Po Pokémon GO prichádza Harry Potter

Herné štúdio Niantic začal s vývojom novej hry pre mobilné zariadenia v rozšírenej realite, ktorá bude zasadená do Sveta čarodejníkov od J. K. Rownlingovej. Nebodaj sa v nej stretneme aj so samotným Chlapcom, ktorý prežil...
Filmová história scifi
Pred piatimi rokmi spustil Niantic hru Ingress, prvú hru pre mobilné zariadenia, ktorá využívala koncept rozšírenej reality (augmented reality, AR) a takto pretvoril skutočný svet našich ulíc, susedstiev a miest na globálnu hraciu plochu a prepojil tak navzájom ľudí v digitálnej realite. Našou motiváciou tak bol jednak pocit objavovania, zároveň rozhýbania našich kĺbov a vzájomné interakcie v komunitách po celom svete. Zároveň to bol podklad na vznik svetovej hracej platformy Nianticu pre hry v rozšírenej realite. Nasledoval Pokémon GO.
Teraz sa Niantic spojil s Warner Bros. Entertainment a WB Games v San Franciscu a spoločne začali produkciu na tom, čo nazývajú "ďalším krokom v evolúcii hier v rozšírenej realite" - Harry Potter: Wizards Unite.
Harry Potter: Wizards Unite - Plagát - Teaser Banner
Harry Potter: Wizards Unite - Plagát - Teaser Banner Disclaimer
V hre zo sveta J. K. Rowlingovej budú môcť muklovia vstúpiť do rolí čarodejníkov, ktorí sa musia učiť rôzne kúzla, objavovať ich okolie a mestá a bojovať proti legendárnym príšerám a bytostiam z tohto sveta, popr. sa spojiť s ostatnými, aby premohli tých najsilnejších súperov. Harry Potter: Wizards Unite bude využívať v plnom rozsahu platformu od Nianticu a zároveň by mal obsahovať nové technológie a hráčske mechaniky. Uvidíme, čo to nakoniec bude...
Viac informácií bude Niantic poskytovať postupne na jeho zastúpeniach na sociálnych sieťach. My sa už tešíme na švihnutia s čarodejným prútikom.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB