Krst knihy Úvod do teórie chaosu

Jana Plauchová, jeden z mála ľudí, ktorí u nás píšu hard sci-fi, prichádza s knižnou novinkou Úvod do teórie chaosu. Krst sa bude konať budúci týždeň v Banskej Bystrici. Prečítajte si viac...
Rose
Podporte scifi.sk
Úvod do teórie chaosu. Obálka prvého vydania (Artis Omnis, 2016)
Úvod do teórie chaosu. Obálka prvého vydania (Artis Omnis, 2016) Disclaimer
Anotácia
Príbeh o sile ľudského strachu, sebaklamoch a fóbiách. Ale aj o nevyčerpateľných možnostiach, výskume a zahrávaní sa s vesmírom.
Peter „Pete“ Murray je teoretik hĺbkového prežitia. Hoci zachránil z havarovaných ponoriek už mnoho ľudí, sám sa do hlbín oceánu nikdy nepozrel. Má z nich totiž panickú hrôzu. A potom to príde. Prípad, aký doteraz nemal. Jedinečný. Obostretý tajomstvom. Čím ďalej, tým spletitejší. Prípad, v ktorom ide o viac než životy posádky. Pete musí bojovať nielen s časom, ale aj so svojím strachom. Ten však medzičasom prerástol do nepredstaviteľných rozmerov. No rovnako nepredstaviteľné je to, čo nastane, ak Pete zlyhá…
O autorke
Jana Plauchová (1987) pochádza z Banskej Bystrice. Od malička ju fascinoval vesmír a prírodné vedy. V roku 2012 jej vyšiel prvý román Nula kelvinov s podtitulom Ja neexistujem, ty neexistuješ. V roku 2014 nasledoval sci-fi triler Večnosť omylov a zastúpenie má autorka aj v antológii slovenskej sci-fi Dotyky
budúcnosti. Žije v Žiari nad Hronom, kde pôsobí ako odborná pracovníčka Krajskej hvezdárne a planetária Maximiliána Hella. Pre laikov i odbornú verejnosť prednáša o tragédii raketoplánu Columbia, témou jej prednášok je aj otázka existencie mimozemského života.
Ukážka
Petea pokropili prvé kvapky. Zmocnil sa ho únikový reflex, ale ten prekvapivo rýchlo povolil. Sila z nôh odtiekla a namiesto bezhlavého behu sa zmohol len na krok dozadu. Des vystriedala ľahostajnosť, takmer malátnosť a nevýrazné odmietanie. Toto zažil už niekoľkokrát predtým a stále je nažive. Načo sa teda namáhať? Zdalo sa mu, že konečne niečo pochopil: nebezpečenstvo nie je skutočné. Ak neunikne, prežije. Vždy prežil.
Potom si ale spomenul, ako draho bolo toto prežitie zaplatené – vnemami čistej a nefalšovanej hrôzy sprevádzajúcej všetky umierania. Nech sa už dialo čokoľvek, smrť bola zakaždým dostatočne ozajstná na to, aby sa oplatilo pred ňou utekať. A nevedel ani to, ako dlho je aj za predpokladu vlastnej nesmrteľnosti schopný znášať neustály strach, bolesť, vybičovanie nervovej sústavy až do krajnosti. Možno svoju smrť prekoná, aj keď tu zostane stáť, ale jeho psychika to donekonečna zvládať nebude. Toto uvedomenie stačilo, aby sa zvrtol a v silnom prúde sa rozbehol chodbou.
Unikal pred šialenstvom.
Text: Andrea Harmanová - vydavateľstvo Artis Omnis
Krst sa bude konať v Banskej Bystrici 14.12.2016 o 17.00 - Positivo Café, Dolná 9
Tak ako nás Jana v jej predošlom úspešnom románe Večnosť omylov preniesla do vzdialených končín kozmu, tentokrát nás zavedie do hlbín oceánu. A podľa anotácie a prvotných informácií, tento sci-fi triler s prvkami hororu vyzerá veľmi zaujímavo. Zaujímavosťou je aj to, že na svete už je prvá recenzia. Riddick, totiž, mala tú česť si knihu prečítať ešte pred vydaním a je z nej nadšená.
Tešíme sa na ňu aj my :)
Jana Plauchová - Úvod do teórie chaosu
432 str.
Tvrdá bez prebalu
120x200
ISBN 978-80-89718-82-5
Vydavateľstvo: Artis Omnis, 2016

Rose

Rose
Knižná recenzentka, bývalá porotkyňa Martinus Cena Fantázie, koordinátorka súťaže Mikropoviedok na scifi.sk

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Adhara
Kto by chcel vidieť fotky z krstu aj s malým komentárom: http://www.adhara.sk/?page_id= 3548
02.01.2017

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB