Ukážka: František Kotleta - Rudý vrabčák (Legie #4)

Už máte novú Legii prečítanú, alebo sa ešte len rozhodujete, či sa do nej vôbec pustiť? Ak váhate, snáď vám pri voľbe pomôže ukážka z Rudého vrabčáka :)
cyberstorm
Filmová história scifi
Rudý vrabčák. Obálka prvého českého vydania (Epocha, 2021).
Rudý vrabčák. Obálka prvého českého vydania (Epocha, 2021). / Zdroj Disclaimer
Vesmír je kruté miesto. To spoznala posádka lode Kraksna v deň, keď Zem obsadili mimozemšťania. Aj keď sa jej podarilo agresívnej rase enlilov dostať z pazúrov a ubrániť si slobodu, aby si ju udržala, musela začať pracovať pre vesmírnu mafiu. Teraz ale kapitán Moravec, poručík Vojcechovský, technik Vodička, profesorka Krasiński, kuchár Guiseppe a aj tajomná Amanda dostávajú príležitosť sa s enlilmi znovu stretnúť. Planéta Tisícich svetiel je novým terčom ich invázie a mafia ich posiela práve tam. Ideálna práca pre kapitána Bouchača a lorda Mrdáka.
Teda ak by na planétu nemierili najlepší špióni zo všetkých súperiacich civilizácií a medzi nimi aj tá, čo si vraví Červený vrabčiak.
Vitajte v sérii Légie – svete Františka Kotlety a Kristíny Sněgoňovej, space opere temnej, akčnej aj zábavnej, ako to len chladný vesmír dovolí.



František Kotleta
_
František Kotleta je rodák z Bruntálu, spisovateľ, jesenícky Mauglí a mäsiar, ale hlavne jeden z najúspešnejších autorov nielen fantastiky, ale českej literatúry všeobecne. Autor trilógie Bratstvo krvi, románov Vlci, Lovci, Príliš dlhá swingers party, Veľké problémy v Malom Vietname, dualógia Perunova krv a tetralógia Spad, Polčas rozpadu, Rázová vlna a Reťazová reakcia. Z novších titulov spomeňme sériu Legie, na ktorej spolupracuje s Kristýnou Sněgoňovou, a kyberpunkové romány Underground. Na verejnosti za neho zaskakuje nejaký Leoš Kyša. Jeho tituly búrajú rebríčky bestsellerov mixom akcie, hlášok, násilie, strhujúceho deja a sexu, ale i romantiky, vrúcnych vzťahov a lásky (to určite). Tu nebudete premýšľať, tu sa budete baviť. Vďaka veľkému záujmu sú všetky jeho knihy pravidelne reprintované a veľa z nich si môžete zaobstarať aj v audiopodobe.

Franntišek Kotleta – Rudý vrabčák
Séria: Legie #4
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2021
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 312
Väzba: mäkká/brožovaná
Obálka: Lenka Tarwari Jandová, Jiří Arbe Miňovský
ISBN: 978-80-278-0052-0
Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2020)

Legie

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2020)

Legie