Nájde Nevlastná sestra šťastie?

Provokatívny príbeh o Popoluške naopak!
Ella
Filmová história scifi
Nevlastná sestra - Obálka
Nevlastná sestra - Obálka Disclaimer
Retellingov príbehu o Popoluške sme tu už mali viac. Medzi tie najvydarenejšie nepochybne patrí séria Mesačné kroniky od Marissy Meyer, ktorá si vzala do parády viacero rozprávkových hrdiniek. No nie každý z nás sa zamýšľa, čo sa stalo so zápornými postavami týchto notoricky známych príbehov po tom, ako hlavným hrdinom zazvonil zvonec a rozprávke bol koniec.
Jennifer Donnelly, autorka knihy Nevlastná sestra, si však položila presne túto otázku. Čo sa stalo s Popoluškinou zlou sestrou?
Hlavnou hrdinkou knihy je Popoluškina sestra Isabelle, ktorá sa vždy snažila zapadnúť a dostáť matkiným očakávaniam. Chcela byť ako jej nevlastná sestra. Milá. Krásna. Kúsok po kúsku sa zbavovala svojho vlastného ja, aby mohla žiť vo svete, ktorý dievčatá, ako je ona, odmieta. A to z nej urobilo zlú, žiarlivú a prázdnu bytosť.
Až kým nedostala šancu zmeniť svoj osud a dokázať to, čo škaredé nevlastné sestry vždy vedeli: aby ju niekto zlomil, musí urobiť viac, než jej len zlomiť srdce.
Je nebezpečné zísť z cesty, no oveľa nebezpečnejšie je neurobiť to. Isabelle mohla byť navždy šťastná – princovu lásku mala na dosah ruky. Lenže ona nie je tá krásavica, ktorá na plese stratila črievičku. Je škaredá nevlastná sestra, ktorá si odsekla prsty na nohe, aby jej do topánky vošla. Keď princ odhalí podvod, s hanbou ju vyženie. Tam, kde sa končí príbeh Popolušky, začína sa príbeh nevlastnej sestry. Isabelle sa nevzdáva. Nechce skloniť hlavu pred svetom ceniacim si iba krásu. Rozhodne sa ukázať, že je v nej oveľa viac, než si všetci myslia. Musí čeliť vlastným démonom, zmeniť svoj osud a možno dokonca predefinovať samotnú predstavu o kráse. Každý má právo dostať šancu. No môže škaredé dievča žiť šťastne až do smrti?
Kniha vychádza vo vydavateľstve Albatros - CooBoo už 26. marca 2021.

Ella

Ella
Milovníčka fantasy, sci-fi a všetkého normálne nenormálneho :)

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

YaYa
Toto vyzerá dosť fun :D
21.03.2021

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB