Marc Webb režisérom nového Spider-Mana

Columbia Pictures a Marvel Studios v utorok prezradili, že Marc Webb si sadne na režisérsku stoličku pri novom reštartovanom Spider-Manovi. Zatiaľ, čo tento nie je príliš známy, jeho film (500) dní leta zožal úspechy u kritikov a divákov.
Filmová história scifi
Webb nahradí bývalého režiséra Sama Raimiho, ktorý velil produkcii prvých troch filmov o pavúčom superhrdinovi. Ten musel post opustiť po kreatívnych nezhodách so Sony, ktoré sa na to rozhodlo, že Spider-Mana pošle opäť na začiatok jeho púte.
"Je to môj splnený sen a nemožem si byť viac vedomý, akú zodpovednosť a potenciál ale aj výzvu mám v rukách," hovorí Webb. "Virtuózna verzia Sama Raimiho je predecens, na ktorý by som rád pokorne nadviazal a nadstavil. Prvé tri filmy nie sú obľúbené len pre nič - za nič. Myslím si ale, že mytológia Spider-Mana môže preklenúť nielen filmy ale aj režisérov. Nepristúpil som na to, aby som prebral Samovu prácu. To by nebolo možné. A bolo by to arogantné. Som tu, pretože je tu možnosť pridať k Spider-Manovi nové nápady, príbehy a histórie, ktoré rozšíria jeho dimenzie, plátno, na ktorom maľujeme a jeho tvorivý hlas hrdinu."
Prvý film, ktorý píše James Vanderbilt, sa dostane do kín v lete 2012. Produkcia by sa mala začať v druhej polovici tohto roku.
Columbia a Marvel argumentujú za nového režiséra jeho schopnosťou rozprávať oveľa ľudskejšie, intímne príbehy, ktoré budú nosným pilierom nových filmov zameriavajúcich sa na stredoškoláka Petera Parkera.

Šaňo aka Babcom

Šaňo aka Babcom

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
...zamerane na stredoskolskeho hrdinu...takze z relativne ok filmov od raimiho vznikne teenegersky zvast pre nastrocne zenske publikum.... Sakr, ja chcem Hyperion!!!
22.01.2010
Šaňo aka Babcom
Aj ten bude... asi tiez pre nastrocneho divaka... proste kultove scifi typu 2001 sa uz netocia. :D
22.01.2010
cyberstorm
hmmm, ak zmrsia nieco take ako Dunu alebo Hyperion a spravia z toho blockbuster pre teenagerov, tak:1/ spacham hromadnu samovrazdu a po 2/ sadneme do tankov a zrovname...to ich drevene pismo na kopci nad L.A. (spolu so vsetkymi budovami)...a to presnne v tomto poradi....
22.01.2010
kAnYs
Uuuuh, povstaneme z mrtvych. Magia, alebo nanotechnologie? Hm, ale ked si to ty, tak magia to asi nebude...
23.01.2010
Aldeberan
čo tam po Dune, čo tam po Hyperione!!! Ludia, oni idu točiť nového Conana a to bude taký SHIT!!! A nový Spidey - nádejný režisér, ktorý sa neišpiruje teenagerskými filmami ale radou komiksou o Spidermanovi, ktoré vznikali po r. 2000... ja sa celkom teším, pokiaľ mu to nezmrvia producenti, očakávam komernejší a lepší film ako boli Raimiho filmy (inak ja raimiho moc nemusím, podľa mňa je k smrti nudný neoriginálny)
23.01.2010
cyberstorm
Aldebaran: Co tam po Dune? Zrovna ty? Sakra, to uz je so svetom faaaakt moc zle....
24.01.2010
Aldeberan
cyberstorm: keď idú filmovať Dunu, môžeš si byť istý len tým, že určite budeš sklamaný, pretože knihe sa nič nevyrovná. Naviac Duna 7 od Herbertovho zasrana a tej brzdy, čo si všetko nahráva na diktafón, lebo nevie písať, to všetko aj tak zabila. Ale skaziť Conana chce naozaj talent :-D
25.01.2010
Stano Lacko
Dune 7 - hroza, proste Dune 1 az 6 nieco vytvaralo, zvacsovalo sa, objasnene veci generovali nove nevyjasnene veci a dig, Dune 7 to vsetko pomalicky dehonestovalo do jedneho jedineho bodu. A ja debil som za obe knihy vysolil plnu sumu, PRECOOOO
25.01.2010
draculin
No k tomu Conanovi - uznajme si, ze nebyt nostalgie, tak predloha ma literarne kvality doooost nizke. Nijake veldiela to neboli,myslim ze tu sa u nas prejavuje efekt "polievka od babicky" :) Ale to ze barbara ma hrat ten kakafkovi vlasaty týpek - kua, ze to ma byt severan si niekto vsimol????? Severan by taku farbu ziskal akurat po obliati vyjazdenym motorovym olejom. Vramci politickej korektnosti dufam ze nabuduce bude Saladina hrat Dolf Lundgren :)
25.01.2010
draculin
a predstava ako sajby pacha individualisticky hromadnu samovrazdu...to je nieco ako diagnoza - megalomanske viacnasobne rozdelenie osobnosti? :)
25.01.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB