Disney plánuje reboot Firefly!

Ak to nie sú len klebety, tak sa dočkáme návratu legendy!
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Minulý týždeň sme sa dozvedeli množstvo informácií o nových programoch/seriáloch a filmoch z myšiakovej dielne, ktoré nájdu svoje miesto na kanáli Disney+. A hoci sa niektoré informácie ešte stále aktualizujú, jedna z noviniek zažiarila ako blesk. A nie, nejde o Spidermana 3.
Firefly wallpaper.
Firefly wallpaper. / Zdroj Disclaimer
Práva na seriál Firefly získal Disney po fúzii s gigantom 20th Century Fox, ktorá sa uskutočnila minulý rok. Okrem toho získala spoločnosť práva aj na pôvodných X-Menov, Fantastic Four či franšízy Terminator, Alien/Predator a ďalšie.
Málokto však čakal, že jedným z prvých projektov, ktoré Disney resuscituje, bude práve Firefly, hraný televízny space western o posádke pašeráckej vesmírnej lode Serenity. Hoci bol seriál v roku 2002 ukončený po jednej jedinej sezóne, medzi fanúšikmi science fiction získal kultové postavenie. Jednak za to mohli herecké výkony, ale aj zaujímavý príbeh, ktorý sa postupne odvíjal a odhaľoval tajomnú minulosť postáv. Práve vďaka popularite u fanúšikov bolo možné aj po ukončení seriálu stvoriť TV film s názvom Firefly, kde boli osudy niektorých postáv uzavreté.
Firefly Complete Edition 2015 Trailer Disclaimer
Medzitým príbehy zo sveta Spojenej Aliancie Planét, kde sa Firefly odohráva, získali na popularite a dočkali sa vlastného expandovaného univerza. Celkovo vyšlo vo vydavateľstve Dark Horse Comics desať ukončených príbehov (ten prvý už vyše pätnásť rokov dozadu), ktoré neskôr reprintovalo vydavateľstvo Boom! Studios comics. To časom začalo aj so svojou vlastnou produkciou a do dnešného dňa vydalo dokopy 27 čísel. Popritom od roku 2018 vyšli štyri romány, piaty s názvom Life Signs sa chystá v marci budúceho roku.
Joss Whedon
Joss Whedon / Zdroj Disclaimer
Žiadne ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. Je otázne, či sa reštartu zúčastní kvôli jeho posledným kontroverziám pri natáčaní Justice League aj sám Joss Whedon. Podobne môžeme len špekulovať, či pôjde o priamy reboot, alebo sequel s pôvodnými hercami, alebo o doplnenie príbehov odohrávajúcich sa medzi poslednou - štrnástou epizódou a filmom. Server GiantFreakinRobot sa však nechal počuť, že podľa jeho zdrojov pôjde o tvrdý reset série, pravdepodobne s novými hercami a postavami, orientovaný skôr na PG a rodinné publikum. Je teda otázne ako do tohto súdku budú zapadať postavy ako Inara, ktorá je v podstate prostitútka. Uvedené informácie však celkom dobre korelujú s faktom, že celé zameranie streamovacieho kanála Disney+ je rodinného charakteru. Malo by teda ísť o dlhodobý projekt, nie len na jednu-dve sezóny, ktorý by predviedol niekoľko dejových twistov. Napriek mnohým otázkam sme si takmer istí, že za nečakaný záujem o Firefly môže i seriál Mandalorian, ktorý má silný feeling divokého západu.
V každom prípade, držíme palce a tešíme sa, že ťa znova po rokoch uvidíme, Mal ;)

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2002)

Firefly

(2005)

Serenity

Diskusia

8HitBoy
Kokoooos, now we talkin'' business.
Toto ak je pravda, piští mi dušička. Aj keď Mando je miestami podobný a je fajn, Firefly radím o dobre dve triedy vyššie a ak by bola kvalita aspoň čiastočne podobná, tak toto je pre mňa jedna z geeky udalostí najbližšej doby.
17.12.2020
kAnYs
PG Firefly rodinneho charakteru? Most. Certainly. Not. Thank you, but no thank you. Radsej stopatdesiatu reprizu originalu.
19.12.2020

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2002)

Firefly

(2005)

Serenity