Ukážka: Měsíční zahrady

Sfantazieva sa a nové vydanie epickej mamutej ságy Malaská Kniha padlých je už za rohom. Prečítajte si preto ukážku z Měsíčních zahrad, chystaného prvého dielu Malazu v novej podobe a upravenom preklade z vydavateľstva Planeta9!
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Měsíční zahrady. Tretie české vydanie (Planeta9, 2022).
Měsíční zahrady. Tretie české vydanie (Planeta9, 2022). Disclaimer
Malazská ríša povstala z malého ostrovného kráľovstva a vybudovala impérium, akému niet rovno, na ostrí mečov a mágii. Nekonečné vojny, vnútorné rozbroje aj krvavé strety s obdivuhodným Anomanderom a jeho Tiste Andii, prastarými a nezmieriteľnými kúzelníkmi, sú vyčerpávajúce a ríša vrie nespokojnosťou. Dokonca aj armáda, dávno zvyknutá na krviprelievanie, túži po chvíľke oddychu. Cisárovná Laseen však ďalej vládne pevnou rukou a poslušnosť si vynucuje cez svojich desivých spárskych asasínov. Teraz uprela svoj nenásytný zrak na Darúdžistan, starodávnu citadelu a poslednú zo Slobodných miest v Genabakis. Posledná bašta nezávislosti dosiaľ vzdoruje sile malazskej armády. Nad mestom sa vznáša nebeská pevnosť Mesačný kameň a sami obyvatelia Darudžistanu si kladú otázku, kto je vlastne ich záhadný spojenec.
Zdá sa však, že ríša v tejto veľkej hre nie je sama. Z tieňa vystupujú zlovestné sily a sami bohovia sa pripravujú vložiť do hry…



Steven Erikson
_
Steven Erikson (1959) sa v skutočnosti volá Steve Rune Lundin. Pseudonym si zvolil podľa rodného mena svojej matky, milovníčky dobrodružných románov. Narodil sa v kanadskom Toronte 7.10.1959. Vyštudoval archeológiu a antropológiu a 18 rokov jazdil po vykopávkach v Južnej a Strednej Amerike. Tak spoznal aj svoju ženu. Spolu sa presťahovali do Anglicka, kde však nemohol nájsť zodpovedajúce miesto, takže bol nútený vykonávať rôzne kancelárske práce. Na ne sa konečne mohol konečne vykašlať až vo chvíli, keď jeho Gardens of the Moon (č. ako Měsíční zahrady) vydané v roku 1999 zožali obrovský úspech. Autorova popularita má aj svoju príjemnú stranu - patrí k najlepšie plateným autorom tohto žánru. Teraz sa venuje iba písaniu, jeho cyklus Malazan Book of the Fallen (č. ako Malazská Kniha padlých) má už kompletných desať plánovaných dielov i humornú novelu Blood Follows (č. ako Potoky krve), popisujúcu dobrodružstvo nekromantov Korbala a Bauchelaina a ich lokaja. Okrem toho pracuje na dvoch sériách odohrávajúcich sa pred, ságou (The Kharkanas Trilogy a Path to Ascendancy) a na sequeli v podobe The Witness Trilogy. K tomu všetkému pribudla i šestica románov zo sveta Malazu od Iana C. Esslemonta.
Jeho obľúbenými autormi sú napríklad Tom Clancy, Robert Ludlum, Stephen King, Glen Cook a Ursula Le Guinová. V obľube má aj RPG hry, vychádzajúce zo systému GURPS.

Steve Erikson – Měsíční zahrady (Gardens of the Moon)
Séria: Malazská Kniha padlých #1
Vydavateľstvo: Planeta9
Rok vydania: 2022
Vydanie: tretie
Jazyk: český
Počet strán: 688
Väzba: tvrdá/viazaná s papierovým obalom
Preklad: Dana Krejčová
Obálka: Tomáš Kučerovský
ISBN: 978-80-88321-76-7
Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB