Rande

Je piatok večer a po ťažkom týždni som sa rozhodla relaxovať v miestnom bare.
Podporte scifi.sk
Konečne piatok! V duchu som preberala možnosti, či si vyrazíme s kamoškami, alebo dám sólo jazdu.
„Sorry, Leni, ideme s Peťom von!“ šeptavý hlas mi trilkoval do uší, kamoška ma odpalkovala ako loptičku na homerun.
„To nič, urobím si teda romantický večer vo vani so sviečkami a nejakou knihou,“ môj žalostný hlas som hrala ako profesionálna herečka, dnes sa mi rozhodne nechcelo sedieť doma, najmä po tak ťažkom týždni.
Kamoška chodila s Peťom ku Krokodílovi, tak som sa po hodine a pol poctivej prípravy vybrala do Modrej lagúny.
Nápadne som si sadla za barový pult a objednala si minerálku, veď chlapi sa určite pričinia a kúpia mi niečo na pitie. Potom samozrejme odídem na WC alebo sa začnem s niekym bozkávať a chlapík odíde.
Než som sa upelešila, do baru vošiel vysoký chlapík, široké ramená a vyzeralo to, že je to vyšportovaný rugby hráč na špičke svojej slávy. Celým telom mi prešli zimomriavky, široký úsmev tavil moje srdce i mokril moje spodné oblečenie.
„Prosím si veľkú tequillu.“ tváril sa, akoby ma ani nevidel.
Chlapík sa oprel chrbtom o pult a sledoval tanečný parket. V rozkroku sa mu zavlnilo a moje telo sa zvýšilo svoju teplotu.
„Ja som Lenka, a ty?“ odvážila som sa prvá osloviť neznámeho, hoci to nezvyknem robiť.
„Steve, Arkansas, júesej,“ zemiakový prízvuk značil pre mňa ďalšiu dávku vzrušenia, v tomto zapadákové malej dvojtisícovej dedinky pánubohuzachrbtom sa objaví cudzinec tak raz-dva razy do roka.
„Dám si Krvavú Mary,“ snažila som sa na neho zapôsobiť.
„Je mi ľúto, nekupujem ženám drinky,“ povedal s tým svojim americkým prízvukom a po chvíľke dodal, „iba ak by si sa bozkávala lepšie ako ja.“
Automaticky som natiahla ruku a za chlopeň saka som si ho pritiahla. Celá som sa triasla, no celý bar mi zmizol z hlavy ako keby sa prepadol do bermudského trojuholníka.
Po piatich minútach pusinkovania som sa cítila ako v tranze, nevedela som sa od neho odtrhnúť. Neviem však, ani kedy ma ovil svojimi rukami.
„Poď za mnou, idem si prepudrovať nos,“ ťahala som ho na dámsky záchod.
Sotva sa však zatvorili dvere, sotila som ho o stenu. Vášnivými bozkami som pokryla jeho tvár , krk a popritom ako moje prsty rozopínali košeľu, som ho bozkávala čoraz nižšie a nižšie. Ešte som rozopla remeň a nohavice a z treniek sa stával stan.
„Aaaaaaaa….“ z úst mi vyletel výkrik, keď miesto poriadneho chlapského prirodzenia na mňa vykukli chápadlá.
Chlapík ma však pridržal rukami, chápadlá mi obtierali tvár a potom postupné každé jedno mi naplnilo slizom ústa, nos i uši. Oči m pokryla tiež zelená tekutina a následne som ucítila, že aj zvyšné otvory zapĺňajú postupne zväčšujúce sa chápadlá. Potom som ucítila v zadnom otvore akoby živú hadičku, ktorá mi cez útroby putovala a odsávala všetky moje nestrávené zvyšky až kým som tú hroznú pachuť neucítila aj medzi zubami. Keby som mala čo, tak by som zvracala, ale hadička i lepkavé prísavky zmizli a nechali ma polonahú ležať na zemi.
„Vy ľudia odhadzujete tie najsladšie zvyšky, nechápem vás. Ale ďakujem, bola si ohromne sladká,“ tichý mľaskot mi ešte po jeho odchode dlhú chvíľu znel v ušiach.

Aleš Horváth

Aleš Horváth
Memento vivere!

Diskusia

Myrmarach
Toto bolo prekvapivo dobré! Do budúcnosti by som odporúčala držať sa viac zásady "show, don´t tell". 7 bodov
22.08.2020
Marek Páperíčko Brenišin
Ale hej, toto vyšlo. Určite je sa kam posúvať, vyskytujú sa tam menšie nelogizmy a nasilu uplácané vety, ale plynulo to viac než dobre. Píš, čítaj, škrtaj a pôjde to. Sedem bodov.
22.08.2020
xius
Eeej! Mne sa tie kontrasty a uletene slovne spojenia (velky chlap si v bare prosi tequilu, skusena lovkyna muzov sa pusinkuje, spodne oblecenie, zadny otvor) zdaju tak kulovo surrealne! :) Nebolo to mozno uplne umyselne, ale vysledok tuto nie je zly. Bavil som sa!
22.08.2020
B.T. Niromwell
Nuž toto bolo... nechutné. V kombinácii s nesympatickou hrdinkou to vo mne zanechalo skôr negatívne pocity, hoci to bolo vyvážené originálnym nápadom a pri čítaní to odsypalo. V podstate je to presný protipol poviedke O malom chápadle, ktorú som čítala hneď pred tým. Zarazila som sa pri niekoľkých logických veciach, ako jej únikový plán, aby s anebozkávala s náhodným chlapom, je bozkávať sa s náhodným chlapom? Alebo osloví ho po slovensky a on je Američan, ale odpovie, predpokladám, anglicky. Rozprávajú sa potom anglicky alebo slovensky? A čo sa jej to zavlnilo v nohavičkách, čo je tranzvestita? Ale to by sa vychytalo, keby bolo viac času.
22.08.2020
Aleš Horváth
Ďakujem veľmi pekne za kritiku.
Vyjadrím sa iba k Bee. Diskusia bola v slovenčine, myslím si že preto som písal o prizvuku.
čo sa týka metód zbavenia sa chlapa, tak to som napísal prvé čo ma napadlo, nepoznám tak tieto metódy, do baru nechodím.
čo sa týka vlnenia, pisal som že chlapovi v rozkroku, nie žene, takže možno tie nelogizmy sa dajú odstrániť aj bez zásahu do textu. Aj keď netvrdím, že ucesat to nepotrebuje.
22.08.2020
8HitBoy
Toto sa podarilo. Super že si napísal jednu poriadnu vec a nie dve polovičaté, hneď to vidno :)
22.08.2020
Aleš Horváth
hb, možno keby som popri písaní nepozeral Dva a pol chlapa... ale ten obrázok mi jednoducho pripadal odveci.
23.08.2020
8HitBoy
Nie, kašli na to, toto ti svedčí. Jedna a dobrá, nie dve nedotiahnute a slabšie. Fakt!
23.08.2020
YaYa
Ako lepšíš sa. Je to originálnejšie, ako keby ju zožral, ale mne takýto kaka humor strašne evokuje zlé americké komédie a nemám ho rada. A pridávam sa, určite stačí jedna poriadna poviedka, vidíš, že máš hneď lepšie reakcie ;) Pokojne si pusť nejaký sitcom aj o mesiac.
25.08.2020
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.