Ukážka: Tad Williams - Říše trav I

Tad Williams patrí ku klasikom epickej fantasy. Na jeho slávnu ságu Vzpomínka, Žal a Trn nadväzujúca séria Poslední král Východního Ardu už čoskoro dostane ďalší diel s názvom Říše trav, z ktorého ukážku si môžete prečítať :)
cyberstorm
Filmová história scifi
Říše trav 1/2. Prvé české vydanie (Laser-books, 2022).
Říše trav 1/2. Prvé české vydanie (Laser-books, 2022). / Zdroj Disclaimer
Ríša trav je strhujúce pokračovanie románu Koruna z čarodřeva, v ktorom sa Tad Williams triumfálne vrátil do sveta Východného Ardu a trilógie Jasný osten, Žal a Trn, jedného z najmilovanejších a najoceňovanejších fantasy cyklov, ktorý inšpiroval Christophera Paoliniho aj George R.R. Martina.
Kráľovstvo Východného Ardu žilo po desaťročia v mieri, ale teraz sa hrozba novej vojny rozrastá do hrozivých rozmerov. Simon a Miriamele, kráľovskí manželia, čelia nebezpečenstvu zo všetkých strán. Ich spojenci v Hernysteri uzavreli zmluvu so strašnou kráľovnou Nornov a umožnili jej armádam prejsť do krajín smrteľníkov.
Starobylý, mocný Nabban je na pokraji krvavej občianskej vojny a zúrivých kočovníkov z Thrithingských plání zatiaľ dohnali poverčivosť a odveká nenávisť k útokom na okolité mestá. Krajiny a národy pod ochranou Najvyššieho kráľa sa medzi sebou hašteria a hrozí, že boje, krviprelievanie i znovu prebudená temná mágia roztrhajú civilizáciu na kusy.
Ale zatiaľ čo sa kráľovstvo Východného Ardu rozpadajú kvôli strachu a chamtivosti, pár nepravdepodobných hrdinov a hrdiniek bude bojovať o vlastné životy a osudy bez toho, aby si uvedomovali, že práve od nich závisí prežitie celého sveta.


Tad Williams
_
Tad Williams sa narodil v USA roku 1957 ako Robert Paul Williams. Svoje meno Tad prijal za svoje až vo svojej autorskej dráhe. Ako v roku 1992 odišiel na niekoľko rokov do Londýna, vystriedal niekoľko zamestnaní (rockový spevák, predavač topánok, televízny moderátor, ilustrátor, poisťovací agent, rozhlasový redaktor a technický redaktor u Applu).
Roku 1985 uverejnil svoj prvý fantasy román Tailchaster 's song, čo mu hneď vynieslo nomináciu na Cenu J.W Campbella pre najlepšieho nováčika medzi spisovateľmi. Prenikol na rebríčky bestsellerov a aj ostatnými knihami z neskoršej doby zdobil bestsellerové indexy.
Nasledovala séria Memory, Sorrow & Thorn (č. ako Vzpomínka, Žal a Trn). Sám Williams vyhlásil, že nie je spokojný s väčšinou fantasy ság, nasledujúcich po Tolkienovi a dokázal, že dokáže napísať veľké dielo. Ďalej pokračuje v písaní, ale odklonil sa od fantasy žánru skôr do sci-fi, hoci v poslednej dobe sa predsa len vrátil naspäť k svojmu fantasy eposu. V súčasnosti pracuje na knihe The Navigator's Children, záverečnej časti trilógie The Last King of Osten Ard (č. ako Poslední král Východního Ardu. (legie.info)
Kniha vyjde 16.5.2022


Tad Williams – Říše trav
Séria: Poslední král Východního Ardu #2
Vydavateľstvo: Laser-books
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 416
Väzba: tvrdá/viazaná
Obálka a ilustrácie: Michael Whelan
ISBN: 978-80-242-8071-4
Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB