Ghost of Tsushima ako film?

Chad Stahelski zrežíruje adaptáciu populárnej videohry!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Spoločnosti Sony Pictures a PlayStation Productions vyvíjajú filmové spracovanie filmu Duch z Tsushimy s Chadom Stahelskim (trilógia John Wick) ako režisérom.
Stahelski je režisérom celej trilógie akčných filmov Johna Wicka s Keanom Reevsom v hlavnej roli. V súčasnosti precuje na pokračovaní série v podobe John Wick 4, ktorého premiéra je naplánovaná na rok 2022. Podľa novej správy z Deadline bude Stahelski spolupracovať s producentmi Alexom Youngom a Jasonom Spitzom a s ich spoločnosťou 87Eleven Entertainment. Peter Kang z vývojarského štúdia Sucker Punch Productions, ktorí hru vytvorili, bude na projekt dohliadať v mene uvedenej spoločnosti.
Chad Stahelski
Chad Stahelski / Zdroj Disclaimer
Film má vzniknúť na základe rovnomennej videohernej bomby z minulého roka. V nej sledujeme cestu samurajského bojovníka Jin Sakaia, ktorý v roku 1274 v období stredovekého feudálneho Japonska bráni ostrov Tsushima proti mongolským hordám vedeným Khotun chánom. V hre, ktorá vás atmosférou jednoznačne pohltí, môžete hrať buď v štýle samuraja alebo v štýle ninji (aka ghost), od čoho sa samozrejme odvíja nielen spôsob hry a celkový príbeh, ale aj napríklad príroda ostrova a jeho prostredie. Ghost of Tsushima je výrazne ovplyvnený samurajskými filmami, najmä klasickými japonskými filmami od Akiry Kurosawi, a to dokonca až do tej miery, že hra obsahuje čiernobiely režim na napodobnenie vizuálu týchto filmov. Hra získala rad ocenení (spomeniem len The Game Awards 2020 a British Academy Games Awards) a umiestnila sa v rôznych výberov najlepších hier za minulý rok.
Ghost of Tsushima - Official Trailer Disclaimer
Ako uviedol Asad Qizilbash, vedúci PlayStation Productions: „Sme nadšení, že môžeme uzavrieť partnerstvo s Chadom a 87Eleven Entertainment. Radi spolupracujeme s kreatívnymi partnermi, ako je Chad, ktorí majú záľubu v našich hrách a zabzpečia, aby sme mohli vytvárať bohaté adaptácie, ktoré nadchnú našich fanúšikov a nové publikum.“
Momentálne nie je jasné, ako ďaleko je vývoj filmu Ghost of Tsushima, a preto zatiaľ nie je potvrdený žiadny dátum jeho natočenia ani uvedenia. Bude zaujímavé sledovať, či filmová adaptácia vychádza z rovnakých inšpiračných bodov, alebo či kráča vlastnou cestou.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB