Vláda vlčíc (2021)

Ravka sa pripravuje na rozhodujúcu bitku s Fjerdou, a ak chce mladý kráľ Nikolai Lantsov jej obrovskú armádu poraziť, bude potrebovať všetok svoj dôvtip a šarm – a dokonca aj monštrum vo svojom vnútri. Krajinu však sužuje aj ďalšia, oveľa temnejšia hrozba, na ktorej ani jeho nadanie robiť z nemožnéh...

Info

Slov. názov Vláda vlčíc
Orig. názov Rule of Wolves
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Ravka sa pripravuje na rozhodujúcu bitku s Fjerdou, a ak chce mladý kráľ Nikolai Lantsov jej obrovskú armádu poraziť, bude potrebovať všetok svoj dôvtip a šarm – a dokonca aj monštrum vo svojom vnútri. Krajinu však sužuje aj ďalšia, oveľa temnejšia hrozba, na ktorej ani jeho nadanie robiť z nemožného možné nestačí. Generálka, Búrková čarodejnica Zoja Nazjalenská už prišla vo vojne o veľa. Zočila smrť svojho mentora a vzkriesenie najväčšieho nepriateľa, povinnosť ju však núti prijať novonadobudnutú moc a stať sa zbraňou, ktorú jej krajina potrebuje. Bez ohľadu na to, čo to bude stáť. Kým sa jej priatelia a spojenci pripravujú na osudový boj, Nina Zeniková riskuje život počas práce v utajení – priamo v srdci nepriateľskej Fjerdy. Jej túžba po pomste však môže pripraviť Ravku o šancu na slobodu a Ninu o možnosť zahojiť jej trúchliace srdce. Kráľ. Generálka. Špiónka. Spoločne musia nájsť spôsob, ako v temnote vykročiť k budúcnosti. Alebo sledovať, ako ich krajina ľahne popolom a celý svet zahalia tiene.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Young Adult knihy

Ďalší zo série článkov mapujúcich to najlepšie z fantastiky za rok 2021, tentoraz z kategórie Young Adult SFFH literatúry.

0 komentárov

Ďalšie objekty v ságe