Prvý koncept Star Treku od Roddenberryho online

Na blogu Between the Pages sa objavil link na kópiu prvého konceptu seriálu Star Trek od Genea Roddenberryho. Keďže medzi týmto dokumentom, ktorý uzrel svetlo sveta 11. marca 1964, a vysielaním seriálu ubehli dva roky, môžeme byť svedkami, čo všetko sa zmenilo od pôvodného zámeru.
Podporte scifi.sk
Star Trek - Pike a Spock - Figúrky Star Trek - Pike a Spock - Figúrky
Star Trek - Pike a Spock - Figúrky Disclaimer
Keď sa 8. septembra 1966 na rozsvietených televíznych obrazovkách v USA objavil seriál Star Trek, veľa vecí sa oproti úvodným plánom Genea Roddenberryho zmenilo:
Pôvodným kapitánom lode nemal byť James Kirk alebo Christopher Pike ale Robert April. Okrem toho sa mala loď nazývať U.S.S. Yorktown. Navigátorom nemal byť mladý rus Pavel Checkov ale juhoameričan Jose Ortegas. Spock síce mal byť prvým dôstojníkom, no jeho pokožka mala byť červenastá a so svojimi špicatými ušami mal byť "polomarťan". Roddenberryho 16-stranový prvotný koncept okrem toho neobsahoval žiadne informácie o transportoch (posádka sa mala na planéty premiestňovať pomocou malých raketoplánov), za to sa už zmieňoval o komunikátoroch, univerzálnach prekladačoch a fázerových zbraniach.
Oveľa zaujímavejšie sú ale Roddenberryho nápady ohľadom príbehov. Nachádzajú sa tu základy klasických epizód ako Charlie X, Shore Leave, A Piece of the Action, The Return of the Archons, The Savage Curtain, Mirror, Mirror a taktiež pilotnej epizódy seriálu - The Cage.
Ak ste fanúšikom Star Treku, určite si prečítajte, čo sa zmenilo v tomto legendárnom seriáli sami na http://leethomson.myzen.co.uk/Star_Trek/1_Original_Series/Star_Trek_Pitch.pdf!

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(1966)

Star Trek

Diskusia

jurinko
WOW! Zaujimave! Dik :-)
01.02.2011
Stano Lacko
Sano Dikes tak toto potesilo moje pracou zahltene srdce ;-)
01.02.2011
kAnYs
Nice. Skoda ze sa niektore z tychto napadov nezrealizovali. Par z nich zneje dobre.
01.02.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(1966)

Star Trek