Zjazvený kráľ (2020)

Prvá časť novej série z magického sveta gríš od bestsellerovej autorky Leigh Bardugo! Nikolai Lantsov mal odjakživa dar dokázať nemožné. Nikto nevie, čo si počas krvavej občianskej vojny vytrpel - a chce, aby to tak aj ostalo. Teraz sa však na oslabených hraniciach zbiehajú nepriatelia a mladý kr...

Info

Slov. názov Zjazvený kráľ
Orig. názov King of Scars
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Prvá časť novej série z magického sveta gríš od bestsellerovej autorky Leigh Bardugo! Nikolai Lantsov mal odjakživa dar dokázať nemožné. Nikto nevie, čo si počas krvavej občianskej vojny vytrpel - a chce, aby to tak aj ostalo. Teraz sa však na oslabených hraniciach zbiehajú nepriatelia a mladý kráľ musí nájsť spôsob, ako znova naplniť ravkanské pokladnice, nadviazať nové spojenectvá a zastaviť hrozbu, ktorej čelí kedysi veľkolepá grišská armáda. Temná mágia v jeho vnútri však každý deň mocnie a hrozí, že zničí všetko jeho úsilie. Nikolai sa v sprievode mladého mnícha a legendárnej grišskej búrničky vydá s cieľom poraziť svoje prekliatie na tie miesta v Ravke, kde prežíva staroveká mágia. Dá do stávky všetko, aby zachránil seba a svoju krajinu. Niektoré tajomstvá však nemajú ostať tajomstvami – a niektoré rany sa nemajú zahojiť.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

Leigh Bardugo - Zjazvený kráľ (recenzia)

V dnešnej recenzii som sa pozrel na prvý diel fantasy série Zjazvený kráľ od americkej autorky fantasy Leigh Bardugo. Stál za to?

1 komentárov

To najlepšie za rok 2020: Young Adult

Ďalší zo série článkov mapujúcich to najlepšie z fantastiky za rok 2020, tentoraz z kategórie Young Adult SFFH literatúry.

0 komentárov

Zbaví sa Zjazvený kráľ svojho prekliatia?

V polovici marca vychádza ďalšia pecková kniha od Leigh Bardugo!

0 komentárov

Videá

Trailer - book trailer

Ďalšie objekty v ságe