Ukážka: Leoš Kyša a Michaela Merglová (eds.) - Krásky a vetřelci

Vydavateľstvo Epocha pokračuje v tuzemskom mapovaní žánrov a tematicky nadväzuje na sériu Ves stínu... dokončenú pred rokmi. Nová antológia Krásky a vetřelci má podtitul Pulp Stories a v tomto duchu má priniesť akčné príbehy plné emzákov, erotiky a klišé. Nech sa páči, ukážka.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Krásky a vetřelci. Obálka prvého českého vydania (Epocha, 2021).
Krásky a vetřelci. Obálka prvého českého vydania (Epocha, 2021). Disclaimer
Do baru vojdú mimozemšťan, Čiech a Žmrnlub a Čiech povie: "Čo je, sakra, Žmrnlub?"
Nech je to čokoľvek, v tejto knihe to nenájdete. Na rozdiel od mimozemšťanov a Čechov. A Češiek. A bojov medzi nimi. Teda mimozemšťanmi a Čechmi. A Češkami. Ako to dopadne, je jasné: Sme predsa Česi. Nevzdáme sa. A ak, bude pritom aspoň sranda. A tiež hromada sexu. Nová antológia českej tuzemskej fantastiky prináša to najlepšie, čo sa o konflikte medzi mimozemšťanmi a ľuďmi dá napísať. S nádychom zlatého veku svetovej sci-fi a s poctivou dávkou českej a slovenskej hrubosti a schopnosti prísť s príbehmi, pri ktorých sa budete smiať, báť, baviť aj červenať.
Čakajú vás ostrieľaní autori, krásky, krásavci, emzáci aj hnusáci a ako bonus komiks o dievčatách z bombardéra, nacistoch a lietajúcich tanieroch.
Krásky a vetřelci (Vagíny a vetřelci). Obálky limitovaných edícií (Epocha, 2021).
Krásky a vetřelci (Vagíny a vetřelci). Obálky limitovaných edícií (Epocha, 2021). Disclaimer
Do antológie prispeli Alžběta Bílková, Roman Bureš, Dan Černý, Martin Fajkus, Oskar Fuchs, Petr Heteša, Peter Jelínek, Jan Kotouč, František Kotleta, Vilém Koubek, Lucie Lukačovičová, Michaela Merglová, Martin Paytok, Judith Random, Kristýna Sněgoňová, Dalibor Vácha, Sára Vůchová a Ivo Železný.

František Kotleta
_
František Kotleta je rodák z Bruntálu, spisovateľ, jesenícky Mauglí a mäsiar, ale hlavne jeden z najúspešnejších autorov nielen fantastiky, ale českej literatúry všeobecne. Autor trilógie Bratstvo krvi, románov Vlci, Lovci, Príliš dlhá swingers party, Veľké problémy v Malom Vietname, dualógia Perunova krv a tetralógia Spad, Polčas rozpadu, Rázová vlna a Reťazová reakcia. Z novších titulov spomeňme sériu Legie, na ktorej spolupracuje s Kristýnou Sněgoňovou, a kyberpunkové romány Underground. Na verejnosti za neho zaskakuje nejaký Leoš Kyša. Jeho tituly búrajú rebríčky bestsellerov mixom akcie, hlášok, násilie, strhujúceho deja a sexu, ale i romantiky, vrúcnych vzťahov a lásky (to určite). Tu nebudete premýšľať, tu sa budete baviť. Vďaka veľkému záujmu sú všetky jeho knihy pravidelne reprintované a veľa z nich si môžete zaobstarať aj v audiopodobe.
Michaela Merglová_quoteblock
Michaela Merglová, Plzeňská rodáčka debutovala v roku 2015 poviedkou "Tři bratři" (Kočas 2015), bola trikrát Pasovanie na Lady řádu fantasy v súťaži O nejlepší fantasy a v poslednom ročníku sa stala víťaznou nositeľkou meča. Uspela tiež v literárnych súťažiach Žoldnéři fantasie, jej texty sa objavili tiež v antológiách Mladé čarodějky (2017) či Mlok (2017) alebo Koleje smrti (2018). V časopise Pevnosť publikovala fantasy poviedku "Budeme si hrát" (Pevnosť 02/2019). Hrdinská fantasy Píseň oceli (2019) z vydavateľstva Epocha bola jej knižným debutom, na ktorý naviazala aktuálnym pokračovaním Píseň severu (2021). Najradšej sa vracia ku klasickej fantasy žánru meč a mágia, napríklad v poviedke "Nájemné meče" v zborníku Ve stínu magie (Epocha, 2019). Okrem písania pomáha s prevádzkou webu triumvirat.cz, ktorý je zameraný na rady pre začínajúcich autorov, ako recenzentka tiež spolupracuje s žánrovými weby (fantasymag.cz) či časopisom Pevnosť. Žije v Prahe, pracuje v reklame, rada skladá piesne a hrá na ukulele a keď ju všetko štve, stavia sa na joge na hlavu.

Leoš Kyša a Michaela Merglová (eds.) – Krásky a vetřelci
Séria: Pulp Storie
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2021
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 600
Väzba: viazaná s papierovým obalom
Obálka a ilustrácie: Lukáš Tuma, Dan Černý
ISBN: 978-80-278-0042-1

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB