Vytváranie efektov do filmu Gravity

Čo je fascinujúcejšie pri realizácii takéhoto filmu, výsledok alebo samotné vytváranie efektov?
Rose

Rose

Rose
Knižná recenzentka, bývalá porotkyňa Martinus Cena Fantázie, koordinátorka súťaže Mikropoviedok na scifi.sk

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Culter
FIlm som videl len toť nedávno, ale bola to skvelá jazda.
22.02.2014
jurinko
Vzhladom na to, ze maju evidentne v tych simulatoroch premakanu fyziku (latky, destrukcia, a pod.) ma este viac fascinuje, ako mohli spravit v samotnom filme tolko fyzikalnych lapsusov...
22.02.2014
mayo
bez ignoracie niektorych zakladnych fyzikalnych zakonov, zakonov logiky a tiez mnohych pravidiel prac na orbite by asi z filmu vela neostalo. staci, ze na zaciatku povedali "zvuk sa vaukuom nesiri" aby vyvolali akysi dojem poriadnosti. na imdb je jeden vtipny komentar: "For a more representative vision of Spaceflight you may choose to watch the Simpsons episode where Homer and an inanimate carbon rod, save the Space Shuttle." (pre hodnovernejsie znazornenie letu do vesmiru si pozrite episodu Simpsonovcov kde Homer a neziva karbonova tyc zachrania Space Shuttle)
24.02.2014
jurinko
:-D (Mne sa aj tak najviac pacili videa Chrisa Hadfielda, napr. toto o placi, ktory bol tiez vo filme zobrazeny zle: http://www.youtube.com/watch?v =1v5gtOkyCG0 )
24.02.2014
Adhara
Niečo podobné napísal aj český popularizátor kozmonautiky Tomáš Přibyl na svojom blogu. Stojí tam, že „o fyzice se toho dozvíte mnohem více například sledováním kreslených filmů ze série Tom a Jerry“. Môj kolega – astronóm zase po pozretí tohto filmu vyhlásil, že lepšiu komédiu už dávno nevidel. :-)
24.02.2014
Peter Molnár (Posledný vzdušný pirát Zemplína)
Jurinko: Vďaka, to video si pozriem ! :-)
01.03.2014

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB