Týždeň na scifi.sk 25.4. - 1.5.2021

Už len do piatku môžete posielať svoje diela do Fantastickej poviedky. A v retro rubrike vás čaká mňamka. Viac v článku!
YaYa
Podporte scifi.sk
Majstri svetovnedeľa 25.4. o 18:30
Už dnes večer ďalším vydaním pokračuje relácia Majstri svetov.
Šaňo s Eddiem sa budú ďalej venovať budovaniu svetov. Tentoraz skutočne vo veľkom, dalo by sa tvrdiť, že na planetárnej úrovni a poradia vám, ako vytvoriť vierohodné hviezdy a planetárne sústavy. Ak sa teda vo svojej RPG chystáte vydať do vesmíru, určite si ich večer zapnite.
Posledných Majstrov svetov si môžete pozrieť tu:
Tvorba svetov - Ep. 44 - Kozmológia Disclaimer
Babylon 5 RPGnedeľa 25.4. o 19:30
Potom si tradične môžete hneď pozrieť, ako teória vyzerá v praxi, v streamovanej RPGčke.
Zdá sa, že Centaurom nestačí podrobenie narnského režimu. Posilnení zaútočili a dobyli hraničný systém drazijskej dŕžavy - Zagros VII. Prelet systémom hlási nedávnu aktivitu v ňom - čudné je, že centaurská mínová blokáda planéty bola čiastočne zničená. "Kým" a "prečo" sú otázky, ktoré je nutné zodpovedať - najlepšie preskúmaním situácie priamo na mieste, dokiaľ do systému nezavítajú Centaurské alebo Drazijské sily.
Predchádzajúce dobrodružstvá si môžete pozrieť tu.

Nerdspace – Filmové adaptácie videohier - pondelok 26.4. o 19:00
Viete, čo majú spoločné Mortal Kombat, Silent Hill, Super Mario Bros a Far Cry? Áno, všetko sú to počítačové (a konzolové) hry a všetky boli sfilmované. Niektoré lepšie, niektoré horšie. V našej diskusii spomenieme tie najvydarenejšie, aj tie najhoršie, najznámejšie aj takmer zabudnuté hry prenesené na filmové plátno či na obrazovky. Môžeme vám sľúbiť, že na nich nenecháme na nich ani nitku suchú. Práve v týchto dňoch má okrem toho premiéru nový Mortal Kombat od režiséra Simona McQuoida a aj o ňom sa budeme spolu s našimi hosťami rozprávať!
Minulý týždeň bola naša téma ponurejšia. Feri, Goran, Maťo a Eddie rozoberali kultového majstra hororu H. P. Lovecrafta a jeho chápadlovitý mýtus. Záznam z diskusie si môžete pozrieť tu:
Nerd Space - Ep. 16 - Lovecraft a mýtus Cthulhu Disclaimer
Prípadne môžete siahnuť po nejakých starších reláciách na našom YouTube kanáli.

Adventuristi 8. bitu: I have no mouth and I must scream utorok 27.4. o 18:00
V utorok od 18:00 do 20:00 môžete povzbudzovať Šaňa pri vyvrcholení hry I have no mouth and I must scream na motívy poviedky Harlana Ellisona. Postavy sa v ňom konečne postavia proti superpočítaču AM.
Predchádzajúcu časť s podtitulom Tedov príbeh nájdete tu.

Poď sa s nami báť streda 28.4. o 19:00
Zo začiatku sa Martin pozrie na tajný koniec atmosférickej indie plošinovky Inside.
Neskôr ale bude pokračovať v hororovke Remothered: Broken Porcelain. Minule sa svojimi divákmi hodiny učil, ako sa narába s príborom a ako sa vytáča prastarý telefón. Čo ho čaká tentokrát? Pomôže postavám ujsť a zachrániť si život?
Poslednú časť nájdete tu.

Planéta Weebpiatok 30.4. o 20:00

Poďte sa s nami báťsobota 1.5. o 20:00

Informácie pre poviedkarov
Už len do piatka 30. apríla do polnoci, nám môžete poslať poviedku do 2. tohtoročného kola Fantastickej poviedky. Prvú súťažnú poviedku si na našom portáli budete môcť prečítať v sobotu. Víťaza, v prípade, že priemerné hodnotenie jeho diela presiahne 8 bodov, čaká odmena až 100 EUR. Nezabudnite, súťažná poviedka musí vyhovovať pravidlám. Nezabudnite ani na to najnovšie pravidlo – aj hororové poviedky od tohto kola musia obsahovať fantastický prvok. Civilné sekerové horory teda neberieme.
Poviedku nám, samozrejme, môžete poslať aj ako nesúťažnú. Stačí kliknúť na veľké plus na hornej lište. Ak medzi pridaním a uverejnením poviedky uplynie dlhší čas, neľakajte sa. Momentálne máme pomerne plnú čakačku.

Možno vám uniklo
Za posledný týždeň sme vám priniesli viacero zaujímavých článkov vrátane recenzií na knihy či anime. Knižných červíkov poteší napríklad prehľadu edičného plánu českého vydavateľstva Laser. Ak vám angličtina nerobí problém, tipy na čítanie nájdete aj v tomto článku o cene Hugo.
Možno vám uniklo - RETRO
Dnes si pripomenieme veľmi zaujímavý a jedinečný projekt zo Starlabu z roku 2016, audioknihu 3 x sci-fi. Bola to úplne prvá audiokniha so slovenskými sci-fi poviedkami a obsahovala diela troch autorov Juraja Kasčáka, Míny Pávovej a Tomáša Knapka. Viac informácií nájdete v tomto článku. Dodám snáď len, že ak vás slovenská fantastika do uší zaujala, stále sa dá kúpiť v rôznych e-shopoch a stojí za to.

Ak sa vám naše aktivity páčia, môžete nás podporiť kúpou trička alebo 2% z daní.
Chcete s nami pokecať? Pripojte sa na náš Discord server.

YaYa

YaYa
Má rovnako rada bosorky na metlách aj vesmírne lode. Pre scifi.sk najmä recenzuje knižky, na streamoch filozofuje o Fantastickej poviedke a organizuje Poviedky na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.