Digitálny RPG stôl za 9000 eur

Hrajete DrD, Fantasy alebo iné hry na hrdinov? A chceli by ste opustiť niekedy štvorčekový papier, kreslenie stien či objektov a zahrať si ich rovno interaktívne s vašim stolom?
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Študenti Univerzity v Würzburgu predstavili na tohtoročnej RPC (Role Play Convention) - najväčšom nemeckom cone zameranom na hry na hrdinov - svoj projekt, v ktorom použili interaktívny stôl na hranie týchto hier. Počas prezentácie ste si priamo na mieste mohli zahrať misiu v RPG hre Quest. Nie všetko bolo ale digitalizované. Na stole sa ešte stále pohybujú jednotlivé figúrky a hráči majú v rukách ešte stále karty symbolizujúce určité predmety alebo kúzla. Stôl totiž pomocou kamier skrývajúcich sa v každom ôsmom pixli vie rozoznať kôd na spodnej strane figúrky alebo karty, ktorú hráč položí na jeho povrch. Okrem toho systém rozpozná napr. možnosť pohybu figúrky a zobrazí max. vzdialenosť, ktorú vie prekonať v podobe kruhu s pôvodným miestom figúrky v strede. Študenti okrem toho vytvorili aj separátnu aplikáciu, ktorá funguje na tablete a zobrazuje štatistiky o danom hrdinovi, ktorého si hráč zvolil. Lacný tento stôl veru nie je, stojí ca. 9.000 €.
Viac, čo ako funguje, si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.
Role Play Convention 2013 - Celý záznam - RPC: Augmented Board Game: Rollenspieltisch für 9.000 Euro Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Aldeberan
tak toto by sa urcite dalo spravit aj lacnejsie :)
25.07.2013
jurinko
V masovej vyrobe urcite :-) Ale toto by mohlo mat aj ine pouzitie, nielen na hry. Rozoznavanie predmetov v ludskej ruke, mozno reci, to vsetko v jedno? Interakcia clovek-pocitac na novom leveli ;-)
25.07.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB