Cena ScifiKozmos - Predstavenie poroty

Je po funuse, dátum prihlasovania poviedok do súťaže Ceny ScifiKozmos uplynul pred 17. dňami, v pozadí sa už horúčkovito číta, hodnotí a pracuje na výstupoch súťaže... ale aby ste vedeli, s kým máte ako porotou dočinenia... Nech sa páči!
Filmová história scifi
Dlho sme spolu s koproducentami Ceny ScifiKozmos uvažovali, koho vybrať do poroty. Keďže sa jedná o žánrovú cenu, chceli sme mať najmä ľudí, ktorí si lahodia v scifi tématike, zároveň osoby, ktoré si toho už viac preskákali na fandomovom poli a majú aj dostatočnú reputáciu ohľadom ich podielu na vývoji slovenskej publicistiky v tomto žánri. Nakoniec sme sa zhodli, že pre menšiu súťaž (predsa len, počet poviedok nás pozitívne prekvapil, ale bolo nám jasné, že toho nebude toľko ako v Cene Fantázie) bude postačovať trojčlenná porota.
Nech sa páči porotcovia:
Cena ScifiKozmos - Produkcia - Porota - Cyberstorm, Rose, Šaňo Zľava: František Gago, Ružena Srnková a Šaňo Schneider
Cena ScifiKozmos - Produkcia - Porota - Cyberstorm, Rose, Šaňo Disclaimer
František „cyberstorm“ Gago
Narodil sa v roku 1981 v Trenčíne. Vyštudoval chémiu a v súčasnosti žije v rodnom meste. Už ako malé dieťa si vymýšľal príbehy a rád pozeral na rozprávky a kreslené seriály na nemeckých televíznych staniciach. Prvé kontakty s fantastickou literatúrou boli pravdepodobne komiks Galaxia, ktorý vychádzal na pokračovanie v legendárnom ABC, Zpráva o třetí planetě A. C. Clarkea a Robinsoni vesmíru od Františka Běhounka z rodičovskej knižnice.
Obľúbená kniha: svätá Duna od F. Herberta
Obľúbený film: Star Wars Ep. V: The Empire Strikes Back
Obľúbený seriál: Babylon 5.
František Gago je členom scifi.sk tímu od 2006, v ktorom sa podieľa najmä na knižných recenziách scifi kníh.
Ružena Srnková
Ročník 82. Scifistka odjakživa - prvý kontakt so Star Trek TNG ako štvorročná - najradšej má staré dobré hard scifi, no nepohrdne ani inými formami žánru, a... napokon ani inými žánrami. Svoje vzdelanie začala umením, neskôr však presedlala na cudzie jazyky, aby nakoniec zakotvila v oblasti IT. Momentálne je jeden z najväčších geekov vo svojom okolí, čo potvrdzuje tvorbou figúriek a dizajnom predmetov. Zároveň ako milovníčka literatúry pristala vyskúšať si aj porotcovanie v literárnej súťaži.
Obľúbená kniha: Jack McDevitt: Seeker
Obľúbený film: A Clockwork Orange
Obľúbený seriál: The Outer Limits
Na scifi.sk sa venuje najmä novinkám a v súčasnosti koordinuje súťaž ScifiKozmos v zákulisí.
Šaňo Schneider
Ročník 78. Vo fandome pôsobí ako nestor Babylonu 5 na Slovensku od jeho premiéry v roku 1994. K scifi.sk prišiel následne o dva roky neskôr a doteraz zotrval. (Keď ju miluješ, nemáš čo riešiť.) Bol súčasťou redakcie Fantázie počas jej prvej edície, kde publikoval knižné a filmové recenzie. Pravidelne prednáša na conoch. Pred troma rokmi porotcoval súťaž Ceny Fantázie, počas ktorej publikoval ako prvý porotca blog s kritikami jednotlivých poviedok a niečo podobné plánuje aj teraz.
Obľúbená kniha: Ján Fekete: Okolo galaxie za osemdesiat týždňov
Obľúbený film: Ghost in the Shell
Obľúbený seriál: posledne Stargate: Universe (a samozrejme - Babylon 5)
Tak... a teraz - hor sa do porotcovania! ;)

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

soyka
Teda ak budú komenty, tak sa ozaj teším:)
18.03.2015
Culter
Šaňo, ty si vlastne zakladateľ porotcovského blogovania, ktoré teraz očakávajú všetci súťažiaci a preto ťa majú všetci porotcovia radi... :D Ak teda hodláte hodnotiť práce aj slovne, som zvedavý na zhodu, či nezhodu... bude to fan... tázia...
18.03.2015
Kr4b
I found myself impatient..
18.03.2015
Eturbi (Anonym)
Ešte by to chcelo link, kde hodnotenia nájdem. :-)
19.03.2015
Juraj Búry
no a mna zaujima zoznam prijatých poviedok. a pocet :)
19.03.2015
Rose
Ked bude hodnotenie, bude o tom clanok :) Juraj, mame tu clanok o prijatych poviedkach: http://www.scifi.sk/spacenews/ 5811/Cena_ScifiKozmos_2015_-_z oznam_prijatych_poviedok.html
19.03.2015

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Cena ScifiKozmos

Cena ScifiKozmos - ako skončil prvý ročník?

Chcete vedieť, ako ste dopadli, kde presne ste sa umiestnili v poviedkovej súťaži ScifiKozmos? Čítajte ďalej... ;)

Cena ScifiKozmos - Poznámky k poviedkam - Šaňo

Napätie vrcholí, kocky sú hodené. V zákulisí už poznáme mená výhercov, no predtým ešte niekoľko slov ku každej poviedke od Šaňa ako tretieho porotcu.

Vyhlásenie výsledkov ceny ScifiKozmos

Zajtra v utorok, 21. 4. 2015 o 18,00 vyhlásime oficiálne výsledky ceny ScifiKozmos v súťaži krátkych poviedok. Príďte sa pozrieť!

Cena ScifiKozmos - poznámky k poviedkam - Rose

Do vyhlásenia výsledkov už máme len pár dní, no ak sa dovtedy chcete ešte trochu zabaviť, čítajte ďalej... ;)

SciFiKozmos - názory druhého porotcu - Cyberstorm

Pred dvoma týždňami ste si mohli prečítať Rosine názory na súťažné poviedky. Teraz svojou troškou prispeje druhý porotca, Cyberstorm :)

Cena ScifiKozmos - názor jedného z porotcov - Rose

Rose už prečítala poviedky prijaté do Ceny ScifiKozmos. A že čo si o nich myslí? :)

Cena ScifiKozmos - Predstavenie poroty

Je po funuse, dátum prihlasovania poviedok do súťaže Ceny ScifiKozmos uplynul pred 17. dňami, v pozadí sa už horúčkovito číta, hodnotí a pracuje na výstupoch súťaže... ale aby ste vedeli, s kým máte ako porotou dočinenia... Nech sa páči!

Cena ScifiKozmos 2015 - zoznam prijatých poviedok

Milí autori (a nielen), poviedok do prvého ročníka Ceny ScifiKozmos nám začína pribúdať. V tomto článku nájdete názvy poviedok, ktoré nám doteraz prišli... a ešte pár informácií ;)

Cena ScifiKozmos - Vyhlásenie súťaže

Nedávno sme spomínali, že pre vás chystáme novú výzvu: súťaž krátkych sci-fi poviedok, ktorá vznikla spoluprácou medzi časopisom Kozmos, scifi.sk a OZ Fantázia. A dnes sa to celé začína. Pravidlá nájdete v článku :)

Trochu viac o Cene ScifiKozmos

Presne na Mikuláša sme dostali prvú poviedku do Ceny ScifiKozmos :) Na základe vašich otázok sme pre vás spísali zopár doplňujúcich informácií o súťaži a, celkovo, rozpísali podrobnejšie postup prihlásenia sa.