Umrel Boris Strugackij (1933 - 2012)

Boris Strugackij, významný ruský spisovateľ, scenárista a prekladateľ v pondelok vo veku 79 rokov podľahol zápalu pľúc. So svojím bratom Arkadijom je považovaný za jedného z najvýznamnejších zástupcov modernej vedecko-fantastickej literatúry.
Podporte scifi.sk
Bratia Strugackí začali spoločne písať v druhej polovici 50. rokov minulého storočia a ich najdôležitejšie diela vyšli v mnohých svetových jazykoch. Medzi najslávnejšie patrí napr. Piknik pri ceste, ktorý v roku 1979 sfilmoval známy ruský režisér Andrej Tarkovskij pod názvom Stalker. Známymi dielami sú aj zbierka poviedok Poludnie 22. storočia, román Je ťažké byť bohom alebo satirická novela Pondelok začína v sobotu.
Stalker - Boris Strugackij
Stalker - Boris Strugackij / Zdroj Disclaimer
Stalker - Boris Strugackij
Stalker - Boris Strugackij / Zdroj Disclaimer
Boris Strugackij bol o osem rokov mladší ako jeho brat Arkadij, ktorý umrel v roku 1991. Bratia v mladom veku prežili nacistickú blokádu Leningradu (dnešného Petrohradu), ich otec pri evakuácii mesta umrel. Boris po vojne vyštudoval fyziku, Arkadij orientalistiku a japanistiku. Spoločne napísali 25 románov.
Česť jeho spomienke!

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(1979)

Stalker

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(1979)

Stalker