NerdSpace #15: Viktoriánska fantastika

V dnešnom NerdSpace sme sa venovali viktoriánskej fantastike, steampunku, dobovej urban fantasy, gothic horroru a gaslamp fantasy. Že vám to nič nevraví? A čo tak Dracula, Frankenstein, Sherlock Holmes a Jack rozparovač?
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Dnes ste si mohli vypočuť najnovší NerdSpace, v ktorom sa pre zmenu budeme baviť spolu s Maťom Šugárom, našim pravidelným hosťom Jurajom Malíčkom a spisovateľom steampunku Petrom Jelínkom na tému Viktoriánska fantastika.
Takže ak máte radi také žánre ako urban fantasy, gotický horor, steampunk či gaslamp fantasy, isto si nenechajte tento diel uniknúť!
Nerd Space - Ep. 15 - Viktoriánska fantastika Disclaimer
Našimi témami boli nielen klasickí autori ako Shelley, Poe, Doyle, Stoker, Dickens alebo Lovecraft a diela písané v tomto období a krátko po ňom, ale aj súčasná fantastika odohrávajúca sa v 19 až začiatkom 20. storočia. Dracula, Dr. Jekyll a pán Hyde, Dorian Grey, Fantóm opery, Jack rozparovač, Frankenstein či Sherlock Holmes, to je len pár postáv zo známych príbehov, o ktorých sa budeme baviť.
Nezabudli sme pritom ani na novšie diela ako knižné Jeho temné hmoty, Brány Anubisove, Anno Dracula či Johnatan Strange a pán Norell alebo komiksové legendy Liga výnimočných, Luther Arkwright alebo Z pekla. Z filmov a seriálov sa isto pristavím pri rôznych Holmesových spracovaniach, Penny Dreadful, Ripper Street, Carnival Row alebo najnovších The Irregullars ci The Nevers.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB