Ukážka: Vladimír Šlechta - Hraničář

Návrat Vladimíra Šlechty do sveta Krvavého Pohraničí.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Hraničář. Prvé české vydanie (Brokilon, 2021).
Hraničář. Prvé české vydanie (Brokilon, 2021). Disclaimer
Cez hraničiarsku osadu nazývanú Chawyna prechádzajú komandá dobrodruhov, aby v bažinatom Orcigarde bojovali s orkami a drancovali rozvaliny starých chrámov. Moc Temného mága sa zdá byť nezlomiteľná, vyskytujú sa však názory, že jeho vláda nad Orcigardom už čoskoro skončí.
V týchto neľahkých časoch žije Jonni, obyčajný chalan z Chawyny. Bojuje s orkami aj s banditami, hľadá svoje miesto v hraničiarskej komunite. Stáva sa svedkom aj aktérom okamihov, ktoré zmenia "staré" Pohraničie na nepoznanie.
Kniha Hraničiar nadväzuje na romány Krvavé Pohraničí a Šílený les.

Vladimír Šlechta
_
Vladimír Šlechta sa narodil v roku 1960 v Liberci, ale väčšinu života prežil na juhu Čiech v Českých Budějoviciach. Roku 1984 absolvoval Stavebnú fakultu ČVUT, odbor vodné stavby, a potom bol zamestnaný v projekčných oddeleniach rôznych vodohospodárskych inštitúcií a tiež tri roky ako úradník u hasičov. Od polovice roku 1999 samostatne podniká v oblasti projektovania vodohospodárskych zariadení. Tiež nejaký čas externe vyučoval na stavebné priemyselnej škole.
Debutoval v roku 1993 v časopise Ikarie krátkou poviedkou Legendární zbraň. V roku 1999 vyšli prvé jeho dvaja romány: Projekt Bersekr a Ostří ozvěny. Do roku 2007 sa jeho kníh predalo celkovo okolo 15 tisíc kusov, je tak jedným z najpredávanejších českých autorov fantasy a sci-fi. Je dvojnásobným držiteľom ceny Akademie science fiction, fantasy a hororu v kategórii Najlepšia publikovaná poviedka. V súčasnosti je (okrem zhruba štyridsiatich poviedok vydaných časopisecky alebo v rôznych antológiách) autorom zatiaľ dvadsiatich piatich kníh, v ktorých šikovne kombinuje prvky dobrodružnej science-fiction a fantasy. Jeho fantasy knihy sa odohrávajú vo svete Krvavého pohraničí, kým jeho science fiction tvorba je zasadená do postapo sveta o Oggerdovi a Posledního velkoměsta. (legie.info)

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2021)

Hraničiar

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2021)

Hraničiar