Týždeň na scifi.sk 11.4. - 17.4.2021

Okrem iného sa vracia Nerdspace a na sobotu plánujeme ďalšie kolo Poviedok na počkanie. Viac info v článku.
YaYa
Podporte scifi.sk
Majstri svetovnedeľa 11.4. o 18:30
Už dnes večer pokračuje novým vydaním relácia Majstri svetov venovaná RPG hrám. Šaňo a Eddie nadviažu na minulotýždňový diel a budú sa ďalej venovať worldbuildingu, konkrétne náboženským otázkam. Ak vás zaujíma, na čo si dať pozor pri vytváraní bohov pre svoje RPG svety, určite si ich dnes nalaďte.
Babylon 5 RPGnedeľa 11.4. o 19:30
Potom si tradične môžete hneď pozrieť, ako teória vyzerá v praxi, v streamovanej RPGčke z prostredia seriálu Babylon 5.
O čo pôjde? Mladá skupina tajných agentov a agentiek hľadá na stanici Sin'Talith bývalého člena Kha'Ri, aby mu odovzdala dar, ktorý má posilniť narnský odboj proti centaurskej nadvláde po skončení Narnsko-centaurskej vojny. Podarí sa im nájsť Shu'Totha bez toho, aby vzbudili príliš veľký nežiadúci záujem okolo svojho cieľa?
Predchádzajúce dobrodružstvá si môžete pozrieť na našom YouTube.

Nerdspace - pondelok 12.4. o 19:00
Po veľkonočnej prestávke sa na náš Twitch vracia Nerdspace.
V 19. storočí, keď Anglicku vládla para a kráľovná Viktória, vznikali aj kultové diela fantastiky ako Drakula, Frankenstein či Doktor Jekyll a pán Hyde. Viktoriánske obdobie sa čoraz častejšie objavuje aj vo filmovej televíznej tvorbe. Penny Dreadful, Ripper Street, Carnival Row či novinky ako Irregulars a Nevers. Prečo tvorcov táto epocha stále tak fascinuje? Prečo sa stále nevieme nabažiť kultových postavičiek ako Sherlock, Drakula či Jack Rozparovač? Čo si prečítať/pozrieť, ak sa vám tento typ fantastiky páči? O tom všetkom si podiskutujeme v pondelok v relácii na tému Viktoriánska fantastika.
Pred dvoma týždňami sme v Nerdspace rozoberali Sci-fi a fantasy paródie. Diskusiu si môžete pozrieť tu:
Nerd Space - Ep. 14 - Scifi a fantasy paródie Disclaimer
Prípadne môžete siahnuť po nejakých starších reláciách na našom YouTube kanáli.

Adventuristi 8. bitu: I have no mouth and I must scream utorok 13.4. o 18:00
V utorok od 18:00 do 20:00 môžete povzbudzovať Šaňa pri streame retro hry I have no mouth and I must scream na motívy poviedky Harlana Ellisona.
Čo vás čaká v tejto novej časti? Podľa slov planetárneho superpočítača SOM (AM) sa Nimdok najviac vo svojej krutosti a sadickosti podobá na jeho samotného. Čo sa skrýva za jeho krutosťou a dlhovekosťou? Môže byť ešte vôbec ľudským?
Predchádzajúci stream nájdete tu

Poď sa s nami báť: Remothered: Broken Porcelain - streda 14.4. o 19:00
V stredu Martin dohral taliansku hororovú hru Remothered: Tormented Fathers. Tento týždeň sa vrhne na pokračovanie s podtitulom Broken Porcelain, ktorá je zároveň jej prequelom i pokračovaním. Príbeh sa zameriava na sirotu Jennifer pracujúcu v Ashmann Inn, kde sa stala tragédia. Zároveň Rosemary Reedová naďalej vyšetruje zmiznutie Celeste Felton.

Planéta Weebpiatok 16.4. o 20:00
Ako každý druhý týždeň, Planéta Weeb bude opäť zameraná na pirátsku mangu One Piece. Tentoraz si čitateľský krúžok rozoberie časť s názvom Little Garden. Ak máte chuť, vydajte sa s nimi teda v piatok na more!
V piatok sa s nami naši manga/anime maniaci podelili o svoje obľúbené seriály zo zimnej sezóny. Ak hľadáte tipy, čo pozerať, nechajte si poradiť v tomto videu.

Poďte sa s nami báť: Resident Evil 7sobota 17.4. o 20:00
Streamy hororových hier najnovšie pokračujú aj v sobotu. Príďte povzbudiť hráča Peťa pri hre Resident Evil 7 odohrávajúcej sa na zanedbanej lousianskej plantáži, kde musí protagonista Ethan Winters zachrániť svoju manželku Miu.

Informácie pre poviedkarov
Adrenalínoví poviedkari, pozor! Pravidelné Poviedky na počkanie budúcu sobotu 17. apríla 2021. O 19:00 sa na stránke objavia témy a dostanete presne hodinu na napísanie poviedky. Na PNP máme radi práve to, že jeden nikdy nevie, čo od nich čakať. Naposledy sme napríklad zavárali víly. Zoznam zúčastnených poviedok nájdete tu.
Do konca apríla nám môžete posielať poviedku do 2. tohtoročného kola súťaže Fantastická poviedka. Víťaza, v prípade, že priemerné hodnotenie jeho diela presiahne 8 bodov, čaká odmena až 100 EUR. Nezabudnite, súťažná poviedka musí vyhovovať pravidlám. Nezabudnite ani na to najnovšie – aj hororové poviedky od tohto kola musia obsahovať fantastický prvok.
Poviedku nám, samozrejme, môžete poslať aj ako nesúťažnú. Stačí kliknúť na veľké plus na hornej lište. Ak medzi pridaním a uverejnením poviedky uplynie dlhší čas, neľakajte sa. Momentálne máme pomerne plnú čakačku.

Možno vám uniklo
V piatok sme spustili novú rubriku Knihy mesiaca, v ktorej vám pravidelne ponúkneme výber z najzaujímavejších prekladových knižných noviniek za posledné 4 týždne. Náš marcový výber nájdete tu.
V apríli 2019 na našom portáli vyšla táto retrorecenzia na zbierku poviedok 10 x sci-fi. Ak by ste si túto knihu chceli zohnať, kníhkupectvá budete musieť vymeniť za antikvariát či knižnicu alebo prebrať police nejakého staršieho príbuzného. Bohužiaľ, ani po dvoch rokoch od napísania článku v slovenčine nevyšlo nič podobné. Možno raz…

Ak sa vám naše aktivity páčia, môžete nás podporiť kúpou trička alebo 2% z daní.
Chcete s nami pokecať? Pripojte sa na náš Discord server.

YaYa

YaYa
Má rovnako rada bosorky na metlách aj vesmírne lode. Pre scifi.sk najmä recenzuje knižky, na streamoch filozofuje o Fantastickej poviedke a organizuje Poviedky na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.