Ukážka: Michaela Merglová - Píseň války (Delavský cyklus #3)

Míši už čoskoro vyjde dlho očakávaný závarečný diel Delavského cyklu s názvom Píseň války. A aby sme skrátili vaše čakanie, tak vám prinášame z nej ukážku :)
cyberstorm
Filmová história scifi
Píseň války. Prvé české vydanie (Epocha, 2022)
Píseň války. Prvé české vydanie (Epocha, 2022) / Zdroj Disclaimer
Vojna prichádza k hraniciam Delavy. Nepriatelia pochodujú zemou, plienia a pália, čo im príde do cesty, a mesto Dussu môže zachrániť len skutočný hrdina z piesní, drakobijca Cuchenan. Lenže toho nikde niet. Lesom, kde zmizol, sa ozývajú piesne divožienok, koruny stromov mlčia a vo vzduchu páchne smrť. Na to, aby zistil, čo sa stalo, bude musieť bard Minangar vystrčiť hlavu spod ženských sukní a urobiť to, čo nikdy predtým – vziať miesto harfy do ruky meč. Alebo aspoň dýku… Fantasy dobrodružstvo vrcholí! Vydajte sa do sveta, kde praskajú štíty aj dámske živôtiky a krv tečie tak ľahko ako víno!

Michaela Merglová
_
Michaela Merglová (1990) je talentovaná autorka fantasy a plzeňská rodáčka, ktorá bola už trikrát pasovaná na Lady rádu fantasy v súťaži O nejlepší fantasy a v poslednom ročníku sa stala víťaznou nositeľkou meča. Okrem zborníkov z literárnych súťaží, ako napr. Žoldnéři fantazie (2017, 2018 a 2019) alebo Cena Karla Čapka (Mlok 2017 a Kočas 2016 a 2019), sa jej poviedky objavili v antológiách Mladé čarodejnice (2017), Koleje smrti (2018), Ve stínu magie (2019), Krásky a vetřelci (2021), Lockdown (2021), či Zákon genu (2022).
Aj keď už vyskúšala rôzne žánre, najradšej sa vracia ku klasickej fantasy meča a mágie. Knižne debutovala v roku 2019 úspešnou hrdinskou fantasy Píseň ocele a hneď o rok neskôr zaviedla čitateľov do drsného špinavého prístavu v románe Prokletá věž (2020). Jej debut sa nakoniec dočkal pokračovania s názvom Píseň severu (2021) a o rok neskôr zavŕšenia v podobe Písně války (2022).
Okrem písania spolupracuje ako recenzentka s časopisom Pevnost, žije v Prahe a pracuje v reklame. A keď ju všetko štve, stavia sa na joge na hlavu.


Michaela Merglová – Píseň války
Séria: Delavský cyklus #3
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 600
Väzba: mäkká / brožovaná
ISBN: 978-80-278-0010-8
Obálka: Lukáš Tuma

Odkazy:
Recenzie autorkiných kníh:
Vydavateľstvo Epocha.
Vydavateľstvo Epocha. / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB