Noví Klingoni v Star Treku

Star Trek sa pomaly dostáva na DVD / Blu-Ray nosiče. V USA by sa mal objaviť 17. novembra, no v Austrálii je už na trhu. To, čo fanúšikov zaujíma sú ale vystihnuté scény.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Medzi scény, ktoré sa nedostali do kinoverzie filmu, patrí celkovo asi 15 minút materiálu. Mimo iné sú medzi nimi aj viac príbehu k pozadiu vzťahu medzi Sarekom a Amandou, či Kirkove stretnutia s dievčaťom z Orionu, pri pokuse hacknúť simuláciu Kobijaši Maru. Tou najočakávanejšou je ale asi napadnutie Nerovej posádky Klingónmi.
Vyplňujúc dejovú dieru medzi útokom na USS Kelvin a príchodom starého Spocka sa dve scény zaoberajú zajatie lode klingonskou flotilou a neskorší únik z väzenskej kolónie Rura Penthe - tá ale vyzerá skôr ako továreň na betón a panely ako ľadová planéta, ktorú poznáme zo Star Treku VI.
Klingóni sami nie sú celkovo viditeľní. Skôr pripomínajú Predátorov s chrómovými helmami a tažkými kabátmi. Helmy ponechávajú priestor iba pre ich oči a ústa. Abrams v komentároch k scénam spomína, že sa jedná o dizajn, ku ktorému sa možno v nasledujúcich častiach chcú vrátiť, zároveň je zmena výzoru Klingónov takto ešte pod rúškom tajomstva.
Star Trek - Ukážka - Vymazaná scéna - Rura Penthe Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2009)

Star Trek

Diskusia

kAnYs
Meh.
02.11.2009
Aldeberan
krááásne vyriešili celý problém so vzhľadom Klingonov :)
02.11.2009
Roland Axenberg
Vyzeraju ako Darth Vader.
02.11.2009
cyberstorm
Nejak tomu nerozumiem; zajatie lode klingonskou flotilou v povodnej casovej linii alebo uz v novej? A dalsia vec, co sa mi tam nezda, je to, ze si neviem predstavit, ako si romulansky vyholenec poradi s troma ozbrojenymi klingonmi....
02.11.2009
Šaňo aka Babcom
Myslim, ze je to v novej dejovej linii... ved na toho stareho Spocka cakali nejakych X rokov, nie? Abrams to videl rovnako: bola to pakovina, takze to vystrihol. Hehe. :D
03.11.2009
kAnYs
Nj, este by mohli vyzerat v dalsom dieli ako ludia (ked daju dole masky) a bol by som pre zmenu spokojny.
03.11.2009

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2009)

Star Trek