku, vo veľa piesňach sme spievali o smrti, či kostiach a klipy s horiacimi lebkami na youtube som si často vyhľadávala. No v skutočnosti vyzerala hrozivo. Čierne očné otvory nemo hľadeli na mňa. Akoby som zrazu videla oheň, čo spálil tú lebku. „Keď som ju vykopal, bola zabalená. Myslel som si, že je tam nejaký poklad.“
7.02.2021 9:20 Aleš Horváth fantasy / horor Nesúťažná poviedka 10
Sám seba volá "Šaman z predmestia". V jednej vízii ho kontaktovali mimozemšťania. Podarí sa mu zachrániť svet?
27.12.2020 21:20 Aleš Horváth scifi Poviedky na počkanie 11
Môj spolubývajúci na výške, Mišo, bol fajn chalan, ale taký zaostalý. Vždy všetko robil ručne. A rád sa hral. Teda, mal rád všelijaké serempetičky, či ako by som to nazval – hrnce, taniere, lyžice, televízor alebo rádio. Podľa mňa asi machroval, čo všetko dokáže. Aj všade sa premiestňoval po svojich nohách, či strany v knihe si obracal ručne. Ale to, čo sa z neho vykľuje, to som veru nečakal.
24.10.2020 20:30 Aleš Horváth fantasy Poviedky na počkanie 4
Je piatok večer a po ťažkom týždni som sa rozhodla relaxovať v miestnom bare.
22.08.2020 20:25 Aleš Horváth fantasy Poviedky na počkanie 9
V praveku sa strhol boj, v obeť padol revír môj Vyhnali nás cudzí ľudia a naše hlavy hanbou smrdia.
Išiel som len na výlet do prírody. Ale odkiaľ sa zobrala tá farebná kupoľa? čo len so mnou bude.
3.06.2020 18:23 Aleš Horváth fantasy Nesúťažná poviedka 8