Ukážka: Tomáš Petrásek - Azhareida: Bitva o Gelidor

Azhareida: Bitva o Gelidor od Tomáša Petráska je nová kniha z vydavateľstva Epocha, ktorá vychádza v rámci edície Jiné světy. Ukážku z nej si môžete prečítať v článku :)
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Azhareida. Prvé vydanie (Epocha, 2023).
Azhareida. Prvé vydanie (Epocha, 2023). / Zdroj Disclaimer
Končí tridsiate prvé storočie a pre kolonistov z hviezdnej sústavy Efesuma je Zem len napoly zabudnutou spomienkou. Hlad po surovinách privádza potomkov pozemšťanov aj na ľadový mesiac Megan, zahalený oblakmi mrazivej, smrteľne jedovatej hmly. David Grinil, člen inšpekcie preverujúcej situáciu na Megane, sa spolu so svojimi kolegami vydá po stope nevyjasnených úmrtí miestnych pracovníkov. Proti nim stojí nielen nehostinný cudzí svet, ale aj vedenie ťažobnej firmy, ktoré nechce pripustiť akékoľvek narušenie práce. David a jeho priatelia postupne odhaľujú tajomstvo, ktoré nikdy odhalené byť nemalo, a ocitajú sa v smrteľnom nebezpečenstve, lapení medzi neľudskou mašinériou mocnej korporácie a svetom tam vonku, ktorý akoby čokoľvek ľudského zúrivo nenávidel. Román zo vzdialenej budúcnosti, ktorý ponúka poctivú hard sci-fi s prvkami napínavého detektívneho príbehu v strhujúcom akčnom finále.
Tomáš Petrásek
_
Tomáš Petrásek sa narodil v roku 1984 v Prahe, vyštudoval biológiu na Prírodovedeckej fakulte UK a v súčasnej dobe pracuje v Akadémii vied, kde sa venuje výskumu mozgu a správania.
Prvou publikovanou prácou bola sci-fi novela Posledná hliadka (v zborníku Mlok 2007). Je tiež autorom populárno-náučnej série Vzdialené svety (spolu s Igorom Duszkom), zaoberajúcou sa problematikou exobiológie.


Tomáš Petrásek - Azhareida: Bitva o Gelidor
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2023
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 712
Väzba: brožovaná / mäkká
ISBN: 978-80-278-0053-7
Ilustrácie: Žaneta Kortusová
Obálka: Lukáš Tuma

Vydavateľstvo Epocha.
Vydavateľstvo Epocha. / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB