Nadácia (1951)

Matematický génius Hari Seldon na základe psychohistórie objavuje, že tisícky rokov trvajúca Galaktiocká Ríša nezastaviteľne speje ku svojmu koncu a neexistuje nič, čo by to mohlo zvrátiť. Preto zakladá Nadácie, aby nastupujúcu éru barbarstva, ktorá nastane po vytvorení mocenského vákua, skrátila z ...

Info

Slov. názov Nadácia
Orig. názov Foundation
Hodnotenie 100 % (1 hodnotení)
Anotácia Matematický génius Hari Seldon na základe psychohistórie objavuje, že tisícky rokov trvajúca Galaktiocká Ríša nezastaviteľne speje ku svojmu koncu a neexistuje nič, čo by to mohlo zvrátiť. Preto zakladá Nadácie, aby nastupujúcu éru barbarstva, ktorá nastane po vytvorení mocenského vákua, skrátila z 30 000 rokov na púhe milénium...
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

soyka @soyka 31.10.2023 00:14:15
10

Články

Nadácia - Recenzia

Po Dune prichádza sfilmovanie ďalšej ikony žánru sci-fi. Ako sa podarilo tvorcom preniesť na televízne obrazovky fenomenálne dielo Isaaca Asimova?

2 komentárov

To najlepšie za rok 2020: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2020. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

2 komentárov

Leto s Albatrosmedia.sk

Leto sa prehuplo do svojej teplejšej polovcie a vydavateľstvá i naďalej ponúkajú milovníkom kníh zaujímavé zľavy na horúce letné novinky.

0 komentárov

Asimovov Magnum opus (recenzia Nadácie)

Je veľmi málo kníh, ktoré sa stanú legendami. Spomedzi všetkých vo fantastike vytŕča naozaj iba zopár a Nadácia od Isaaca Asimova je jednoznačne jedným z tých najdôležitejších stavebných kameňov moder...

3 komentárov

Isaac Asimov - Nadácia (ukážka)

Slovenské vydavateľstvo Lindeni z vydavateľského domu Albatros Media už čoskoro prinesie na slovenský trh nové vydanie legendárnej Nadácie od Isaaca Asimov, tentoraz v preklade Patricka Franka.

0 komentárov

Apple chystá adaptáciu sci-fi ságy od Asimova

Nadácia od Asimova, jedna z najslávnejších sci-fi ság, konečne dostane priestor aj na televíznych obrazovkách. A prichádza od niekoho, od koho by sme to vlastne nečakali - firmy Apple.

0 komentárov

HBO chystá legendárnu Nadáciu!!!

Dnes v noci sa na internetových stránkach objavila správa, že HBO chystá v spolupráci s Jonathan Nolanom adaptáciu Asimovovej Nadácie.

2 komentárov

Top 3 dôvody prečo je Nadácia dávno prekonaná

Prečo asimovova Nadácia beznádejne uviazla vo svojej dobe a už nie je relevantná pre dnešného človeka.

3 komentárov

Videá

Ukážka - Zeny1
Trailer - Zeny1
Trailer - Atom je dobry
Trailer - Vsetci fajcia