Netflix ohlásil Bioshock film

Dočkáme sa konečne filmového Bioshocku?
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Bioshock - Poster - Obálka
Bioshock - Poster - Obálka Disclaimer
Podľa najnovších informácií sa (znova) chystá filmové spracovanie legendárnej hry, tentoraz pre Netflix.
Dnes už klasická FPS s RPG prvkami od 2K Boston vyšla v roku 2007 a prakticky hneď obsadila prvé priečky v obľúbenosti. V hre sa ocitáte v podvodnom meste Rapture, akomsi utopistickom zriadení pre vedcov, priemyselníkov a umelcov, ktoré sa zvrtlo. Hráč postupne odkrýva tajomstvá tohto miesta, stretáva jeho zmutovaných obyvateľov a bojuje o vlastné prežitie.
Prvý projekt filmovej adaptácie tu už v minulosti bol. Mal ho režírovať Gore Verbinski (Piráti Karibiku, Ringo). Dokonca bol už vypracovaný scenár od Johna Logana a samotnému snímku ostávalo podľa vtedajších informácií už iba pár týždňov do prvej klapky. Potom, na hrane samotného natáčania, bol však projekt zrušený. Podľa nektorých fám sa štúdio Universal Studios zľaklo finančných nákladov, podľa ďalších nesúhlasili s R-kovým ratingom a chceli rodinnú zábavu. Neskôr sa o adaptáciu pokúsil Juan Carlos Fresnadillo, no s podobným výsledkom. Aby toho nebolo málo, päť rokov dozadu vyjadril túžbu podieľať sa na filme aj legendárny Guillermo del Toro, tiež napokon neúspešne.
Bioshock Trailer HD Disclaimer
Podľa aktuálnych informácií nemá projekt ešte priradeného režiséra, producenta ani scenáristu, no my veríme, že sa konečne dočká zaslúženej adaptácie. Koniec-koncov zaujímavý a prepracovaný príbeh by perfektne zapadol k aktuálnej Netflixovej produkcii ako Arcane alebo Zaklínač. Treba už len dúfať, že dopadne lepšie ako nedávny Cowboy Bebop.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2007)

Bioshock

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2007)

Bioshock