Bouřná vrána

Temná, takmer apokalyptická YA séria z pera mladučkej Kalyn Josephsonovej začína nezáživne...
Veronika
Podporte scifi.sk
... obrat obyčajnej dejovej línie však prichádza skôr, ako ste nemilosrdne uvrhnutí do nebezpečenstva. A hoci si poviete, toto tu už bolo, komplikácie, ktoré si spôsobia obe hlavné hrdinky zámerne, sú nielen iné, ťažšie predvídateľné, ale vnášajú do deja aj štipku reálnosti. Tá mrazí, občas rozosmieva, inokedy vás núti sympatizovať so záškodníkmi či faktom, že problémy mladých dievčat sú jednoducho otravné, neznesiteľné, málo atraktívne, a aj preto sa do nich zahryznete s obrovskou chuťou. Sú predsa súčasťou každodenného života, ktorý vie byť v mnohých prípadoch okázalo fantastický.
Anotácia vydavateľstva Albatrosmedia.sk (CooBoo):
V tropickém království Rhodaire jsou vrány, vládnoucí magií živlů, běžnou součástí každodenního života… dokud k nim nevtrhne Illuciánská armáda a všechno nezničí.
Princezna Anthia se od té chvíle utápí v depresích a jediné, nač dokáže myslet, je obrovská ztráta a prázdnota v jejím srdci. Její sestra Caliza má mezitím plné ruce práce s troskami království, jenž po smrti matky skončilo na jejích bedrech.
Ale když je Caliza přinucena souhlasit se sňatkem mezi její sestrou a illuciánským korunním princem, Thiu to konečně přiměje vylézt z postele. A poté co v ruinách hnízdiště nalezne poslední nepoškozené vejce, vymyslí dívky nebezpečný plán – nechat tajně vylíhnout vejce a získat zpátky, co jim nepřátelé vzali.
Búrková vrana - Obálka_CZ
Búrková vrana - Obálka_CZ Disclaimer
Bouřná vrána (kniha vyšla 23.03.2020)

Veronika

Veronika
Vyriekol to Hagrid, správca Rokfortských lesov, lúk a hájov: "Čo má prísť, príde, a keď to príde, budete si s tým musieť dať rady."

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB