Ukážka: Kristýna Sněgoňová - Země v troskách (Města #2)

Stále ešte neviete, či sa pustiť do najnovšej knihy od Kristýny Sněgoňovej s názvom Země v troskách, voľného pokračovanie skvelej postapo Město v oblacích? Nech sa páči, prečítajte si ukážku :)
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Země v troskách. Obálka prvého vydania (Epocha, 2021).
Země v troskách. Obálka prvého vydania (Epocha, 2021). Disclaimer
Svet je v troskách. Keď sa rúcal, postavili ľudia svoju spásu - mestá na obrovských pilieroch, chránené pred všetkým zmarom tam dole. Ale to bolo dávno a teraz nastal čas vrátiť sa na zem. Lenže povrch je iný ako bezpečné výšiny miest v oblakoch, a nejde len o krvilačných Cudzincov - najväčším nepriateľom bol pre človeka vždy zase človek. Tam dole sú však aj veci, s ktorých pomocou by mohli ľudia znovu ovládnuť Zem, a získať ich bude to najťažšie, čo čaká výpravu slovanského mesta týčiaceho sa vysoko nad povrchom.
Kristína Sněgoňová sa vracia do kulís svojho najúspešnejšieho románu a prináša príbeh, ktorý rozvíja fascinujúci svet miest v oblakoch.



Kristýna Sněgoňová
_
Kristýna Sněgoňová je tak trochu záhadná žena, mladá spisovateľka, ktorá sa pred niekoľkými rokmi vynorila odnikiaľ, aby následne začala s prehľadom víťaziť v žánrových súťažiach a dobývať jednu cenu za druhou. Je niekoľkonásobnou Lady Řádu fantasy aj Nositeľkou meča, víťazkou Ceny Karla Čapka a držiteľkou Mloka, rovnako ako súťaží typu Vidoucí a iných.
Svoju literárnu kariéru začala výhrou v súťaži O brahmíní vemeno poviedkou Zrůdy by měly držet spolu (2009) a po tvorivej pauze, počas ktorej sa venovala športu, napísala nespočet poviedok a noviel, pretože ocenenie vemenom zaväzuje. Pre radosť svojej rodiny z Vaultu šílené brahmíny napísala aj poviedku, ktorá sa stala základom pre Krev pro rusalku - volala sa Krvavý kožíšek a vzbudila vtedy len všeobecné sklamanie, že sa nejedná o dievčenské román o strate panenstva. Jej diela sú k nájdeniu v mnohých zborníkoch, v časopise Pevnost sa prvýkrát objavila ako víťazka súťaže Vidoucí s poviedkou Zadostiučinění (Pevnost 03/2015), v roku 2017 si to zopakovala s poviedkami O snílcích a snovačích (Pevnost 03/2017) a Sobotní směna (Pevnost 12/2017). Jej poviedky sa stále pravidelnejšie objavujú aj v antológiách, ako napríklad Ve stínu Říše (2017), kde ohromila a vydesila príbehom Na vlastní kůži, alebo vo voľnom pokračovaní antológie Ve stínu apokalypsy (2018).
V súčasnosti zaskakuje za Františka Kotletu a sama píše románovú sériu Legie. (www.epocha.cz)

Kristýna Sněgoňová - Země v troskách
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2021
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 456
Väzba: mäkká
Obálka a ilustrácie: Žaneta Kortusová
ISBN: 978-80-278-0044-5

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB