Zbaví sa Zjazvený kráľ svojho prekliatia?

V polovici marca vychádza ďalšia pecková kniha od Leigh Bardugo!
Ella
Filmová história scifi
Zjazvený kráľ. Prvé slovenské vydanie (Slovart (SK), 2020).
Zjazvený kráľ. Prvé slovenské vydanie (Slovart (SK), 2020). / Zdroj Disclaimer
Leigh Bardugo patrí medzi najlepšie autorky fantasy súčasnosti. Z fascinujúceho sveta gríš nám priniesla už niekoľko príbehov, z ktorých momentálne vzniká aj seriál, na ktorý sa už nesmierne tešíme.
V preklade šikovnej Ivky Cingelovej vychádza 15.03.2020 vo vydavateľstve Slovart prvý diel novej dvojdielnej grišskej série pod názvom Zjazvený kráľ. Tentoraz budeme sledovať osud mladého kráľa Nikolaia, ale v knihe sa objavia aj iné známe tváre, na moje potešenie najmä Nina Zeniková, ktorú som si vo Vranej šestke úplne zamilovala.
Príbeh autorka rozpráva z pohľadu troch postáv, Nikolaia Lanstova, Niny Zenikovej a Zoye Nazyalenskej. Hoci séria by mala byť venovaná hlavne mladému kráľovi, viacerí fanúšikovia si všimli, že v prvej časti dostali väčší priestor práve ženské hrdinky, čo však vôbec nebolo na škodu. Okrem vynikajúco prepracovaných postáv sa opäť môžete tešiť na premyslenú zápletku, napínavý dej, nečakané zvraty a ako to má Leigh už vo zvyku, aj poriadny cliffhanger!
King of Scars - Trailer - book trailer Disclaimer
Postav sa svojim démonom, alebo ich nakŕm. Nikolai Lantsov mal odjakživa dar dokázať nemožné. Nikto nevie, čo si počas krvavej občianskej vojny vytrpel - a chce, aby to tak aj ostalo. Teraz sa však na oslabených hraniciach zbiehajú nepriatelia a mladý kráľ musí nájsť spôsob, ako znova naplniť ravkanské pokladnice, nadviazať nové spojenectvá a zastaviť hrozbu, ktorej čelí kedysi veľkolepá grišská armáda. Temná mágia v jeho vnútri však každý deň mocnie a hrozí, že zničí všetko jeho úsilie. Nikolai sa v sprievode mladého mnícha a legendárnej grišskej búrničky vydá s cieľom poraziť svoje prekliatie na tie miesta v Ravke, kde prežíva staroveká mágia. Dá do stávky všetko, aby zachránil seba a svoju krajinu. Niektoré tajomstvá však nemajú ostať tajomstvami – a niektoré rany sa nemajú zahojiť.

Ella

Ella
Milovníčka fantasy, sci-fi a všetkého normálne nenormálneho :)

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB